ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα δείτε λεφτά στους λογαριασμούς – Μπαίνει το δώρο Χριστουγέννων!

Μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς όσον είχαν βρεθεί σε αναστολή για το μήνα Δεκέμβριο, αφού το κράτος αρχίζει τις πληρωμές για το κομμάτι του δώρου Χριστουγέννων που χρωστάει.
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα δείτε λεφτά στους λογαριασμούς – Μπαίνει το δώρο Χριστουγέννων!

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αφού την Παρασκευή εκπνέει ο Ιανουάριος και μια σειρά από εκκρεμείς καταβολές του 2020 παίρνουν σειρά για το… ταμείο.

Έτσι, εντός αυτής της εβδομάδας θα καταβληθεί και το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων, σε 645.054 εργαζόμενους, που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Εντός των επόμενων 24ωρων – πιθανότατα μέχρι αύριο – αναμένεται να δημοσιευτεί η ΚΥΑ για το θεσμικό πλαίσιο των αναστολών Ιανουαρίου, ενώ η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή το επίδομα των 534 ευρώ, για τις αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου. Οι δηλώσεις των αναστολών Ιανουαρίου, πάντως, συνεχίζονται έως και την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Επίδομα 534 ευρώ: Δώρο Χριστουγέννων 2020

Έως την ερχόμενη Παρασκευή πληρώνεται το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων 2020. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή από 1η έως 12 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια η αναστολή τους ανακλήθηκε, ώστε να δουλέψουν για τις ανάγκες του click away στα εμπορικά καταστήματα θα λάβουν 28 ευρώ. Αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε βιβλιοπωλεία ή κομμωτήρια που ήταν σε αναστολή από 1η έως 13 Δεκεμβρίου και εργάστηκαν από 14 έως 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται να λάβουν έως την Παρασκευή 30 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογούσε στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου. Εκκρεμούσε λοιπόν η καταβολή του τμήματος του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο αναστολής του μηνός Δεκεμβρίου, η οποία πρέπει να καταβληθεί έως την Παρασκευή, καθώς είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, το ποσό πρέπει να καταβληθεί έως 31 Ιανουαρίου. Η αναλογία του επιδόματος Χριστουγέννων πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) του κάθε μισθωτού.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Ρύθμιση για τις απουσίες σε Γυμνάσια και Λύκεια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα δείτε λεφτά στους λογαριασμούς – Μπαίνει το δώρο Χριστουγέννων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.