ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας για Μπαλτάκο: «Νομικές γελοιότητες»!

Τι είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ
Κούγιας για Μπαλτάκο: «Νομικές γελοιότητες»!

Με προσωπική του δήλωση ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας απάντησε στον Τάκη Μπαλτάκο αναφορικά με την τοποθέτησή του για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί για την υπόθεση με την Ξάνθη, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα δεν έχει νομική βάση και χαρακτηρίζοντας το «ανύπαρκτο».

Ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση απάντησε στον Τάκη Μπαλτάκο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα έπρεπε να είχε διαβάσει τη δικογραφία και να γνωρίζει τα στοιχεία της πριν προχωρήσει στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Αναλυτικά στην προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει

«Εχθές το βράδυ, παρακολούθησα τις νομικές γελοιότητες, τις οποίες ανέπτυξε ο δικηγόρος Αθηνών και πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος κι έχω να κάνω την εξής δήλωση:

Το πρώτο, το οποίο πρέπει να έχει κάποιος, για να γίνει σεβαστός ως δικηγόρος από τους εφαρμοστές του δικαίου, δηλαδή τους δικαστές, είναι η νομική αξιοπρέπεια.

Ο κύριος Μπαλτάκος, πριν αναφερθεί στους νομικούς, που μέχρι τώρα έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση και να τους χαρακτηρίσει, όπως τους χαρακτήρισε, θα έπρεπε πρώτα να έχει διαβάσει τη δικογραφία και να γνωρίζει τα στοιχεία της.

Θα έπρεπε, δεύτερον, να έχει διαβάσει το σκεπτικό και διατακτικό του πορίσματος – δεσμευτικής εισηγήσεως της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το οποίο εξεδόθη με πλειοψηφία τεσσάρων καταδικαστικών, έναντι μίας απαλλακτικής ψήφου, και το κυριότερο να γνωρίζει και το νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η επίκλησις από τον κ. Μπαλτάκο άρθρου, το οποίο έχει καταργηθεί, για να υποστηρίξει τη νομική άποψή του, δεν δικαιολογείται ούτε από την είσπραξη μιας αμοιβής (δεν γνωρίζω εάν έχει εισπραχθεί), ούτε από το γεγονός ότι πιθανόν ο κ. Μπαλτάκος, λόγω της ενασχολήσεώς του με την πολιτική, έχει χάσει τη φόρμα του στο να αξιολογεί δικογραφίες και αποφάσεις.

Όταν αναφέρεται σε νομικούς, οι οποίοι καθημερινά επέλεξαν να βοηθούν τα δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις κι από αυτό το λειτούργημα επιβιώνουν και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και διαφημίζουν με τη συμπεριφορά τους την ιδιότητά τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί οι απαντήσεις είναι πολύ σκληρές.

Οι νομικές απόψεις που διετύπωσε δεν μπορούν να διατυπωθούν με ευπρέπεια, ούτε ενώπιον κάποιου τακτικού δικαστηρίου, ούτε σε κάποια δίκη, ούτε ενώπιον κάποιου δικαστή, αλλά μόνο στη δίκη του Open με Πρόεδρο τον Θωμαΐδη και μέλη του δικαστηρίου τον Κάκο και τον Κωνσταντινέα.

Αθήνα, 10/02/2020

Ένας από τους δικηγόρους, οι οποίοι ασχολήθηκαν μέχρι τώρα με την υπόθεση

Με εκτίμηση, σεβαστό και νομική αξιοπρέπεια

Αλέξης Κούγιας».

 

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης: Το απροσπέραστο εμπόδιο για Τσούμπερ!

Άρης: Το απροσπέραστο εμπόδιο για Τσούμπερ!

Δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει δικό του, τον Στίβεν Τσούμπερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Θετικά αξιολόγησε τη διαιτησία των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ο Κουτσιαύτης, ξεχωρίζοντας τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη και μιλώντας για εμφανίσεις υψηλού επιπέδου από Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μια μεταγραφή και τέλος

ΑΕΚ: Μια μεταγραφή και τέλος

Οι απανωτές γκέλες δε δείχνουν να αλλάζουν κάτι στο μεταγραφικό πλάνο της ΑΕΚ, που πάει για μια μεταγραφή και τέλος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ευθύνες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά να είχε και Μίγια, Βιθέντε ή Χιλ…

Ολυμπιακός : Ευθύνες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά να είχε και Μίγια, Βιθέντε ή Χιλ…

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για τις ευθύνες του Μεντιλίμπαρ κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη σεζόν, αλλά να είχε και κάποια μεταγραφή που ζήτησε…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μουζακίτης: Οι ντρίπλες που άναψαν… φωτιά στους σκάουτερ

Μουζακίτης: Οι ντρίπλες που άναψαν… φωτιά στους σκάουτερ

Στο κέντρο του Ολυμπιακού, ο Μουζακίτης έβγαλε ξανά ποιότητα με την μπάλα και κέρδισε βλέμματα από σκάουτερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κόμο – Μίλαν 15/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κόμο – Μίλαν 15/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κόμο - Μίλαν παιχνίδι Serie A με ένταση ρυθμό ποιότητα εμπειρία φιλοξενούμενων και δοκιμασία αντοχών για τους γηπεδούχους απόψε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τι γινεται με τον χαφ

ΑΕΚ: Τι γινεται με τον χαφ

Ο Ριμπάλτα προσπαθεί να φέρει πιο κοντά την υπόθεση της απόκτησης του χαφ για την ΑΕΚ, είναι σημαντικό θέμα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άουγκσμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 15/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Άουγκσμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 15/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Άουγκσμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου αναμέτρηση Bundesliga με ένταση μάχες και ενδιαφέρον για βαθμούς που επηρεάζουν στόχους ομάδων.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όλοι οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής

Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όλοι οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής

Ο Σλοβένος Elite διαιτητής της UEFA, Ράντε Ομπρένοβιτς, ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ποδόσφαιρο