ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σεμέδο: «Δεν θα ξεχάσω την μέρα που με συνέλαβαν»

Ο Πορτογάλος στόπερ αναφέρθηκε στα άσχημα περιστατικά που τον έχουν σημαδέψει και παραλίγο να καταστρέψει την καριέρα του
Σεμέδο: «Δεν θα ξεχάσω την μέρα που με συνέλαβαν»

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι μια μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού, με πολλές προεκτάσεις, Μια από αυτές έχει να κάνει και άσχημες στιγμές της εξωγηπεδικής του ζωής, όπου έφτασε να κάνει και φυλακή, λέγοντας σχετικά: «Δεν θα ξεχάσω την μέρα που με συνέλαβαν».

Ο Πορτογάλος στόπερ έχει δικαστικές περιπέτειες και γι’ αυτές μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Πορτογαλία, «No Você na TV».

«Άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από πράγματα που δεν έπρεπε, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Νόμιζα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα και ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρώτο επεισόδιο είχε γίνει πριν από πολύ καιρό. Σε μια εβδομάδα μπορεί να έβγαινα έξω, 4-5 φορές. Μία φορά λοιπόν, βρέθηκα σε μία ντίσκο. Την πρώτη φορά διαφώνησα με έναν για την ηλικία μου. Τον απείλησα και καθώς δεν με άφησε να μπω, με χτύπησε. Τον απείλησα και με κατήγγειλε αλλά καθώς δεν είχε αποδείξεις. Το δεύτερο περιστατικό έγινε επίσης σε ντίσκο. Την τρίτη ήταν το πιο σοβαρό.

Είχα μερικούς φίλους στη Βαλένθια, τους γνώρισα εκεί. Πολλές φορές έρχονταν στην Πορτογαλία, έμεναν στο σπίτι μου ή έπαιρναν τα αυτοκίνητά μου. Άλλη φορά είχαν ζητήσει χρήματα και τους δάνεισα χωρίς πρόβλημα. Ήταν Οκτώβριος τότε, 3-4 μήνες μετά κρύβονταν. Κάποια στιγμή συνάντησα έναν από αυτούς και του είπα ότι με εξαπατά. Το ανακάλυψα από κοινούς γνωστούς. Του είπα ότι ή θα με πληρώσει ή θα καλέσω την αστυνομία και θα τον καταγγείλω», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Σεμέδο, το κελί και οι πρώτες νύχτες

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Λίγες μέρες αργότερα τον συνάντησα, ήρθε στο σπίτι μου για να προσπαθήσει να μιλήσει. Τον έβγαλα έξω, είχαμε μια έντονη συζήτηση. Επειδή τον απείλησα, πήγε στην αστυνομία και σκαρφίστηκε μια ιστορία με βάση ότι εγώ είμαι ο… κακός. Αργότερα η αστυνομία ήρθε στο σπίτι μου, με συνέλαβε και συνέβησαν μια σειρά συμπτώσεων που δεν με βοήθησαν καθόλου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συνέλαβαν. Έμενα στο κελί με άλλους δύο. Ο ένας είχε αυτοκτονικές τάσεις. Είναι ενοχλητικό να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος που είναι δίπλα σου, ότι με το οποιοδήποτε υλικό που έχει στην κατοχή του, θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Τα πρώτα 2-3 βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πίστευα ότι θα προσπαθούσε να αυτοκτονήσει ή ακόμα και ότι θα προσπαθούσε να με σκοτώσει».

Ακολούθως περιγράφεται η πρώτη στιγμή από την επίσκεψη της μητέρας του στη φυλακή. Δάκρυσε όταν την είδε με ένα γυαλί να τους χωρίζει, μιλώντας από το τηλέφωνο. «Ήταν η πιο ψυχρή στιγμή που μπορούσε να υπάρξει στον κόσμο, να είσαι μπροστά σε έναν άνθρωπο και να μην μπορείς να τον αγγίξεις. Την πρώτη μέρα ούτε που καταφέραμε να μιλήσουμε. Μόνο κοιταζόμασταν».

«Ένιωθα χαμένος»

Στην συνέντευξη γίνεται λόγος για το παρελθόν του, με αναφορές σε ναρκωτικά, εξαπατήσεις παικτών και διάφορα άλλα.

Σχετικά με τις σκέψεις που έκανε στην φυλακή και αν θα έμενε χρόνια εκεί, ο Ρούμπεν Σεμέδο είπε: «Κρατούσα ακόμα και ημερολόγιο. Είχα ξεκινήσει να γράφω τον τρίτο μήνα. Ένιωθα ότι εκεί θα μπορούσα να απελευθερωθώ. Ένιωθα χαμένος. Υπήρχαν φορές που σκεφτόμουν πολύ».

Στην φυλακή του Πικασέντ ο Σεμέδο πέρναγε την ώρα του παίζοντας μπάλα, χορεύοντας και κάνοντας γυμναστική. «Στο τέλος του πέμπτου μήνα άλλαξα δικηγόρο και μετά από μερικές εβδομάδες βγήκα. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Μία από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου ήταν όταν βγήκα. Χρησιμοποιούσα ξανά ρολόι, χωρίς να είναι Casio, το οποίο είχα στη φυλακή. Έκανα μπάνιο σε κανονική μπανιέρα».

Για να μπορέσει να μείνει ελεύθερος ο Σεμέδο, πλήρωσε εγγύηση 30.000 ευρώ. «Ό,τι πέρασα με έκανε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο παίκτη. Αυτό ποτέ δεν με άλλαξε ως πατέρα. Τα παιδιά και η γυναίκα μου είναι τα στηρίγματά μου. Κάθε μέρα κοιτούσα τη φωτογραφία των παιδιών μου και υποσχέθηκα ότι δεν θα είμαι ποτέ ξανά απών».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Γιατί δεν έχουν βγει ονόματα για μεταγραφές

Ολυμπιακός: Γιατί δεν έχουν βγει ονόματα για μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός πάντα συνδέεται με τη μεταγραφική αγορά, αν και ακόμα λίγο πριν φύγει ο χρόνος, δεν έχουν βγει ονόματα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Θα τον δει ο Εμπαπέ

Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Θα τον δει ο Εμπαπέ

Ο Εμπαπέ θα δει live τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, μια και είναι στο Μαρόκο για διακοπές και θα παρακολουθήσει το ματς με το Μάλι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μουζακίτης: Οι νέοι μνηστήρες που αγχώνουν τον Ολυμπιακό

Χρήστος Μουζακίτης: Οι νέοι μνηστήρες που αγχώνουν τον Ολυμπιακό

Ο Χρήστος Μουζακίτης δείχνει να ανεβαίνει στη λίστα ακόμα δύο σημαντικών ομάδων που έχουν μεγάλο μπάτζετ να διαθέσουν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Ανατροπή με Σαντίνο Αντίνο – Αλλάζει ατζέντη και κοιτάζει Ολυμπιακό

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ανατροπή με Σαντίνο Αντίνο – Αλλάζει ατζέντη και κοιτάζει Ολυμπιακό

Ενώ όλα έδειχναν συμφωνημένα μεταξύ Γοδόι Κρουζ και Ρίβερ Πλέιτ, ο παίκτης άλλαξε ατζέντη και άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης. Στο παιχνίδι ξανά Ολυμπιακός και ομάδες από Ιταλία και Πορτογαλία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Αρέσει αλλά… ξέφυγε για τον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος παίκτης της Ρίο Άβε

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αρέσει αλλά… ξέφυγε για τον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος παίκτης της Ρίο Άβε

Ο Αντρέ Λουίζ της Ρίο Άβε βρίσκεται στο στόχαστρο συλλόγων της Premier League και των «μεγάλων» της Πορτογαλίας, με την τιμή του να ανεβαίνει στα 15 εκατ. ευρώ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μποταφόγκο εξετάζει τον επαναπατρισμό του Ζαΐρ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά ο Ολυμπιακός ψάχνει στόπερ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μποταφόγκο εξετάζει τον επαναπατρισμό του Ζαΐρ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά ο Ολυμπιακός ψάχνει στόπερ

Η Μποταφόγκο ξεκίνησε επαφές για την επιστροφή του Ζαΐρ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με φόντο τη σεζόν 2026 και το σενάριο δανεισμού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Ο Σταύρος Πνευμονίδης εκτόξευσε… αθόρυβα την αξία του

Ολυμπιακός νέα: Ο Σταύρος Πνευμονίδης εκτόξευσε… αθόρυβα την αξία του

Η άνοδος του μικρού είναι σταθερή και μάλιστα χωρίς να έχει πάρει τα παιχνίδια που θα μπορούσε στην ανδρική ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: To σπίτι που αγοράζει ο Τσιμίκας στη Γλυφάδα φούντωσε τα σενάρια επιστροφής στον Ολυμπιακό

To σπίτι που αγοράζει ο Τσιμίκας στη Γλυφάδα φούντωσε τα σενάρια επιστροφής στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Τσιμίκας φέρεται έτοιμος να αγοράσει σπίτι στη Γλυφάδα, την ώρα που το μέλλον του σε Ρόμα και Λίβερπουλ παραμένει αβέβαιο. Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Ταρεμί κερδίζει το στοίχημα

Ολυμπιακός: Ο Ταρεμί κερδίζει το στοίχημα

Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του Ελ Κααμπί, ο Ταρεμί πάντως να δείχνει να ξέρει τι θα κάνει

Ποδόσφαιρο