ΠΑΟΚ

Νέα Τούμπα: Τι συμβαίνει στα αλήθεια-Τι γίνεται με το Καυτανζόγλειο

Ο ΠΑΟΚ αναμένει την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος για τη νέα Τούμπα μέσα στο 2021 και προσπαθούν να «τρέξουν» παράλληλα και την υπόθεση του Καυτανζογλείου.
Νέα Τούμπα: Τι συμβαίνει στα αλήθεια-Τι γίνεται με το Καυτανζόγλειο

Ο ΠΑΟΚ αναμένει την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος για τη νέα Τούμπα μέσα στο 2021 και προσπαθούν να «τρέξουν» παράλληλα και την υπόθεση του Καυτανζογλείου.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν ζητούν τίποτα παράλογο από την κυβέρνηση παρά μόνο ίση μεταχείριση σε σχέση με όλες τις ομάδες, που κάνουν χρήση των εθνικών σταδίων. Αρκεί ν΄ αναφερθεί το παράδειγμα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που χρησιμοποιούν ως έδρα το Ολυμπιακό στάδιο, καταβάλλοντας η κάθε ομάδα-σύμφωνα με πληροφορίες- ετήσιο ενοίκιο όχι μεγαλύτερο των 300 χιλιάδων ευρώ.

Το βάρος των προσπαθειών των ανθρώπων του ΠΑΟΚ πέφτει και σε ένα άλλο κομμάτι. Προκειμένου τα επόμενα (τουλάχιστον δύο με τρία) χρόνια να χρησιμοποιήσουν ως έδρα το Καυτανζόγλειο είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε μια σειρά έργων ανακαίνισης του σταδίου, τα οποία κρίνονται ως απαραίτητα, για τον επιπλέον λόγο ότι θα πρέπει το γήπεδο να αδειοδοτηθεί και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες τους. Ο ΠΑΟΚ θα καλύψει, έτσι κι αλλιώς, το κόστος όλων των απαραίτητων εργασιών και αυτό που εύλογα ζητά είναι τα χρήματα, που θ’ απαιτηθούν για την ανακαίνιση του σταδίου ν’ αφαιρεθούν από το σύνολο των μισθωμάτων, τα οποία θα καταβάλλει για όσο διάστημα θα το χρησιμοποιεί για όλους τους εντός έδρας αγώνες του.

Η «λεπτομέρεια», βέβαια, για να γίνουν πράξη τα παραπάνω είναι ότι χρειάζεται η κυβέρνηση να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση. Και πάλι η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, όσο φαίνεται. Από τη στιγμή, που ο λόγος γίνεται για ένα κρατικό στάδιο, απαιτούνται διαγωνισμοί και διαδικασίες, που ως κύριο χαρακτηριστικό έχουν πως είναι χρονοβόρες. Γι’ αυτό, άλλωστε, στον ΠΑΟΚ, παράλληλα με την υπόθεση της νέας Τούμπας, επιδιώκουν να «τρέξουν» και την περίπτωση του Καυτανζογλείου, που συνιστά και την αποκλειστική λύση, όσον αφορά το γήπεδο για τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Εναλλακτική λύση για τη μελλοντική αναγκαστική μετακόμιση του ΠΑΟΚ, λόγω της κατεδάφισης του υπάρχοντος γηπέδου και της κατασκευής του αντίστοιχου νέου, πολύ απλά, δεν υφίσταται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Η επικοινωνιακή γκάφα με τον Ζαμπά

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας άνοιξε, με την παρέμβαση και του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης, ένας κύκλος συζητήσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με την επιτροπή διοίκησης του Καυτανζογλείου σταδίου, της οποίας ηγείται η Καλυψώ Γούλα. Και τις προσεχείς ημέρες οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων με σκοπό να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε μια τελική συμφωνία.

Εξάλλου, μέχρι τα τέλη του μηνός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επίστρωση του νέου ταρτάν (η πανδημία του κορονοϊού αναπόφευκτα επέφερε κάποια χρονική καθυστέρηση στην αποπεράτωση του έργου), ενώ έχει προκηρυχθεί και διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης του χορτοτάπητα, τόσο του κεντρικού σταδίου, όσο και των βοηθητικών εγκαταστάσεων (ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 73 χιλιάδες ευρώ). Τα σχέδια, πάντως, για την ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου, και στα οποία είχε κάνει σχετική αναφορά ο Αυγενάκης κατά την επίσκεψη του στους χώρους του σταδίου τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν παραπεμφθεί σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Ας σημειωθεί ότι η τελευταία φορά, που το Καυτανζόγλειο φιλοξένησε αγώνα ποδοσφαίρου ήταν στις 22 Απριλίου 2019, όταν αναμετρήθηκαν ο Ηρακλής και ο ΝΠΣ Βόλος για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής.

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ»

Με δήλωσή της στη FORZA η πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου, Καλυψώ Γούλα υπογραμμίζει ότι «είναι επιθυμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει η ρύθμιση των θεμάτων, που αφορούν και θα οδηγήσουν τελικά στη δυνατότητα της χρήσης του σταδίου από τον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των θεμάτων για τη νέα Τούμπα. Πρόθεση μας είναι να τελεσφορήσει η συνεργασία μας με την ΠΑΕ, ώστε να χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ το στάδιο ως έδρα του για τα παιχνίδια των εγχώριων και ευρωπαϊκών αγώνων».

Πηγή: FORZA

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Όταν ο ΠΑΟΚ έλεγε «όχι» για τον Μύθου!

Όταν ο ΠΑΟΚ έλεγε «όχι» για τον Μύθου!

Η πρόταση της Κόμο για τον Ανέστη Μύθου που απέρριψε κατευθείαν ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ και Γιακουμάκης: Γιατί ο Δικέφαλος δεν πρέπει να τον χάσει το καλοκαίρι

ΠΑΟΚ και Γιακουμάκης: Γιατί ο Δικέφαλος δεν πρέπει να τον χάσει το καλοκαίρι

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει «κουμπώσει» στον ΠΑΟΚ και πλέον το ερώτημα δεν είναι αν κοστίζει πολύ, αλλά αν ο Δικέφαλος αντέχει να τον χάσει.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025. 

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

UEFA Ranking Ελλάδα: Ο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Με την έλευση του 2026, ο Ιανουάριος μετατρέπεται σε μήνα-κλειδί για την Ελλάδα στο UEFA Ranking, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να κρατούν στα χέρια τους μια μεγάλη ευκαιρία ανόδου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναιτωλικός και Ανόρθωση για Γκουγκεσασβίλι!

Παναιτωλικός και Ανόρθωση για Γκουγκεσασβίλι!

Και ο Παναιτωλικός ψάχνεται για τον δανεισμό του Λούκα Γκουγκεσασβίλι από τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η ομιλία στα αποδυτήρια μετά τον Παναθηναϊκό και η επιβεβαίωση του Sportime

ΠΑΟΚ: Η ομιλία στα αποδυτήρια μετά τον Παναθηναϊκό και η επιβεβαίωση του Sportime

Η παρουσία του Νίκου Σαββίδη στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Sportime.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Οι δύο μεταγραφές που έχει κάνει

ΠΑΟΚ: Οι δύο μεταγραφές που έχει κάνει

Αν και τα γεγονότα τρέχουν δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς, πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη δύο μεταγραφές τον Ιανουάριο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ποιος είναι ο Γουέσλι που οι Τούρκοι λένε πως θέλει ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ποιος είναι ο Γουέσλι που οι Τούρκοι λένε πως θέλει ο ΠΑΟΚ

Οι Τούρκοι βάζουν στο παιχνίδι για τον Γουέσλι της Αλ Νασρ και τον ΠΑΟΚ, ποιος είναι ο παίκτης από τη Βραζιλία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Εκεί ψάχνει για στόπερ

ΠΑΟΚ: Εκεί ψάχνει για στόπερ

Κομβικές και οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ, αυτή είναι η αγορά που φαίνεται πως πάει για να πάρει στόπερ

Ποδόσφαιρο