EXTRATIME

Τούρκος υπήκοος πήγε να μπει στην Ελλάδα με αρχαία ελληνικά νομίσματα

Μία αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια....
Τούρκος υπήκοος πήγε να μπει στην Ελλάδα με αρχαία ελληνικά νομίσματα

Μία ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια έκανε ένας Τούρκος υπήκοος, ο οποίος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του αρχαία ελληνικά νομίσματα την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Μετά από έρευνα των υπαλλήλων του τελωνείου Κήπων τα νομίσματα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης.

Η συγκεκριμένη παράβαση έγινε αντιληπτή ύστερα από έλεγχο που του διενήργησαν, ως επιβάτη λεωφορείου, κατά την είσοδό του στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα σε 7 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή ταινία.

Ο Τούρκος δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σ’ αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

Για περισσότερα νέα διαβάστε στο ExtraTime.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος υπήκοος πήγε να μπει στην Ελλάδα με αρχαία ελληνικά νομίσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.