ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μακάμπι: Zoρίστηκε, αλλά κέρδισε 67-66 την Χάποελ στον ελληνικό εμφύλιο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου ζορίστηκε πολύ, αλλά κέρδισε τελικά με 67-66 την Χάποελ Τελ Αβίβ του Γιάννη Καστρίτη στον ελληνικό εμφύλιο των προημιτελικών της Winner League. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της Μακάμπι με τη Χάποελ με το… ελληνικό χρώμα στην ελληνική εμφύλια διαμάχη των προημιτελικών της Winner League. Η Χάποελ μπήκε...
Μακάμπι: Zoρίστηκε, αλλά κέρδισε 67-66 την Χάποελ στον ελληνικό εμφύλιο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου ζορίστηκε πολύ, αλλά κέρδισε τελικά με 67-66 την Χάποελ Τελ Αβίβ του Γιάννη Καστρίτη στον ελληνικό εμφύλιο των προημιτελικών της Winner League.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της Μακάμπι με τη Χάποελ με το… ελληνικό χρώμα στην ελληνική εμφύλια διαμάχη των προημιτελικών της Winner League.

Η Χάποελ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο παρκέ. Έβαζε συνέχεια δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έδειχνε να έχει ένα προβάδισμα.

Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν μπροστά στο σκορ με 9 πόντους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποφάσισε να σοβαρευτεί. Με ηγέτες τους Γουίλμπεκιν, Ζούσμαν, Αβντίγια η Μακάμπι πήρε μπροστά, έπαιζε άμυνα, βρήκε σκορ. Έτσι έκανε ένα επιμέρους 20-10, πήρε τη νίκη με 67-66 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Βέβαια, στην εκπνοή του ματς η Μακάμπι πήγε να βρεθεί από τον παράδεισο στην κόλαση. Γλίτωσε όμως, το εγκεφαλικό, καθώς ο Σεκ Χένρι έχασε το τελευταίο σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Αβντίγια πήρε το ριμπάουντ και η Χάποελ έχασε την ευκαιρία να αφήσει στον τόπο την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Από την Μάκαμπι κορυφαίοι ήταν οι Αβντίγια (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κοψίματα, αλλά και 4 λάθη) και Ζούσμαν (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 1ασίστ, 1 κλεψίμο). Ο Σκότι Γουίλμπεκιν πέτυχε 10 πόντους, αλλά τα… έσπασε από τα 6,75μ. και είχε μόλις 2/11 τρίποντα, ενώ είχε συνολικά 4/15 σουτ!

Ο συμπατριώτης μας, Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε απολογισμό 6 πόντους (1/1 βολές, 1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 21΄.09΄΄.

Από την Hapoel πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζόρνταν Ντέιβις με 15 πόντους (είχε ακόμα 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ), ενώ ο Ζάνα «άγγιξε» το double – double (8π., 11ριμπ).

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 31-39, 47-56, 67-66.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μακάμπι: Zoρίστηκε, αλλά κέρδισε 67-66 την Χάποελ στον ελληνικό εμφύλιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ