ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Πώς θα γίνει η σύλληψη – Εκεί θα πάνε φυλακή οι καταδικασθέντες

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τις οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης περνά πλέον στα χέρια της Αστυνομίας. Χρυσή Αυγή: Συνολικά 38 άτομα θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους, με την Ελληνική Αστυνομία να πρέπει να φροντίσει για τη σύλληψή τους. Κάποιοι όπως...
Χρυσή Αυγή: Πώς θα γίνει η σύλληψη – Εκεί θα πάνε φυλακή οι καταδικασθέντες

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τις οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης περνά πλέον στα χέρια της Αστυνομίας.

Χρυσή Αυγή: Συνολικά 38 άτομα θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους, με την Ελληνική Αστυνομία να πρέπει να φροντίσει για τη σύλληψή τους.

Κάποιοι όπως ο Κασιδιάρης ή ο Πατέλης παραδόθηκαν, άλλοι, όπως πιθανότατα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα περιμένουν την Αστυνομία στο σπίτι προκειμένου να κάνουν σόου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εδώ και μέρες παρακολουθούσαν διακριτικά τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες και είναι έτοιμοι να τους περάσουν χειροπέδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραδόθηκε και ο Γερμενής: «Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή»

Πλέον, από την στιγμή που ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, υπογράψει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης, θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις και η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχει επιλέξει ο δικαστικός λειτουργός.

Η απόφαση για τις φυλακές θα παρθεί από το Εισαγγελέα, ωστόσο, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου έχει δηλώσει ότι είναι όλα έτοιμα για την κράτηση των καταδικασμένων.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, οι καταδικασθέντες είτε θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην Εισαγγελία είτε θα συλληφθούν. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο η Αμφισα.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό του κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορείς, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται στα κελιά τους θα είναι καθημερινοί, ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Ακόμη και τα επισκεπτήρια που θα δέχονται θα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άδεια για αρκετά χρόνια.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται με προσεκτικά βήματα στο σχέδιο δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, επιλέγοντας τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέο κόμμα και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν ξεπεράσει το 20%, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.

Πολιτική
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Πολιτική: Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Καταργείται ο δεύτερος γύρος, καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψήφος και αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τους υποψηφίους

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνλημ όμως το επιτελείο του λειτουργεί μεθοδικά, επεξεργαζόμενο κάθε πιθανή παρέμβαση, με φόντο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πολιτική