NBA

ΛεΜπρόν: Έτσι έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας των ΗΠΑ sportico.com, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του NBA αλλά και των ομαδικών αθλημάτων στις ΗΠΑ που φέτος συμπλήρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια
ΛεΜπρόν: Έτσι έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας των ΗΠΑ sportico.com, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του NBA αλλά και των ομαδικών αθλημάτων στις ΗΠΑ που φέτος συμπλήρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως έσοδα από τους μισθούς του σε Κλίβελαντ, Μαϊάμι και Λέικερς αλλά κι από τις εμπορικές του δραστηριότητες!!! Το νούμερο είναι ασύλληπτο.

Απλώς για να ξέρετε τι έχει μπροστά του. Ο ΛεΜπρόν έχει συμβόλαιο με τους Λέικερς μέχρι και την περίοδο 2022-2023. Φέτος πήρε 39εκ. 219.566 δολάρια. Την επόμενη σεζόν θα πάρει 41εκ.180.544 ενώ την τελευταία του σεζόν θα ανέβει στα 44 εκ.474.988 δολάρια αντίστοιχα. Μιλάμε για ποσά που προκαλούν ίλιγγο.

Πρόκειται φυσικά για τα μεγαλύτερα συμβόλαια της καριέρας του. Όταν υπέγραψε στους Λέικερς πήρε πάνω από 35,5 εκ. δολάρια την πρώτη χρονιά (2018-2019) και περίπου 2 εκατομμύρια παραπάνω την επόμενη.

Όταν μπήκε στο ΝΒΑ τη σεζόν 2003-2004 πήρε περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια ενώ την έβδομη χρονιά του στο Κλίβελαντ είχε κοντά στα 16 εκ. ως ετήσιες αποδοχές. Συνολικά στο Κλίβελαντ κατά την πρώτη επταετία έβγαλε περίπου 63 εκ. δολάρια μόνο από τα συμβόλαιά του.

Στην τετραετία του στο Μαϊάμι έβγαλε συνολικά 67 εκατομμύρια δολάρια και στη δεύτερη θητεία του στο Κλίβελαντ, πριν μετακομίσει στους Λέικερς περίπου 108 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sportico ο ΛεΜπρόν έχει βγάλει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαιά του (!) αλλά και 700 εκ. δολάρια εκτός γηπέδου, με τις εμπορικές του συμφωνίες και τις επιχειρήσεις του από το 2003 που μπήκε στο NBA και μετά.

Μεταξύ άλλων, το 2010 , ο Τζέιμς υπέγραψε να υποστηρίξει τα McDonald’s και συνεργάστηκε με την Intel, τη Samsung, την State Farm, την Kia, την Coca-Cola και την Pepsi. Επιπλέον, είναι συνιδρυτής του OpenFit, μιας εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής, με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Ως εκ τούτου, ο James κερδίζει περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μόνο από δικαιώματα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναθηναϊκός: Επίσημα παίκτης του ο Ντιαλό, επιβεβαίωση Sportime

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΛεΜπρόν: Έτσι έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ