ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά – Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: «Θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Γάζα» – Δεν καταδικάζει η Παλαιστίνη

Ελληνοτουρκικά: Έχει ξεφύγει πλέον οι Τούρκοι και πλέον άγονται και φέρονται λες και βρισκόμαστε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Ελληνοτουρκικά – Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: «Θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Γάζα» – Δεν καταδικάζει η Παλαιστίνη

Ελληνοτουρκικά: Έχει ξεφύγει πραγματικά η Τουρκία και πλέον άγεται και φέρεται λες και βρισκόμαστε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Με Ερντογάν όμως ήταν αναμενόμενο. 

Μέσω του «γραφείου Τύπου» του Ερντογάν Τσιχάτ Γιαγτσί (πρώην Υποναύαρχος και φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου για τη «Γαλάζια Πατρίδα»), αποκαλύπτεται το άκρως προκλητικό σχέδιο που έχει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτή τη φορά ο Γιαγτσί παρουσίασε νέο χάρτη που… ενώνει την Τουρκία με τη Λιβύη, έχοντας μάλιστα διάθεση να πράξει κάτι ανάλογο και με τη Γάζα!

«Η συμφωνία που κάναμε με την Λιβύη, μπορεί να γίνει και με την Παλαιστίνη. Μπορούμε να υπογράψουμε μία συμφωνία, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην Α. Μεσόγειο. Γι’ αυτό τον λόγο πήγε ο Ν. Δένδιας σε Δυτική Όχθη και Ισραήλ, αυτό τον φοβίζει», ανέφερε άκρως προκλητικό το «φερέφωνο» του δικτάτορα Ερντογάν.

Μάλιστα να διευκρινίσουμε  ότι Κύπρος έχει οριοθετήσει ΑΟΖ τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ, η Τουρκία δεν πτοείται παράλογα θέλει να ορίσει ΑΟΖ με την Παλαιστίνη!

Πάντως δύσκολα θα τολμήσουν οι Τούρκοι ακόμη και να επιχειρήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο στην πράξη. Κι αυτό καθώς το τέτοιο, καθώς το Ισραήλ δεν αστειεύεται και θα τους βάλει στη θέση τους με πράξεις.

Το θέμα είναι βεβαίως η Ελλάδα τι κάνει και πως επιτρέπει στην Τουρκία να συζητάει καν το θέμα Γαλάζια Πατρίδα και να παρουσιάζει χάρτες που αλλοιώνουν εντελώς την ιστορία και τις διεθνείς συμφωνίες.

Από την άλλη αρνητική εντύπωση προκαλεί η στάση της Παλαιστίνης που δεν έχει καταδικάσει ως τώρα την επιθετική στάση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Προς το παρόν η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα δεν βγάλει… κιχ για την προκλητική στάση του καθεστώτος Ερντογάν κατά της χώρα μας…

Δείτε παρακάτω το νέο παραλήρημα από την Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurovision: Χορεύτρια της Τσαγκρινού κόρη πρώην παίκτη του Ολυμπιακού (pic)

Eurovision προγνωστικά: Αυτά είναι τα φαβορί απόψε!

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά