ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο και Αγαθονήσι στα νησιά χωρίς ΕΝΦΙΑ – Αυτά είναι τα 26 νησιά της λίστας (vid)

Αυτή είναι η λίστα .
Καστελόριζο και Αγαθονήσι στα νησιά χωρίς ΕΝΦΙΑ – Αυτά είναι τα 26 νησιά της λίστας (vid)

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από φέτος σε 26 ακριτικά νησιά όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα αυτά συγκαταλέγονται το Καστελόριζο και το Αγαθονήσι. 

Το μέτρο αφορά χιλιάδες κατοίκους από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο και η απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μόνιμη, όπως ανάφερε ο πρωθυπουργός χθες (13/9) από τη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από το 2020.

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα 26 νησιά που δοκιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες ισχύει άμεσα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παρόλο που για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι η λίστα των νησιών που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει:

Σημειώνεται ότι πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται επίσης στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες, ή πολύτεκνες, ή έχουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω, υπό τις κατωτέρω όμως προϋποθέσεις: • Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Η λίστα των 26 νησιών που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνει: Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Σίκινος, Ανάφη, Θηρασιά, Κουφονήσια, Γαύδος, Ψέριμος, Τήλος, Οινούσες, Λειψοί, Κάσος, Οθωνοί, Καστελόριζο, Αρκιοί, Αντίπαξοι, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Αγαθονήσι, Γυαλί, Φούρνοι, Ερεικούσα, Χάλκη, Νίσυρος, Μαθράκι.

ΕΝΦΙΑ: Δείτε το ρεπορτάζ για τα 26 νησιά που απαλλάσσονται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καστελόριζο και Αγαθονήσι στα νησιά χωρίς ΕΝΦΙΑ – Αυτά είναι τα 26 νησιά της λίστας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.