ΣΤΙΒΟΣ

Φιλοθέη: Η Βούκοβιτς πέταξε στο 1,93μ., η Ζάκκα στο 1,91μ., όριο η Κουτσούκη

Το ύψος των γυναικών ήταν το αγώνισμα που έκλεψε την παράσταση στο φετινό «Γκαλά Γυναικών» που διεξήχθη τη Δευτέρα στη Φιλοθέη.
Φιλοθέη: Η Βούκοβιτς πέταξε στο 1,93μ., η Ζάκκα στο 1,91μ., όριο η Κουτσούκη

Το ύψος των γυναικών ήταν το αγώνισμα που έκλεψε την παράσταση στο φετινό «Γκαλά Γυναικών» που διεξήχθη τη Δευτέρα στη Φιλοθέη.

Επιφύλασσε μεγάλες επιδόσεις και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με την Κωνσταντίνα Κουτσούκη που πέρασε το 1,81μ.

Πρωταγωνίστρια ήταν η Μαρίγια Βούκοβιτς που πέρασε το 1,93μ., βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και προσπάθησε στη συνέχεια στο 1,96μ. και είχε καλά άλματα για να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Εξαιρετική ήταν και η Ιωάννα Ζάκκα, που πέρασε το 1,91μ., βρίσκει ρυθμό και ανεβαίνει στο ράνκινγκ και μπορεί να ελπίζει στο «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η άλτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο δοκίμασε στη συνέχεια στο 1,93μ. και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Σταθερή ήταν και η Τατιάνα Γκούσιν που πέρασε το 1,87μ. και δοκίμασε στη συνέχεια στο 1,90μ. που είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Το ρυθμό της βρήκε και η Παναγιώτα Δόση που ακολούθησε με 1,84μ., που είναι ρεκόρ της και το πέρασε με την πρώτη και μετά έχασε το 1,87μ. Η άλτρια του Θοδωρή Δόση δείχνει σε καλή κατάσταση όσο πλησιάζει ο αγώνας- στόχος της σεζόν, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Το ύψος στο Ευρωπαϊκό Κ23 στο Ταλίν θα έχει τρεις άλτριες, αφού μετά τη Δόση και τη Δέσποινα Μαλταμπέ, προστέθηκε και η Κωνσταντίνα Κουτσούκη. Η νεαρή, που γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Πανάγο πέρασε το 1,81μ. και έπιασε το όριο.

Ούτε μια εβδομάδα είναι που έχει έρθει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ η Ελευθερία Χριστογεώργου και κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ υπερβαίνοντας το 1,81μ.

Δηλώσεις

Μαρία Βούκοβιτς: «Είμαι ευχαριστημένη, αλλά έτσι που βγήκε ο αγώνας, ήθελα και το 1,96μ. για να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κυνηγώ το ράνκινγκ. Τώρα έχω άλλες δύο ευκαιρίες. Η πρώτη το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και μετά στους Βαλκανικούς Αγώνες. Πάντως, θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου Ιωάννα Σιώμου», είπε η άλτρια από το Μαυροβούνιο που γυμνάζεται με την Ιωάννα Σιώμου. Με την επίδοσή της αυτή και τους βαθμούς από το μίτινγκ, ανεβαίνει ψηλότερα στο ράνκινγκ και είναι πολύ κοντά στο Τόκιο.

Ιωάννα Ζάκκα: «Βρίσκω ρυθμό και το περίμενα, γιατί η αλήθεια είναι πως ήταν σχετικά νωρίς πολλοί αγώνες. Είμαι ευχαριστημένη, μπορούσα και το 1,93μ. Αυτό που θέλω να τώρα είναι αγώνες. Έχω κλείσει ένα δυνατό μίτινγκ στο Χορζόφ την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουνίου, που είναι «Gold» και στη συνέχεια οι Βαλκανικοί Αγώνες 26-27 Ιουνίου στη Σερβία», είπε η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου.

Τατιάνα Γκούσιν: «Δεν μου βγήκε ο αγώνας όπως ήθελα, λόγω και του αέρα, είχα ένα πρόβλημα με τη φορά μου. Παρόλα αυτά πήγα σχετικά καλά, ήμουν σταθερή και τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, μια διοργάνωση που μου αρέσει, ελπίζω σε καλά άλματα, αφού ο στόχος είναι και το ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η άλτρια της Ιωάννας Σιώμου.

 Κωνσταντίνα Κουτσούκη

Η Κωνσταντίνα Κουτσούκη

Κωνσταντίνα Κουτσούκη: «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί το όριο ήταν ο στόχος μου και τα κατάφερα. Το Ταλίν ήταν αυτό που ήθελα. Κάνω ένα χρόνο ύψος, γιατί πριν έκανα έπταθλο και μόνο σε ηλικία 15-16 ετών είχα κάνει πάλι ύψος. Αυτό που θέλω τώρα είναι η σταθερότητα και να πάω ακόμη ψηλότερα στο Ταλίν, που θα είναι ο επόμενος αγώνας μου», είπε η άλτρια του Ολυμπιακού, που με 1,81μ. έκανε ατομικό ρεκόρ και στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,84μ. που είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Ελευθερία Χριστογεώργου

Η Ελευθερία Χριστογεώργου

Ελευθερία Χριστογεώργου: «Είμαι ευχαριστημένη, γιατί είναι μια εβδομάδα που έχω έρθει από τη Νέα Υόρκη και κατάφερα να πετύχω ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό. Θα επικεντρωθώ και τη νέα σεζόν στο ύψος, αφού τελειώνω με το μάρκετινγκ στο μάρκετινγκ μάνατζμεντ», είπε η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι που τελείωσε στη Νέα Υόρκη το πανεπιστήμιο Σεντ Τζορτζ και έκανε και μπάτσελορ. Μετείχε στους προκριματικούς του NCAA και τη φετινή σεζόν έκανε ατομικό στον κλειστό με 1,83μ., που είναι απόλυτο ρεκόρ της και στον ανοιχτό μετά το 1,78μ. στην Αμερική, πέρασε στη Φιλοθέη το 1,81μ. και έχασε τρεις φορές το 1,84μ.

Αποτέλεσμα

Ύψος Γυναικών: Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) 1,93μ., Ιωάννα Ζάκκα 1,91μ., Τατιάνα Γκούσιν 1,87μ., Παναγιώτα Δόση 1,84μ., Μαρούσα Τσερνιούλ (Σλοβενία) 1,84μ., Κωνσταντίνα Κουτσούκη 1,81μ., Ελευθερία Χριστογεώργου 1,81μ., Δέσποινα Μαλταμπέ 1,81μ., Άλκηστη Βαγγέλη 1,81μ., Ιλόνα Ζασκάλκο (Ουκρανία) 1,77μ., Αθηνά Ρέτζιου 1,77μ., Βιργινία Κουλουμέντα 1,69μ., Γεωργία- Ιωάννα Ιωακειμίδου 1,65μ.

Φωτογραφίες: Sportime

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φιλοθέη: Η Βούκοβιτς πέταξε στο 1,93μ., η Ζάκκα στο 1,91μ., όριο η Κουτσούκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.