ΑΤΖΕΝΤΑ

2/11/2018: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά το τρίτο χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα, στις 2/11 του 2018, στη Ντόχα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτούσε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στους κρίκους.
2/11/2018: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά το τρίτο χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα, στις 2 Νοεμβρίου του 2018 ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτούσε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στους κρίκους, συγκεκριμένα στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε ήδη ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ρίο 2016) και δύο διαδοχικές στα Παγκόσμια πρωταθλήματα το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ.

Έτσι λοιπόν στο Ντόχα ο «άρχοντας των κρίκων» γράφει γράφει ιστορία  με το τρίτο σερί χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας επίδοση με 15.366 βαθμών.

Κι αυτό όντας τραυματίας, καθώς μετά από λίγες μόνο ημέρες προτού μπει στο χειρουργείο, για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στον αριστερό ώμο!

Ταυτόχρονα ο Λευτέρης Πετρούνιας γινόταν ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα, που έχει δύο χρυσά και ένα χάλκινο, αλλά και μόλις ο ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα.

Ακόμη, καταφέρνει να συνεχίσει το αήττητο σερί, καθώς επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί (εννέα χρυσά σε εννέα διοργανώσεις).

ον Έλληνα πρωταθλητή, που ήταν ο κορυφαίος όλων και στον προκριματικό της περασμένης Παρασκευής (26/10) με 15,266 βαθμούς, ακολούθησε στο βάθρο ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι (15,000 β.), ο τελευταίος αντίπαλος που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα πριν από δυόμισι χρόνια, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900 β.

Χάρη στον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε στο «τοπ 3» με τους κορυφαίους σπεσιαλίστες των κρίκων στην 115χρονη ιστορία του θεσμού, αφού μόνο ο Ιταλός Γιούρι Κέκι με πέντε νίκες (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ με τέσσερις (2006, 2007, 2010, 2011) έχουν πανηγυρίσει περισσότερα χρυσά μετάλλια στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά μέσα στον 21ο αιώνα τρεις διαδοχικούς τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης ανδρών, ανεξαρτήτως οργάνου. Κανείς άλλος σπεσιαλίστας δεν έχει φτάσει σ’ ένα ανάλογο «3 στα 3» μέσα στην τελευταία εικοσαετία, στοιχείο που μετατρέπει τον Πετρούνια σε μοναδικό φαινόμενο της σύγχρονης παγκόσμιας γυμναστικής…
Ανάλογο επίτευγμα διεκδικούσαν επίσης ο Ιάπωνας Κένζο Σιράι και ο Μαξ Γουίτλοκ στον πλάγιο ίππο, ωστόσο δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Κατάρ.

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο της Ντόχα:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,366 β.
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,100 β.
3. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14,900 β.
4. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14,766 β.
5. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14,733 β.
6. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,733 β.
7. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,266 β.
8. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,133 β.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Τρίτη 30 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά σήμερα μάρτυρες, ασκητές και ιεράρχες με πίστη, αντοχή, ομολογία και ταπεινή ζωή που φωτίζει τον κόσμο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά τα Άγια Νήπια και τους Οσίους, δείχνοντας πως η πίστη γεννιέται μέσα από σκληρές δοκιμασίες.

Ατζέντα
Ατζέντα: Κυριακή 28 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, μετά τη Χριστού Γέννηση, η Εκκλησία τιμά τους Αγίους Δισμυρίους Μάρτυρες, σύμβολα πίστης, θυσίας και αληθινής ομολογίας Χριστού.

Ατζέντα
Ατζέντα: Σάββατο 27 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά σήμερα μεγάλες μορφές πίστης και θυσίας, φωτίζοντας τις καρδιές των πιστών με ελπίδα, αγάπη και δύναμη.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου και τη Φυγή του Ιησού στην Αίγυπτο, μαζί με άλλους Αγίους και οσίους.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα η Εκκλησία γιορτάζει τη Γέννηση του Χριστού, φωτίζοντας τον κόσμο με ελπίδα, ειρήνη, ταπείνωση και σωτηρία.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμώνται τα Προεόρτια Χριστουγέννων και Άγιοι μάρτυρες και όσιοι, φωτεινά παραδείγματα πίστης, μετάνοιας και πνευματικού αγώνα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμώνται Μάρτυρες και Όσιοι, μαζί με τα Εγκαίνια της Αγίας Σοφίας, υπενθυμίζοντας πίστη, θυσία, ταπείνωση, προσευχή.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά τη Μεγαλομάρτυρα Αναστασία, τον Χρυσογόνο και πλήθος μαρτύρων, μαζί με μνήμες της Αγίας Σοφίας.

Ατζέντα