ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο μαθητής που εξασφάλισε με 97% υποτροφία από το Yale!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη, έγραψε ιστορία καθώς εξασφάλισε υποτροφία με ποσοστό 97% από το Πανεπιστήμιο του Yale!
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο μαθητής που εξασφάλισε με 97% υποτροφία από το Yale!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη, έγραψε ιστορία καθώς εξασφάλισε υποτροφία με ποσοστό 97% από το Πανεπιστήμιο του Yale!

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ένας μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έβγαλε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα και διαφήμισε την χώρα μας με την εξασφάλιση υποτροφίας με ποσοστό 97% από το Πανεπιστήμιο του Yale!

Ο Κωνσταντίνος ήταν αυτός που ηγήθηκε της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in schools”… και τα επιτεύγματα τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας του έκαναν τον γύρο του κόσμου!

Ο ίδιος, έχει δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ενώ έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση στην Ολυμπιάδα επιστημών, έχοντας άριστους βαθμούς και εθελοντικό έργο ως διασώστης!

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει σε ραδιοφωνικό σταθμό  ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός. Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή του από το Πανεπιστήμιο είπε:

«Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα».

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα». Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό».

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Ούτε ιερό – ούτε όσιο: Κατακραυγή για τη διαφήμιση που δείχνει τον μακαρίτη Γιώργο Παπαδάκη να προσφέρει… καφέ

Ούτε ιερό – ούτε όσιο: Κατακραυγή για τη διαφήμιση που δείχνει τον μακαρίτη Γιώργο Παπαδάκη να προσφέρει… καφέ

Όλα για το marketing και το εύκολο χρήμα - Ιδιοκτήτης μαγαζιού στη Μεσσήνη - μέσω ΑΙ - έκανε τον Γ.Παπαδάκη να κερνά καφέδες απ' τον... παράδεισο

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Καταπληκτικό επίπεδο δημοσιογραφίας - Ο Πορτοσάλτε διαδίδει φήμες που φαντάζεται ο ίδιος και μετά επιτίθεται σύμφωνα με αυτές

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Την ώρα που οι ΗΠΑ στρέφονται προς την παραδοσιακή διατροφή, η ΕΕ εισάγει «θάνατο» από τη Λατινική Αμερική και τελειώνει τους αγρότες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Ο 59χρονος αυτόχειρας ήταν απαρηγόρητος μετά τον χαμό των ζώων του - Τον βρήκε απαγχονισμένο ο αδερφός του

Κοινωνία
Κοινωνία: Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Η Ιωάννα Κ. Λάππα επιμελήθηκε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Ο Παύλος Μαρινάκης κουνά το δάχτυλο στους αγρότες και προειδοποιεί με βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου «αποφάσισε» ότι οι χαροκαμένοι γονείς δεν αρμόζει να πολιτεύονται, αλλά θα πρέπει μόνο να θρηνούν άπραγοι

Κοινωνία
Κοινωνία: Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία για έναν πρωθυπουργό με πλήθος συμβούλων - Ο Άγγελος Συρίγος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Μητσοτάκη, αλλά τον εξέθεσε χειρότερα

Κοινωνία