ΑΕΚ

H ΑΕΚ για την… ΑΕΚ και ένα θαύμα απόψε στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξενεί την Μπράγκα (19:55, Cosmote Sport 3) και έχει πολλούς λόγους για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Europa League.
H ΑΕΚ για την… ΑΕΚ και ένα θαύμα απόψε στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξενεί την Μπράγκα (19:55, Cosmote Sport 3) και έχει πολλούς λόγους για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Europa League.

Μετά το κάζο κόντρα στην Ζόρια, η ΑΕΚ δεν έχει να περιμένει πολλά στον όμιλο της στο Europa League. Επί της ουσίας έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, αν και πρέπει απόψε κόντρα στην Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και την επόμενη Πέμπτη στο Λέστερ να παίξει για την ιστορία της, τη βαθμολογία της στην UEFA και για τα οικονομικά μπόνους βαθμών.

Με το πέρας των πρώτων 4 αγωνιστικών στο Group G του Europa League, η ΑΕΚ είναι στην 3η θέση του ομίλου. Η συγκομιδή των 3 βαθμών τη φέρνει στο -4 από τη 2η Μπράγκα, με τη Λέστερ στην κορυφή και εξασφαλισμένο το πρώτο εισιτήριο πρόκρισης. Θα λέγαμε πως οι ελπίδες της Ένωσης για τη 2η θέση αποτελούν μαθηματικό και μόνο σενάριο, που στερείται ρεαλιστικής βάσης. Θα χρειαζόταν back-to-back θαύματα η ΑΕΚ για να πετύχει το αδιανόητο, αφού μονάχα ένα δεν της φτάνει. Για να περάσουν οι ‘κιτρινόμαυροι’ στους ’32’ του Europa League οι προϋποθέσεις είναι οι εξής: 1) Να κάνουν το 2/2 τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Μπράγκα και Λέστερ και οι Πορτογάλοι να μη νικήσουν τη Ζόρια. 2) Να νικήσουν την Μπράγκα και να αποσπάσουν ισόπαλο αποτέλεσμα στην Αγγλία, με τους Πορτογάλους να χάνουν το δικό τους παιχνίδι εντός έδρας με τη Ζόρια. Σε αυτή την περίπτωση, προκύπτει ισοβαθμία με 7 βαθμούς στη 2η θέση, όμως για να υπερτερεί η ΑΕΚ θα πρέπει να επικρατήσει με 3-0 των Πορτογάλων ή να κερδίσει με 4 γκολ και πάνω απόψε.

Ο Μάσιμο Καρέρα απόψε πάντως αναμένεται να κάνει αλλαγές. Σύμφωνα με όσα έδειξε χθες στην προπόνηση στα Σπάτα, θα έχει μπροστά από τον Τσιντώτα, τον Νεντελτσεάρου με τον Χνιντ στα στόπερ, τον Μπακάκη δεξιά, τον Ινσούα αριστερά, τον Σιμόες με τον Γαλανόπουλο στα χαφ, τον Μάνταλο δεκάρι, Αλμπάνη με Λιβάια στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Ολιβέιρα σε θέση φορ στο 4-2-3-1.

Ο Ιταλός θέλει να φρεσκάρει την ομάδα, να δώσει ευκαιρίες στην 11αδα, αλλά και παράλληλα να έχει δυνατό πάγκο με παίκτες που θα μπορούν να μπουν να δώσουν πράγματα και να αλλάξουν καταστάσεις. Και παράλληλα σκέφτεται και το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Οπότε καλείται να κάνει και σωστή διαχείριση του ρόστερ.

Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Άρης: Aπορούν και (όλοι) οι Έλληνες διαιτητές!

ΑΕΚ – Άρης: Aπορούν και (όλοι) οι Έλληνες διαιτητές!

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Ελλήνων διαιτητών το ακυρωθέν γκολ του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Ηλίας Σπάθας και Παναγιώτης Βαρούχας διαφωνούν με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson

Ηλίας Σπάθας και Παναγιώτης Βαρούχας διαφωνούν με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, Ηλίας Σπάθας και Παναγιώτης Βαρούχας δεν ήθελαν Έλληνες διαιτητές στα ματς του Κυπέλλου

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών: Σταθερά το Monobala του ΣΚΑΪ οδηγεί την κούρσα, πίσω MEGA και ΕΡΤ

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών: Σταθερά το Monobala του ΣΚΑΪ οδηγεί την κούρσα, πίσω MEGA και ΕΡΤ

Ξεκάθαρη εικόνα διαμορφώθηκε στην τηλεθέαση των αθλητικών εκπομπών την Κυριακή το βράδυ, με τη Monobala του ΣΚΑΪ να κυριαρχεί και τις υπόλοιπες επιλογές να μένουν αισθητά πίσω.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης για το Άρης – ΑΕΚ και το γκολ του Ντουντού (vid)

Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης για το Άρης – ΑΕΚ και το γκολ του Ντουντού (vid)

Δεν βλέπει φάουλ υπέρ της ΑΕΚ πριν από το γκολ του Ντουντού για τον Άρη ο Αριστομένης Κουτσιαύτης. Όλα όσα ανέφερε…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Έλληνες διαιτητές στους προημιτελικούς και στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Έλληνες διαιτητές στους προημιτελικούς και στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς των διαιτητών για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, επιλέγοντας Έλληνες ρέφερι για όλες τις αναμετρήσεις, με το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Media
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/1) : Σώθηκε η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη!

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/1) : Σώθηκε η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη!

Η αλήθεια του Άρης – ΑΕΚ είναι σκληρή για την Ένωση. Με βάση την εικόνα της στο Κλεάνθης Βικελίδης, το 1-1 μοιάζει περισσότερο με σωτηρία παρά με αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποίηση.

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Έκραξε Λανουά και την ΑΕΚ για όσα ζητά στο ματς με τον Άρη (vid)

Ηλίας Σπάθας : Έκραξε Λανουά και την ΑΕΚ για όσα ζητά στο ματς με τον Άρη (vid)

Αναμενόμενη τοποθέτηση έκανε ο Ηλίας Σπάθας για όσα έγιναν στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη σε ότι αφορά τη διαιτησία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ για διαιτησία στο Άρης – ΑΕΚ: «Δεν σφυρίζεται ούτε στο μπάσκετ»

ΠΑΟΚ για διαιτησία στο Άρης – ΑΕΚ: «Δεν σφυρίζεται ούτε στο μπάσκετ»

Ανάρτηση Κουβεντίδη για διαιτησία μετά τη 16η αγωνιστική και αιχμές για τη φάση στο Χαριλάου.

Ποδόσφαιρο