ΣΤΙΒΟΣ

Εθνική ομάδα στίβου: Υποβιβάστηκε από τη Super League

Έπειτα από δύο σεζόν, η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην κατώτερη κατηγορία
Εθνική ομάδα στίβου: Υποβιβάστηκε από τη Super League

Ύστερα από δύο χρονιές στη Super League, η Εθνική ομάδα στίβου υποβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία με τη δέκατη θέση που κατέκτησε και τους 197 βαθμούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που ολοκληρώθηκε στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Μαζί με τη χώρα μας στην πρώτη κατηγορία υποβιβάστηκαν και οι Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία και Ελβετία.

Καλύτερες εμφανίσεις από τους Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτο Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου που κατετάγησαν στην πρώτη θέση των αγωνισμάτων τους.

Η Ελλάδα ευελπιστεί το 2021 να μπορέσει να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Όλες οι ελληνικές προσπάθειες (vids)

Καταστροφικά αποδείχθηκαν τα λάθη που έγιναν με τι δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε μήκος και 5.000μ. γυναικών.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή να αντικαστήσει την Αναστασία Μαρινάκου με την ομογενή που φοιτεί στο UCLA Τόρι Τσόλις αποδείχθηκε λανθασμένη, μιας και η νεαρή δεν κατάφερε καν να τερματίσει, με την Ελλάδα να μην παίρνει βαθμούς.

Το ίδιο έγινε και στο μήκος γυναικών, όπου αρχικά είχε δηλωθεί η Βούλα Παπαχρήστου, ωστόσο τα πλάνα άλλαξαν και τη θέση της πήρε η Έφη Κολοκυθά.

Στα 3.000μ. των ανδρών είχε δηλωθεί αρχικά και ο Νίκος Σάκης, ωστόσο ο πρωταθλητής μας ήταν αδύνατον να τρέξει σε διάστημα μιάμισης ώρας δύο φορές (σ.σ. είχε αγωνιστεί και στα 3.000μ. στιπλ).

Τη θέση του πήρε ο νεαρός Μάριος Αναγνώστου που κανονικά αγωνίζεται στα 5.000μ. και στα 10.000μ.

Ο 20άχρονος σημείωσε ατομικό ρεκόρ, μιας και ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε αυτήν την απόσταση, ωστόσο και πάλι η απόφαση των αρμόδιων αποδείχθηκε λανθασμένη.

Εν τέλει αντί να γίνουν επιλογές που μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέγιστα την προσπάθεια που καταβλήθηκε για παραμονή, φάνηκε πως έγιναν αρκετοί πειραματισμοί σε ακατάλληλο χρονικό σημείο.

Εθνική ομάδα στίβου: Η τελική βαθμολογία

Απόκτησε σήμερα το MINI που πάντα ήθελες με όφελος έως €5.000 και προνομιακό επιτόκιο 2,9%* με το πρόγραμμα ALL IN MINI στη Σπανός ΑΕ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική ομάδα στίβου: Υποβιβάστηκε από τη Super League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.