ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διούδης: Η αποθέωση από το κράξιμο απείχε ένα ντέρμπι

Αν σκεφτεί κανείς πώς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν και πώς είναι τώρα, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πολλά άλλαξαν
Διούδης: Η αποθέωση από το κράξιμο απείχε ένα ντέρμπι

Αν σκεφτεί κανείς πώς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν και πώς είναι τώρα, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πολλά άλλαξαν. Οι σταθερές σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν ελάχιστες. Μία εξ αυτών ο Σωκράτης Διούδης.

Για τους «πράσινους» κάποια στιγμή με το ξεκίνημα που είχαν κάνει στη Super League 1, δύσκολα πίστευε κανείς ότι μπορούν να το γυρίσουν. Ο στόχος φαινόταν να χάνεται. Σημείο-κλειδί για να γυρίσει όλο αυτό, το καλό ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Τότε που ο Σωκράτης Διούδης δεν δεχόταν γκολ με τίποτα.

Σε μεγάλο βαθμό το επίτευγμα ήταν δικό του, καθώς η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε τόσο όσο πίστευαν ορισμένοι. Υπήρχαν ματς στα οποία ο αντίπαλος έβγαζε καθαρές ευκαιρίες, αλλά έπεφτε πάνω στον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα. Ακόμη και στη συνέχεια, όμως, ο Διούδης συνέχισε να είναι κομβικός έστω και εάν δεχόταν γκολ.

Ο παίκτης που άκουσε απίθανα πράγματα επειδή δεν αγωνίστηκε στην  Τούμπα λόγω τραυματισμού (σ.σ. που είχε προέλθει από το πώς τον διαχειρίστηκαν αρχικά στην Εθνική ομάδα), ήταν εκείνος που «απάντησε» στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ με τη σημαντική επέμβαση στο 0-0. Ο ίδιος που στο ματς με τον Ολυμπιακό κράτησε το 2-1, γνώρισε την απαξίωση με την πολύ κακή του εμφάνιση στο τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων». Στη χώρα του μηδενισμού, άλλωστε, εύκολα πας από την αποθέωση στο κράξιμο.

Είναι τέτοια η θέση του τερματοφύλακα που όταν δεν βρίσκεσαι σε καλή μέρα και μάλιστα απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, εκτίθεσαι. Το έπαθε και ο 28χρονος αυτό. Ο πιο σταθερός ενδεχομένως «πράσινος» ποδοσφαιριστής της σεζόν μαζί με τον Μαουρίσιο, που επίσης ήταν σε πολύ κακό βράδυ, με ένα ματς δέχτηκε όλα τα βέλη πάνω του. Αναμενόμενο ως έναν βαθμό για την ήττα, αλλά κάπου η μπάλα χάθηκε.

Και άλλοι παίκτες πήραν κάτω από τη βάση σε αυτό το ματς, αλλά τα δικά τους λάθη δεν οδήγησαν σε γκολ. Αυτή ήταν η διαφορά. Ωστόσο, ο Διούδης αντέδρασε με έναν τρόπο που δεν θα έκαναν πολλοί. Ζήτησε μόνος του να μιλήσει στη Nova, ανέλαβε την ευθύνη, το πήρε πάνω του και στα αποδυτήρια. Δείγμα του ότι γενικότερα καταλαβαίνει πού βρίσκεται.

Κάποιοι τον έχουν ψέξει για κάποια νεύρα που έχει ενίοτε στα ματς ή για την επιλογή του ορισμένες φορές να ροκανίσει τον χρόνο. Εκείνο που ενδεχομένως να μη γίνεται αντιληπτό από κάποιους είναι το πόση πίεση έχει. Για να την αισθανείς πρέπει να ξέρεις πού παίζεις, ποιες είναι οι απαιτήσεις και τι σημαίνει να φοράς αυτό το περιβραχιόνιο. Και ο Θεσσαλονικιός κίπερ καταλαβαίνει απόλυτα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διούδης: Η αποθέωση από το κράξιμο απείχε ένα ντέρμπι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.