STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Κρίνεται η παραμονή στο Αγρίνιο

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Μεσολόγγι και την Λάρισα, που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον κατά την 21η αγωνιστική της Basket League.
Basket League: Κρίνεται η παραμονή στο Αγρίνιο

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Μεσολόγγι και την Λάρισα, που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον κατά την 21η αγωνιστική της Basket League.

Στον αγώνα αυτό παίζεται η παραμονή στην Basket League. Κι επί της ουσίας πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του Μεσολογγίου να ανανεώσει τη βίζα της παραμονής του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Οι νεοφώτιστοι άρχισαν εντυπωσιακά την πρώτη τους συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Με τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, προκάλεσαν αίσθηση. Η συνέχεια δεν ήταν ίδια. Η ομάδα αποδυναμώθηκε, αποχώρησαν βασικά στελέχη της (που βρήκαν καλύτερες προτάσεις ή από τραυματισμό) και το κοντέρ έγραψε 1-15 στη συνέχεια!

Μέσα σ’ αυτό το «15» ήταν και η ήττα με 84-58 στην Λάρισα. Την αντίπαλο που βρίσκεται μια νίκη πάνω από το Μεσολόγγι. Αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλοί παίζουν για δύο αποτελέσματα ουσιαστικά ενώ το Μεσολόγγι για ένα.

Αν οι γηπεδούχοι ηττηθούν τότε θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία. Αν νικήσουν με διαφορά μικρότερη των 26 πόντων τότε θα πρέπει να ψάξουν για μια νίκη στους εναπομείναντες δύο αγώνες με Προμηθέα εκτός και ΠΑΟΚ εντός. Δύσκολα τα πράγματα.

Αν νικήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 26 πόντων τότε θα  έχουν το πλεονέκτημα ακόμα κι αν δε νικήσουν στα ματς που απομένουν. Αρκεί να μη νικήσει βέβαια και η Λάρισα που έχει Ηρακλή εντός και Λαύριο εκτός!

Μάλιστα οι δύο ομάδες έχουν νέο πρόσωπο: Τον Ντανίλο Όστοϊτς το Μεσολόγγι και τον Μπράξτον Χάγκινς η Λάρισα.

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Κι όμως είναι ντέρμπι. Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το Λαύριο των έξι σερί νικών, της κορυφής της βαθμολογίας… Το Λαύριο που την «πλήγωσε» φέτος, τόσο στην Basket League όσο και στο Κύπελλο αφού την απέκλεισε στην προημιτελική φάση.

Έχει ενδιαφέρον ο αγώνας για δύο λόγους: Πρώτον για να δούμε πως θ’ αντιδράσει η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό της από το BCL. Και δεύτερον, για το πώς θα λειτουργήσει το Λαύριο σε συνεχόμενα ντέρμπι καθώς την επόμενη εβδομάδα, θα επισκεφτεί το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ιδού η Ρόδος και τα… πλέι οφ

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Άρη και ουσιαστικά «παίζονται» τα πλέι οφ. Ο Κολοσσός είχε νικήσει με 84-74 στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Κι εφόσον «ντουμπλάρει» τις νίκες του δύσκολα θα χάσει την οχτάδα. Ο Άρης με διπλό στη Ρόδο, πιθανότατα να προλάβει τα πλέι οφ. Αρκεί να βγάλει κάτι θετικό και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με Ιωνικό εντός και Περιστέρι εκτός.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έχουν τον εντός έδρας εξ αναβολής αγώνα με τον Προμηθέα και κλείνουν την κανονική σεζόν με ΑΕΚ στη Ρόδο και Ιωνικό (που επίσης θα παίζει τα πλέι οφ) στη Νίκαια.

Ιωνικός- ΠΑΟΚ με κίνητρο

Στο κλειστό του «Πλάτωνα» ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο, ο μεν Ιωνικός ώστε να κάνει το βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ, ο δε ΠΑΟΚ προκειμένου να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία. Και να προλάβει να μπει στην πρώτη πεντάδα της Basket League στην Κανονική Περίοδο.

BASKET LEAGUE

20η Αγωνιστική

Σάββατο 3/4

16:00    Κολοσσός Ρόδου- Άρης        ΕΡΤ SPORTS 2 ERTFLIX

17:00    Μεσολόγγι- Λάρισα   ΕΡΤ3

17:00    Ιωνικός Νίκαιας- ΠΑΟΚ          ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX

20:00    ΑΕΚ- Λαύριο              ΕΡΤ3

Κυριακή 4/4

20:00    Περιστέρι- Προμηθέας            ΕΡΤ3

(Αναβλήθηκε η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό)

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τετάρτη 7/4

15:00    Κολοσσός Ρόδου- Προμηθέας ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX              (εξ αναβολής για 18η αγωνιστική)

21η Αγωνιστική

Σάββατο 10/4

16:00    Κολοσσός Ρόδου- ΑΕΚ          ΕΡΤ SPORTS 2 ERTFLIX

17:00    Άρης- Ιωνικός             ΕΡΤ3

17:00    Προμηθέας- Μεσολόγγι ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX

20:00    Παναθηναϊκός- Λαύριο           ΕΡΤ3

Κυριακή 11/4

17:00    ΠΑΟΚ- Περιστέρι      ΕΡΤ3

20:00    Λάρισα- Ηρακλής      ΕΡΤ3

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Basket League: Κρίνεται η παραμονή στο Αγρίνιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College