ΑΡΗΣ

Άρης: Οι σκέψεις του Μάντζιου και η γερή «υποψηφιότητα» του Ματέο Γκαρσία (vids)

Ο Άρης θέλει να «εξαργυρώσει» τη μεγάλη νίκη που έκανε επί του Παναθηναϊκού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και για να το κάνει αυτό πρέπει να νικήσει σε λίγες ώρες (18:15 – NS1HD) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.  Το παιχνίδι δεν διεξάγεται στο «Βικελίδης», αλλά στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων...
Άρης: Οι σκέψεις του Μάντζιου και η γερή «υποψηφιότητα» του Ματέο Γκαρσία (vids)

Ο Άρης θέλει να «εξαργυρώσει» τη μεγάλη νίκη που έκανε επί του Παναθηναϊκού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και για να το κάνει αυτό πρέπει να νικήσει σε λίγες ώρες (18:15 – NS1HD) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. 

Το παιχνίδι δεν διεξάγεται στο «Βικελίδης», αλλά στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων (έδρα του ΠΑΣ) και αυτός όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με τα πρόσωπα που ξεκίνησαν στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εκείνος που έχει βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για βασικός είναι ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος παρότι μετράει λίγες μόνο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, εντούτοις γνωρίζει πολύ καλά τα «κατατόπια» στον Άρη.

Εφόσον στην 11άδα ξεκινήσει ο 24χρονος Αργεντινός, τότε στον πάγκο θα μείνει ένας εκ των Μπερτόλιο ή Μαντσίνι. Αν ο τελευταίος αρχίσει μαζί με τον Γκαρσία, τότε θα παίξει στον άξονα (που είναι η φυσική του θέση) και δεξί εξτρέμ θα αρχίσει ο Ματέο. Στα αριστερά των εξτρέμ ο Μπρούνο Γκάμα φαντάζει σίγουρος.

Από εκεί και πέρα η άλλη θέση που «παίζει» είναι αυτή του τερματοφύλακα με τον Μάντζιο να μην έχει αποκαλύψει αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερο σερί ματς στον Μπουσέ, η επαναφέρει τον Κουέστα.

Οσον αφορά τα χαφ εκεί το δίδυμο Ματίγια-Τζέγκο χει προβάδισμα για το βασικό σχήμα, με τους Λούκας Σάσα και Κάτσε όμως να «φλερτάρουν» με την έκπληξη

Στην άμυνα δεν αναμένεται να αλλάξουν τα πρόσωπα, δηλαδή θα δούμε και πάλι από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σάκιτς-Ρόουζ, Δεληζήση και Γκάνεα. Τέλος σίγουρος στην επίθεση θεωρείται ο Κριστιάν Λόπεθ.

Εν αντιθέσει με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που ο Άρης έδωσε χώρο στον αντίπαλο, αυτή τη φορά ο Μάντζιος θα παρατάξει την ομάδα τους με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να δει πίεση, κατοχή της μπάλας και δημιουργία από τα πρώτα λεπτά έτσι ώστε να έρθει ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τον «Θεό του πολέμου».

Το διάστημα που πέρασε ο Μάντζιος δούλεψε πολύ στην άμυνα και την τακτική στην αμυντική λειτουργία και περιμένει από τους παίκτες του να αποφύγουν παιδαριώδη λάθη όπως με την Κόλος και με με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η καλή άμυνα θα δώσει στον Άρη την ευκαιρία να είναι συμπαγής και να φτιάχνει τις επιθέσεις του με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χωρίς να ανησυχεί για τα μετόπισθεν.

Παράλληλα θα αφαιρέσει και από τον Απόλλων την ελπίδα ότι μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ και γενικότερα οτι μπορεί να «κλέψει» κάποιο θετικό αποτέλεσμα

Άρης-Απόλλων Σμύρνης: Η προϊστορία

Ο Απόλλων ξεκίνησε τελευταίος το πρωτάθλημα, με τη νίκη του σε βάρος της ΑΕΛ, χάρη σε ένα πέναλτι στο τέλος του αγώνα. Αν καταφέρει να κερδίσει στους Ζωσιμάδες, θα κάνει δύο νίκες στο ξεκίνημά του μετά από μισό αιώνα! Με δύο νίκες έχει να ξεκινήσει από το 1970!

Έχει νικήσει στα έξι τελευταία επίσημα, τρία τελευταία πέρσι στο πρωτάθλημα, δύο αγώνες διαβάθμισης με την Ξάνθη και με την ΑΕΛ.

Στη Super League πρόπερσι έκανε μια νίκη εκτός έδρας, στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Στη Θεσσαλονίκη έχει να νικήσει από τις 6 Ιανουαρίου 2014, 2-0 τον Άρη.

Μεταξύ τους

Ο Άρης νίκησε και στα δύο παιχνίδια της σεζόν 2018-19, 2-1 και 5-0. Το 2013-14 ο Απόλλων νίκησε και στα δύο παιχνίδια.

Αυτές οι νίκες του Απόλλωνα είναι οι μοναδικές του στα 12 τελευταία επίσημα και δέκα για τη μεγάλη κατηγορία.
Δεν έχουν ισοπαλία στα πέντε τελευταία ενώ έχουν μια στα τελευταία 14 για την Α’ Εθνική/Super League.

Στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλων είχε νικήσει τον Ιανουάριο του 2014, μοναδικό παιχνίδι της κατηγορίας, που δεν το έχασε στις επτά τελευταίες επισκέψεις του εκεί.

Και μοναδικό στα 11 τελευταία που νίκησε. Βέβαια τώρα ο αγώνας γίνεται στα Γιάννενα.

Μόνο ένα χατ τρικ έχει γίνει στα 86 παιχνίδια τους για την κατηγορία. Στις 19 Οκτωβρίου 1980, ο Γιώργος Ζήνδρος είχε βάλει τρία γκολ στο 6-1 εκείνης της ημέρας.

Η ιστορία

Νίκες Άρη:
38

Ισοπαλίες: 20

Νίκες Απόλλωνα: 18

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη:
26

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Απόλλωνα: 6

Το τελευταίο παιχνίδι
18.03.2019: Άρης – Απόλλων 5-0
(8’ πέναλτι Ντιγκινί, 54’ σουτ Τόνσο, 63’ σουτ Ντιγκινί, 81’ κεφαλιά Γιουνές, 86’ σουτ Φετφατζίδης).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

👉 Σήμερα έχουμε αγώνα… 🕕🏟⚽️ 💛 VAMOS ARIS! 🖤 🤜🤛👊💪 #ARISAPOL #SuperLeague #MatchDay5

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official) στις

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime BET: Oι αναμετρήσεις του Κυπέλλου με ενισχυμένες αποδόσεις!

Oι αναμετρήσεις του Κυπέλλου με ενισχυμένες αποδόσεις!

Ενισχυμένες αποδόσεις στα τέσσσερα μεγάλα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας από τη Novibet.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Άρης – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Χιμένεθ, οι λίγες αλλαγές και το ρίσκο της συνέχειας

Άρης – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Χιμένεθ, οι λίγες αλλαγές και το ρίσκο της συνέχειας

Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα αυτό που χτίζει τις τελευταίες εβδομάδες, επιλέγοντας συνέπεια αντί για αλλαγές ενόψει Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Άρης 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Άρης 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Άρης ντέρμπι Κυπέλλου Ελλάδος με πάθος ένταση μονομαχίες φάσεις και στόχο την πρόκριση στον θεσμό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης μεταγραφές: Ο Τσούμπερ είπε «όχι», προτίμησε Αθήνα και Ατρόμητο

Άρης μεταγραφές: Ο Τσούμπερ είπε «όχι», προτίμησε Αθήνα και Ατρόμητο

Ο Άρης τον ήθελε, ο Μανόλο Χιμένεθ τον είχε ψηλά, όμως ο Στίβεν Τσούμπερ πήρε διαφορετική απόφαση και επιστρέφει στην Ελλάδα για… Αθήνα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αντώνης Καρπετόπουλος έπλεξε ξανά το εγκώμιο του Άρη (vid)

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος έπλεξε ξανά το εγκώμιο του Άρη (vid)

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Άρη για μία ακόμα φορά ο Αντώνης Καρπετόπουλος στη Σούπερ Μπάλα Live του MEGA

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα «καρφιά» του Χιμένεθ για τον Ρέγες!

Τα «καρφιά» του Χιμένεθ για τον Ρέγες!

Οι μπηχτές του Χιμένεθ για τις κινήσεις του Ρέγες στο θέμα των μεταγραφών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όσα ανέφερε ο Αντώνης Πανούτσος για το Άρης – ΑΕΚ

Όσα ανέφερε ο Αντώνης Πανούτσος για το Άρης – ΑΕΚ

Απέδωσε τα εύσημα στον Άρη για την παρουσία του ο Αντώνης Πανούτσος, αλλά στάθηκε περισσότερο στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ novibet: Τα σενάρια εμπλοκής Καρυπίδη και το ενδιαφέρον για παίκτες του Άρη που αποσύρεται!

ΑΕΛ novibet: Τα σενάρια εμπλοκής Καρυπίδη και το ενδιαφέρον για παίκτες του Άρη που αποσύρεται!

Η ΑΕΛ διαψεύδει τα σενάρια εμπλοκής του Θόδωρου Καρυπίδη στα διοικητικά της ΠΑΕ, ενώ αποσύρει και το ενδιαφέρον της για παίκτες του Άρη εξαιτίας… οφειλών!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης : Καντεβέρε ή Μορόν;

Άρης : Καντεβέρε ή Μορόν;

Η εμφάνιση του Καντεβέρε κόντρα στην ΑΕΚ βάζει σε ένα δίλημμα τον Μανόλο Χιμένεθ σε σχέση με τον Λορόν Μορόν.

Ποδόσφαιρο