ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Καλύτερος ο Άρης μετά τη διακοπή

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πως ο Άρης δεν θα επηρεαστεί από την απουσία αγωνιστικής δράσης, αλλά αντιθέτως θα παρουσιαστεί καλύτερος.
Καλύτερος ο Άρης μετά τη διακοπή

Άρης: Η απόκτηση αγωνιστικού ρυθμού είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα, όμως στην περίπτωση των «κιτρινόμαυρων», παρότι θα παίξουν μετά από 21 ολόκληρες ημέρες, δεν θεωρώ ότι θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Κι αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο προ της διακοπής Άρης δεν είχε «στρώσει». Κι ας ήταν πρώτος στη βαθμολογία, κι ας παρέμενε αήττητος έχοντας πετύχει μερικές πολύ σημαντικές νίκες.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν σε λίγες ώρες καταφέρει να κερδίσει και μέσα στο Αγρίνιο, μιλάω όμως γενικά. Θεωρώ πως το διάστημα που μεσολάβησε ως το σημερινό (17:15-NOVASPORTS 2HD) περισσότερο καλό θα του έκανε, παρά κακό.

Όπως είπε και ο Άκης Μάντζιος «έπεσε» πολλή δουλειά στις εντάσεις που έλειπαν, στην «χημεία» και προσωπικά σε κάποιους παίκτες που ήταν «πίσω» σε ρυθμό. Ματέο Γκαρσία, Γιοχάν Μπεναλουάν, Σαντέ Σίλβα και Έργκις Κάτσε έμειναν χωρίς παιχνίδια για αρκετό καιρό προτού έρθουν στον «Θεό του πολέμου».

Ο Ματέο Γκαρσία είναι κομβικός παίκτης, ειδικά στον νέο ρόλο του πίσω από τον επιθετικό, στον οποίο αναμένεται να τον βλέπουμε συχνά-πυκνά.

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν δούλεψε πολύ στο αμυντικό κομμάτι και με την ανταπόκριση που δείχνει στην ευκαιρία που του έδωσε ο Μάντζιος αποτελεί πλέον μία ακόμη λύση στα χέρια του 51χρονου τεχνικού.

Γενικότερα στο διάστημα της διακοπής ο Άρης είχε να λύσει διάφορα θέματα, στο επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι. Και σε κάθε γραμμή. Ακόμη και σε αυτή του τερματοφύλακα, με τον Μάριο Σιαμπάνη να βάζει γερή υποψηφιότητα ώστε να ξεκινήσει κάτω από την εστία κόντρα στον Παναιτωλικό. Είναι άλλωστε ο μόνος από τους τρεις «κίπερ» που είχε αγωνιστική δράση στο διάστημα αυτό (με την Εθνική Ελπίδων).

Καλύτερος ο Άρης μετά τη διακοπή

Από εκεί και πέρα ο Γιοχάν Μπεναλουάν μονιμοποιείται στους στόπερ, ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται να τον δούμε στο κέντρο της άμυνας (για πρώτη φορά μαζί) με τον έτερο Γαλλόφωνο αμυντικό Λίντσεϊ Ρόουζ. Από κοντά και ο Δεληζήσης, ο οποίος με τις καλές εμφανίσεις του ως τώρα θα «φλερτάρει» τις επόμενες 11άδες.

Ο Έλληνας τεχνικός δίνει μεγάλη βάση στο αμυντικό κομμάτι, καθώς θεωρεί πως ο Άρης με την ποιότητα που διαθέτει μπροστά, εφόσον διατηρεί το μηδέν πίσω, εύκολα δύσκολα 1-2 γκολ θα τα κάνει μπροστά.

Εξάλλου στη μεσαία γραμμή Τζέγκο και Ματίγια έχουν το προβάδισμα συνθέτοντας ένα καλό δίδυμο, με τον Λούκας Σάσα να είναι έτοιμος να προσφέρει μια ποιοτική λύση από τον πάγκο. Προς το παρόν ο Βραζιλιάνος χαφ δεν βρίσκεται στο περσινό επίπεδο, ενώ και μετά από τετ α τετ που είχε με τον Μάντζιο, ο τελευταίος του εξήγησε ότι τον πιστεύει και πως είναι διατεθειμένος να τον περιμένει να ανακτήσει τη φόρμα του.

Στην επίθεση Μάνος και Λόπεθ δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν τα αναμενόμενα ως τώρα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας ως τώρα. Ενώ υπάρχει τέτοια ποιότητα στις υπόλοιπες μεσοεπιθετικές θέσεις. τα φορ του Άρη δεν βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ο Μάντζιος δούλεψε πολύ και με τους δυο αυτούς παίκτες, ενώ για να είμαστε δίκαιοι σε αρκετά παιχνίδια η μπάλα δεν έφτασε σε εκείνους όπως θα έπρεπε. Γενικότερα Δεν απαιτεί κανείς Μάνος και Λόπεθ να βάλουν από 15 γκολ έκαστος, ωστόσο αν βάλουν από 7-8 η δουλειά θα γίνει. Κόντρα στον Παναιτωλικό, προβάδισμα να ξεκινήσει έχει ο Μάνος.

Ο Άρης μπαίνει στο δεύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος με δύσκολα ματς, καθώς υπάρχουν τα ντέρμπι, αλλά και παιχνίδια όπως με Ατρόμητο, ΑΕΛ και ΟΦΗ εκτός. Τώρα καλείται να δείξει το «βάθος» που διαθέτει το ρόστερ του. Όλοι χρειάζονται, και μένει να φανεί ποιοι αντέχουν στα δύσκολα και ποιοι θα βγουν περισσότερο μπροστά.

ΥΓ: 25 εκατομμύρια χορηγία της Περιφέρειας Αττικής στην ΑΕΚ για το γήπεδο της, τεράστιες εκτάσεις παραχωρεί ο Δήμος Αθηναίων για να στεγαστεί ολόκληρος ο Παναθηναϊκός. Και ο «Αυτοκράτορας» Άρης ζητάει αλλά δεν παίρνει ούτε καν το απαρχαιωμένο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο το οποίο ουσιαστικά «έχτισε» και το συντηρεί ως σήμερα…

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του Αλέξανδρου Κωτάκη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καλύτερος ο Άρης μετά τη διακοπή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.