ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία – Έστειλαν ελικόπτερα μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν

Απίστευτη καταγγελία από Τούρκο δημοσιογράφο - Ελικόπτερα κατά των πυρκαγιών μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν.
Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία – Έστειλαν ελικόπτερα μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν

Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία από Τούρκο δημοσιογράφο, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κρατικές δυνάμεις έστειλαν ελικόπτερα κατά των πυρκαγιών μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Can Ataklı, δημοσιγοράφο της τουρκικής εφημερίδας Korkusuz, ο Δήμος Gündoğmuş της Αττάλειας που συνδέεται με το κυβερνητικό κόμμα AKP «υποστηρίχθηκε για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών».

«Ξέρετε πού τραβήχτηκαν τα προπαγανδιστικά πλάνα των 5 ελικοπτέρων που διανεμήθηκαν από το παλάτι; στο Gundogan. Αυτός είναι ένας από τους λίγους δήμους στην Αττάλεια που κέρδισε το AKP», ανέφερε ο Ataklı.

«Αυτοί που βίωσαν τη φωτιά, που ένιωσαν πραγματικά τη φωτιά στους πνεύμονές τους, όχι με μεταφορική έννοια, είδαν από πρώτο χέρι πώς η κυβερνητική πολιτική ήταν ανεπιτυχής», σημείωσε.

«Οι πυρκαγιές, οι οποίες έχουν σβηστεί ή τεθεί υπό έλεγχο, έχουν ήδη τελειώσει γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάψουν», τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Όπως έγραψε ο Ataklı «ο επικεφαλής προπαγάνδας του παλατιού μοιράστηκε μια φωτογραφία πέντε ελικοπτέρων να επιχειρούν ταυτόχρονα» για να δείξει τη δύναμη του κράτους.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να ξεγελάσετε αυτούς τους ανθρώπους με ψεύτικες φωτογραφίες. Γιατί οι άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια, γιατί αυτή ζει», τόνισε.

«Γνωρίζετε πού τραβήχτηκε το προπαγανδιστικό πλάνο με τα πέντε ελικόπτερα που μοιράστηκε από το παλάτι; Στο Gundogan. Αυτός είναι ένας από τους λίγους δήμους στην Αττάλεια που κέρδισε το AKP», ανέφερε.

«Αυτό που λέει ο κόσμος είναι ότι η βοήθεια πηγαίνει στα μέρη όπου βρίσκονται οι δήμοι του AKP, τα υπόλοιπα αφήνονται στον Αλλάχ», υπογράμμισε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Οι Τούρκοι κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι άφησε γυμνή την εναέρια πυρασφάλεια της χώρας, προτιμώντας να χρησιμοποιήσει κονδύλια για την κατασκευή drones και όχι για την αγορά πυροσβεστικών εναέριων μέσων.

Μόνο τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη διαθέτει η Τουρκία, η οποία φέτος πληρώνει βαρύ τίμημα, με δεκάδες φωτιές να κατακαίνε την τουρκική επικράτεια, την ώρα που η Άγκυρα αρνείται την ελληνική βοήθεια σε πυροσβεστικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Έχουν βελτιωθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας – Δημιούργησαν άξονα κατά της Τουρκίας

Rafale – Τούρκος ειδικός: Σοβαρός κίνδυνος από τον ηλεκτρονικό πόλεμο που κάνουν και τους πυραύλους τους

Ελληνοτουρκικά: Προκαλούν οι Τούρκοι – Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο

Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία – Έστειλαν ελικόπτερα μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά