ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χάνσι Φλικ: Ο βοηθός που έγινε το απόλυτο αφεντικό

Το εκπληκτικό ντεμαράζ της Μπάγερν Μονάχου, η αναγέννηση του Μίλερ και η ανανέωση έως το 2023
Χάνσι Φλικ: Ο βοηθός που έγινε το απόλυτο αφεντικό

Σε περιόδους αθλητικής κρίσης, ομάδες σαν την Μπάγερν Μονάχου, όταν χρειάζονται έναν ήρωα, τον δημιουργούν. Μόνο που στην περίπτωση του Χάνσι Φλικ, αυτός δεν θα άλλαζε τα πράγματα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά από τον πάγκο.

Στα 55 του χρόνια, ο Γερμανός προπονητής βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Το εκπληκτικό ντεμαράζ των Βαυαρών εντός και εκτός συνόρων εξάλλου, είχε τη δική του υπογραφή. Μέσα σε πέντε μήνες, κατόρθωσε να σφυριλατήσει ξανά την ομάδα του με το μέταλλο της πρωταθλήτριας και να τη βγάλει από τη δίνη των αποτυχιών. Κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διοικούντες του κλαμπ, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε μια απόφαση που φαινόταν από καιρό ότι ήταν θέμα χρόνου να παρθεί.

Ο Φλικ ανανέωσε τη συνεργασία του με τον θρυλικό σύλλογο έως το 2023 και πλέον αφήνει οριστικά πίσω του το αβέβαιο πόστο του προσωρινού τεχνικού για το απείρως πιο νευραλγικό του μόνιμου κόουτς. Γεγονός που πέρα από πίεση του δίνει την δυνατότητα να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να αποδείξει ότι θα αποτελέσει το απόλυτο αφεντικό κρατώντας τα ηνία του ρόστερ.

Η στήριξη από τη διοίκηση δεδομένα υπάρχει, ενώ οι παίκτες έχουν βρει στο πρόσωπο του πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστή του κλαμπ, έναν μέντορα που αποτελεί πρόσωπο εμπιστοσύνης. Συνδυασμός που εκτός από ιδανική χημεία, υποδηλώνει και προοπτική για ακόμα καλύτερα πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Χάνσι Φλικ: Η πορεία προς την καθιέρωση

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από την ντροπιαστική ήττα των Βαυαρών από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 5-1. Ενα βαρύ σκορ που οδήγησε στην απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς και αυτομάτως έριξε στα… βαθιά τον Χάνζι Φλικ που από βοηθός ορίστηκε ως προσωρινό τεχνικό, μέχρι να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης. Τελικώς όμως, έστω και άθελά της, η διοίκηση της Μπάγερν δημιουργούσε τη διάδοχη κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Κι αυτό διότι, παρά το μείον επτά από την κορυφή της Bundesliga, ο 55χρονος προπονητής δούλεψε σκληρά και έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα μαγικό come-back. Πρώτη θέση στο πρωτάθλημα με αέρα τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, πρωτιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά το 0-3 επί της Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο για τη φάση των «16».

Συνολικός απολογισμός 18 νίκες στα 21 ματς που ηγήθηκε από τον πάγκο. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας είχε πάρει φόρα, η οποία την έκανε ξανά φόβητρο σε Μπουντεσλίγκα και Ευρώπη. Μοναδικός αντίπαλος που τον σταμάτησε προς στιγμήν ήταν η πανδημία του κορονοϊού.

«Κλειδί» o Mίλερ

Μια από τις βασικές κινήσεις που έκανε ο Φλικ με το που ανέλαβε ήταν η ενεργοποίηση του Τόμας Μίλερ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός είχε τουλάχιστον παραγκωνιστεί από τον Κόβατς, σε τέτοιο σημείο που ο πρώτος άρχιζε να σκέφτεται το μέλλον του μακριά από την Μπάγερν Μονάχου. Κι όμως, ο Φλικ τα ανέτρεψε όλα. Από την πρώτη στιγμή έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μίλερ και εκείνος του την ανταπέδωσε με μια αξιοθαύμαστη αγωνιστική μεταμόρφωση.

Σε 15 ματς με τον Κόβατς, πέρα από το γεγονός ότι συμπλήρωνε σπανίως ενενηντάλεπτο, είχε μόλις 2 γκολ και έξι ασίστ. Αντίθετα, με τις συμβουλές του Φλικ μετατράπηκε ξανά σε σεληνιασμένο κυνηγό. Σε 21 παιχνίδια σημείωσε 13 ασίστ, επίδοση που τον έκανε τον καλύτερο «σερβιτόρο» στο ρόστερ και την οποία πλαισίωσε με 8 τέρματα. Kαι το καλύτερο; Πλέον, όπως και ο προπονητής του, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Μπάγερν μέχρι το 2023.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Έλληνας CEO ανανεώνει τον προπονητή που εκτόξευσε την καριέρα του Τζίμα

Ο Έλληνας CEO ανανεώνει τον προπονητή που εκτόξευσε την καριέρα του Τζίμα

Γεννημένος στη Γερμανία αλλά Έλληνας, ο άνθρωπος που είναι πίσω από το πρότζεκτ της ανανέωσης προπονητή στη Νυρεμβέργη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σκληρή… μάχη για Χάαλαντ, Κέιν και Εμπαπέ για το «Χρυσό Παπούτσι»!

Σκληρή… μάχη για Χάαλαντ, Κέιν και Εμπαπέ για το «Χρυσό Παπούτσι»!

Χαμός θα γίνει και φέτος για το «Χρυσό Παπούτσι»!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου: Δεν υπάρχει αυτό που κάνει – Μόνο νίκες σε όλα της τα παιχνίδια και 16/16!

Μπάγερν Μονάχου: Δεν υπάρχει αυτό που κάνει – Μόνο νίκες σε όλα της τα παιχνίδια και 16/16!

Μπορεί κανείς να σταματήσει την Μπάγερν Μονάχου;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου: Η ιστορική χρονιά συνεχίζεται – Θα μπορέσει να τη σταματήσει κανείς;

Μπάγερν Μονάχου: Η ιστορική χρονιά συνεχίζεται – Θα μπορέσει να τη σταματήσει κανείς;

Χωρίς αντίπαλο παντού η Μπάγερν Μονάχου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Μπάγερν χτυπάει σε δύο μέτωπα: Ελ Μάλα και Βλάχοβιτς στο στόχαστρο των Βαυαρών

Η Μπάγερν χτυπάει σε δύο μέτωπα: Ελ Μάλα και Βλάχοβιτς στο στόχαστρο των Βαυαρών

Η Μπάγερν κινείται δυναμικά για το μέλλον, με διπλό μεταγραφικό μέτωπο: τον 19χρονο Σαϊντ Ελ Μάλα της Κολονίας και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αδιανόητο αυτό που έχει κάνει η Μπάγερν – Σχεδόν όλη της η 11άδα στην ακριβότερη της Bundesliga!

Αδιανόητο αυτό που έχει κάνει η Μπάγερν – Σχεδόν όλη της η 11άδα στην ακριβότερη της Bundesliga!

Απόλυτη κυρίαρχος η Μπάγερν Μονάχου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχει καταλάβει κανείς την απίστευτη χρονιά που κάνει ο Χάρι Κέιν;

Έχει καταλάβει κανείς την απίστευτη χρονιά που κάνει ο Χάρι Κέιν;

Δεν υπάρχουν αυτά που κάνει ο Χάρι Κέιν!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δημήτρης Γιαννούλης: Δυναμική επιστροφή

Δημήτρης Γιαννούλης: Δυναμική επιστροφή

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει επιστρέψει δυναμικά από τον τραυματισμό του, το έδειξε και στα ματς που έπαιξε με την Άουγκσμπουργκ

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Χρυσή Μπάλα 2025: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δούμε την απονομή

Χρυσή Μπάλα 2025: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δούμε την απονομή

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου πλησιάζει, καθώς η απονομή της Χρυσής Μπάλας 2025 θα μεταδοθεί στις 21:40...

Μεταδόσεις