ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Σε κίνδυνο οι S-400 μόλις πάρει η Ελλάδα τα Rafale

Eλληνοτουρκικά: Καλύτερο δεν μπορούσε να γίνει για την Ελλάδα – Τρέχει η συμφωνία με τα Rafale και τα περιλαμβάνει όλα.
Eλληνοτουρκικά: Σε κίνδυνο οι S-400 μόλις πάρει η Ελλάδα τα Rafale

Eλληνοτουρκικά: Καλύτερο δεν μπορούσε να γίνει για την Ελλάδα – Τρέχει η συμφωνία με τα Rafale και τα περιλαμβάνει όλα.

Και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ!

Toυρκία: Άφησε γυμνούς τους S-400 – Απροστάτευτοι χωρίς αντιαεροπορικά

Η συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας αφορά στην αγορά 18 Rafale (έξι νέων και 12 μεταχειρισμένων) ύψους 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει και τα πολύτιμα όπλα της MBDA (Meteor, Scalp, Exoset) αξίας 400 εκατ. ευρώ καθώς και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Mirage 2000-5 ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Meteor, Scalp και Exoset αλλάζουν τα πάντα στο Αιγαίο αλλά και η αναβάθμιση των Mirage 2000-5 αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο για τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έχουν αντίδοτο στα ελληνικά Mirage, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους τους είναι άγνωστος (σ.σ. και τα Rafale).

Ένα τεράστιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σε λίγο καιρό η Τουρκία λέγεται SPECTRA.

Τα ραντάρ υψηλής ισχύος S400 VHF των S-400 μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν τα Rafale, τα F22, και τα F35 επειδή το F35 είναι stealth μόνο από μπροστά.

Ελληνοτουρκικά: Σε άθλια κατάσταση η τουρκική αεράμυνα – Περνάνε τα πάντα

Όμως τα ελληνικά Rafale έρχονται πλήρως εξοπλισμένα από τους Γάλλους. Εκτός των όπλων τους τα ελληνικά Rafale θα έχουν ενσωματωμένο το σύστημα SPECTRA, το οποίο είναι ανώτερο από το αντίστοιχο σύστημα των F22 και F35 και θα μπορούν εύκολα να νικήσουν τους ρωσικούς S-400.

Αυτό που πραγματικά τρελαίνει τους Τούρκους είναι ότι το σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA των ελληνικών Rafale θα μπορεί να μπλοκάρει τους ρωσικούς S-400 με ψευδή δεδομένα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά