ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Βαρώσια: «Πικ-νικ» πάνω στα Μνήματα των εκτελεσθέντων, από τον… νέο Αττίλα Ερντογάν

Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και οι κατοχικές αρχές προετοιμάζονται για την υποδοχή, μια συγκλονιστική ιστορία που παραπέμπει στην ύπαρξη ομαδικού τάφου στην περιοχή αποκαλύπτεται από την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Πρόκειται για την περίπτωση 11 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι βρίσκονταν σε σπίτι στην κάτω Δερύνεια όταν Τούρκοι...
Βαρώσια: «Πικ-νικ» πάνω στα Μνήματα των εκτελεσθέντων, από τον… νέο Αττίλα Ερντογάν

Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και οι κατοχικές αρχές προετοιμάζονται για την υποδοχή, μια συγκλονιστική ιστορία που παραπέμπει στην ύπαρξη ομαδικού τάφου στην περιοχή αποκαλύπτεται από την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Πρόκειται για την περίπτωση 11 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι βρίσκονταν σε σπίτι στην κάτω Δερύνεια όταν Τούρκοι στρατιώτες τους πήραν και αφού τους οδήγησαν σε χωράφι με ανοικτό λάκκο τους εκτέλεσαν.

Ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, ηλικίας το ένα 5 ετών, το δεύτερο 12 ετών, το τρίτο 9 ετών και τα άλλα δύο 3 ετών. Υπάρχει επίσης ακόμα ένας ανήλικος 15 ετών.

Ήταν όλοι άμαχοι και γυναικόπαιδα. Μέχρι σήμερα βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων, με τις πληροφορίες για την ύπαρξη του ομαδικού τάφου τους να είναι συγκεκριμένες για περιβόλι στον Άγιο Μέμνονα.

Μέχρι σήμερα όμως η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στην περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, την οποία ο τουρκικός στρατός είχε ορίσει ως στρατιωτική περιοχή.

Σε αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανόν αύριο να περάσει ο Τούρκος Πρόεδρος Τάγιπ Ερντογάν στο πλαίσιο του «νέου Αττίλα» και της παράνομης επίσκεψής του στα κατεχόμενα για πραγματοποίηση «πικ-νικ».

Πάνω από τους ομαδικούς τάφους παιδιών και αμάχων οι οποίοι εκτελέστηκαν ομαδικώς από μέλη του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής και κάποιες ακόμα μέρες μετά την κατάληψη της πόλης του Ευαγόρα.

Πέραν όμως αυτού, πλέον με τις παράνομες ενέργειες που γίνονται υπάρχει περίπτωση να χαθούν στοιχεία, δυσκολεύοντας το έργο ανεύρεσής τους.

Η σφαγή στα περβόλια της Περτσιενας

Χαρακτηριστικά των σφαγών που έγιναν από τον τουρκικό στρατό τόσο εντός της πόλης, όσο και στην περιοχή γνωστής ως «Περβόλια της Πέρτζενας», αφορά πέντε ενήλικες άμαχους, ένα ανήλικο αγόρι και πέντε παιδιά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περίπτωση των Ανδριάνα Κυριάκου 56 ετών, Κυριάκου Γιωργαλλή 51 ετών, Ιωνά Σάββα 58 ετών, Ανδρονίκης Σάββας 56 ετών, Ανδρέα Κυριάκου 5 ετών, Κίκας Κυριάκου και Μαρίας Κυριάκου 3 ετών (δίδυμες), Κούλας Αναστασίου 12 ετών, Χριστάκη Ανδρέου 9 ετών, Σωτήρας Ανδρέου 34 ετών και Τάσου Ανδρέου 15 ετών.

Σύμφωνα με τις αναφορές και τις μαρτυρίες που υπάρχουν, η εκτέλεσή τους έγινε σε περιβόλι κοντά στην περιοχή του Αγίου Μέμνονα. Σοκάρει η μαρτυρία γυναίκας, η οποία εκ θαύματος διασώθηκε όταν τραυματίστηκε και προσποιούμενη τη νεκρή διέφυγε τρέχοντας από τα περβόλια μέχρι που έφτασε στις ελεύθερες περιοχές και διασώθηκε από δύο Ελληνοκύπριους στρατιώτες.

Πηγή veteranos.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά