ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Νέος ναύσταθμος στην Σούδα με στόχο την Ανατολική Μεσόγειο

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόθεση της κυβέρνησης η δημιουργία δεύτερου ενισχυμένου ναυστάθμου στη Σούδα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της κύρωσης δύο συμφωνιών μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ, το θέμα του ναύσταθμου στη Σούδα ήταν αντικείμενο και των...
Πολεμικό Ναυτικό: Νέος ναύσταθμος στην Σούδα με στόχο την Ανατολική Μεσόγειο

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόθεση της κυβέρνησης η δημιουργία δεύτερου ενισχυμένου ναυστάθμου στη Σούδα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της κύρωσης δύο συμφωνιών μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ, το θέμα του ναύσταθμου στη Σούδα ήταν αντικείμενο και των συζητήσεων που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος – ΗΠΑ, Νίκος Δένδιας και ο Μάικ Πομπέο.

«Αυτός είναι ένας ειλημμένος στόχος της κυβέρνησης. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας, και γιατί το επιβάλλουν οι συγκυρίες, και γιατί πρέπει η χώρα μας να έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση και ενίσχυση του Ναυστάθμου στη Κρήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, γράφει το onalert.gr.

«Οι Αμερικανοί αποδίδουν τεράστια στρατηγική σημασία στη Σούδα, αλλά και η ελληνική πλευρά αποδίδει τεράστια σημασία στην αναβάθμιση και ενίσχυσή της, κάτι που επιβάλλεται και από τη χρονική συγκυρία. Η χώρα μας θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, και αυτό θα γίνει μέσα από την αναβάθμιση της Σούδας. Ήδη έχουν προβλεφθεί τα κονδύλια για ένα αναβαθμισμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με στόχο την σταδιακή αλλά ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτόν το σχεδιασμό μας εντάσσεται και η Σούδα, ώστε να γίνει ένας οργανωμένος και ενισχυμένος ναύσταθμος, για να αποτελέσει, σε μόνιμη βάση πλέον, την υποστήριξη των μονάδων του πολεμικού ναυτικού», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι ΠΕΠ που έχει και η Ελλάδα διαλύουν τους Αζέρους

Προκλητικός Ερντογάν: «Δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο»

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά