ΒΟΛΕΪ

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σε βατό όμιλο αλλά με «παγίδες» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021, με την Εθνική γυναικών βόλεϊ να βρίσκεται σε σχετικά βατό όμιλο αλλά με... παγίδες.
Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σε βατό όμιλο αλλά με «παγίδες» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021, με την Εθνική γυναικών βόλεϊ να βρίσκεται σε σχετικά βατό όμιλο αλλά με… παγίδες.

Η Εθνική γυναικών βόλεϊ κληρώθηκε στον Β Όμιλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και τη διοργανώτρια Βουλγαρία.

Τον όμιλο πλαισιώνουν η Πολωνία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Τσεχία. Η πορεία της Ελλάδας θα ξεκινήσει στη Φιλιππούπολη της γειτονικής χώρας.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Οι ημιτελικοί, αλλά και οι τελικοί θα γίνουν στο Βελιγράδι, ενώ οι αγώνες των 16 θα γίνουν τόσο στην πόλη της Σερβίας, όσο και στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Από τους τέσσερις ομίλους στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι. Η Ελλάδα που βρίσκεται στον Β’ όμιλο, εφόσον καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει χιαστί με τον Δ’ όμιλο που βρίσκονται οι Ρουμανία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Φινλανδία και Σουηδία (Β1-Δ4, Β2-Δ3, Β3-Δ2, Β4-Δ1).

Α’ όμιλος (Σερβία – Βελιγράδι): Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Βέλγιο, Γαλλία, Βοσνία.

Β’ όμιλος (Βουλγαρία – Φιλιππούπολη): Βουλγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία, Ελλάδα.

Γ’ όμιλος (Κροατία – Ζαντάρ): Κροατία, Ιταλία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελβετία.

Δ’ όμιλος (Ρουμανία – Κλούζ): Ρουμανία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Φινλανδία, Σουηδία.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αλεξάνταρ Μπόρισιτς στον χαιρετισμό του είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών και συγκεκριμένα την Σερβία, την Βουλγαρία, την Κροατία και την Ρουμανία. Η φετινή διοργάνωση είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Δεν θα μιλήσω πολύ για το παρελθόν γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον. Το 2019 για πρώτη φορά κάναμε προσπάθεια να φιλοξενήσουμε το Ευρωβόλεϊ σε 4 χώρες και αυξήσαμε τις ομάδες από 16 σε 24. Και στους άνδρες και στις γυναίκες οι διοργανώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και ελπίζω φέτος να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

Εξαιτίας του covid-19 αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και δεν είχαμε την δυνατότητα στις διοργανώσεις μας να έχουμε θεατές στα γήπεδα. Μέσω της τεχνολογίας όμως βγάλαμε πολλές όμορφες εικόνες.

Ευχαριστώ τις 4 πρέσβειρές μας την Μάγια Ογκνιένοβιτς, Έλιτσα Βασίλεβα, Σαμάντα Φάμπρις και Νέκα Ονιέγεκβε, οι οποίες είναι σούπερ σταρ στο άθλημά μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την Σερβική Κυβέρνηση για την στήριξη της, καθώς εξαιτίας τους μπορούμε και βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

Καλή επιτυχία σε όλους».

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Άρτουρ Ούντρις για τη διαγώνιο!

Eurovision – Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τραγουδάει και δηλώνει: «Ήθελα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα»

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Έντονη αθλητική δράση, με πλούσιο πρόγραμμα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Από τις μάχες της Super League και της Premier League μέχρι τα μεγάλα ντέρμπι σε Serie A, La Liga, Bundesliga και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: Αθλητικές μεταδόσεις σήμερα: Δυνατές μάχες στα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και ελληνικό ενδιαφέρον στη Volley League με Παναθηναϊκό

Αθλητικές μεταδόσεις σήμερα: Δυνατές μάχες στα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και ελληνικό ενδιαφέρον στη Volley League με Παναθηναϊκό

Σήμερα η δράση κορυφώνεται με σημαντικά παιχνίδια σε Bundesliga,στη Σαουδική Αραβία, La Liga και Serie A, μαζί με ελληνικό ενδιαφέρον στη Volley League.

Μεταδόσεις
Βόλεϊ: Challenge Cup: Ο Πανιώνιος νίκησε τον ΑΟ Θήρας με 3-0 και προκρίθηκε στους «32» της Ευρώπης

Challenge Cup: Ο Πανιώνιος νίκησε τον ΑΟ Θήρας με 3-0 και προκρίθηκε στους «32» της Ευρώπης

Ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 τον ΑΟ Θήρας στη Νέα Σμύρνη, προκρίθηκε στους «32» του Challenge Cup γυναικών και πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή του επιτυχία.

Βόλεϊ
Σπορ: Αφεντικό ο Ολυμπιακός και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League

Αφεντικό ο Ολυμπιακός και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League

Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς πως είναι το αφεντικό και νίκησε εύκολα 3-0 την Νάπρεντακ, για να προκριθεί στο Champions League

Σπορ
Βόλεϊ: Σοκαριστική είδηση στο παγκόσμιο βόλεϊ – Ο Σάμπερ Καζεμί θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός μετά από ηλεκτροπληξία

Σοκαριστική είδηση στο παγκόσμιο βόλεϊ – Ο Σάμπερ Καζεμί θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός μετά από ηλεκτροπληξία

Ο Ιρανός αθλητής Σάμπερ Καζεμί, 26 ετών, θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός μετά από ηλεκτροπληξία σε πισίνα στο Κατάρ.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: Το Μαρκόπουλο λύγισε τον Ολυμπιακό σε ματς-θρίλερ

Το Μαρκόπουλο λύγισε τον Ολυμπιακό σε ματς-θρίλερ

Το Μαρκόπουλο πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στη 2η αγωνιστική της Α1 γυναικών, σε βραδιά γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα με στυλ στη Volley League απέναντι στον Φοίνικα Σύρου

ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα με στυλ στη Volley League απέναντι στον Φοίνικα Σύρου

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ στην πρεμιέρα της Volley League και έδειξε από νωρίς πως στοχεύει ξανά στον τίτλο.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Νάπρεντακ 3-0 και αγγίζει την πρόκριση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Νάπρεντακ 3-0 και αγγίζει την πρόκριση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τη Νάπρεντακ στο Όντζακ και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League ανδρών.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: Ιδανική πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στη Volley League Γυναικών

Ιδανική πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στη Volley League Γυναικών

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Άρη με 3-0 σετ στην πρεμιέρα της Volley League Γυναικών και έδειξε έτοιμος για πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βόλεϊ