ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Φοβήθηκαν τα ελληνικά F-16 στην Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι – Έβγαλαν τα Bayraktar

Eλληνοτουρκικά: Τελικά κάτι έκρυβε η μεγάλη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο στα νότια παράλια της Κύπρου την Τρίτη. Τουρκικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Boeing E-7T και Bayraktar TB2 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis, δημιουργώντας μία ομπρέλα προστασίας πάνω από αυτό. Oruc Reis: Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι...
Eλληνοτουρκικά: Φοβήθηκαν τα ελληνικά F-16 στην Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι – Έβγαλαν τα Bayraktar

Eλληνοτουρκικά: Τελικά κάτι έκρυβε η μεγάλη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο στα νότια παράλια της Κύπρου την Τρίτη.

Τουρκικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Boeing E-7T και Bayraktar TB2 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis, δημιουργώντας μία ομπρέλα προστασίας πάνω από αυτό.

Oruc Reis: Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι – Μεγάλη δραστηριότητα στην Αν. Μεσόγειο

Ο λόγος ήταν πως oι Τούρκοι φοβήθηκαν επίδειξη σημαίας των ελληνικών F-16 στην περιοχή.

Την είχαν ξαναπατήσει και αυτή την φορά ήθελαν να είναι προετοιμασμένοι.

Τα ελληνικά F-16 είχαν τρυπήσει τα τουρκικά ραντάρ και είχαν φτάσει στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι είχαν πληροφορίες ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο, οπότε έβγαλαν τα ιπτάμενα ραντάρ τους και τα Bayraktar να περιπολούν πάνω από το Oruc Reis.

Η πτήση ενός αμερικανικού ιπτάμενο ραντάρ στην περιοχή έβαλε σε… σκέψεις του Τούρκους που αποφάσισαν να δράσουν άμεσα, δημιουργώντας ομπρέλα προστασίας πάνω από το Oruc Reis.

Άλλες πηγές ήθελαν τους Τούρκους να ψάχνουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή για να την γκριζάρουν, με φόντο και την επιστολή του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), την ίδια μέρα, αναφέρεται πως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στο καθεστώς που ίσχυε στην περιοχή αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Αθήνας.

Πάντως στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βλέπουν γι άλλη μία φορά την Τουρκιά να διαπράττει το ίδιο λάθος που είχε κάνει μέσα στο καλοκαίρι, όταν είχε βγάλει πάλι όλο τον στόλο της «άτσαλα» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες να στοχοποιήσουν τα τουρκικά πλοία.

Τουλάχιστον 60 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε επιφυλακή εντός τω τουρκικών λιμανιών για να βγουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά