ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέα ΚΥΑ – Ντροπή για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα – Εκπαιδευτικοί και μαθητές στη «μέγγενη» του εκβιασμού!

Η νέα ΚΥΑ που φέρνει η κυβέρνηση καταδικάζει σε οικονομική «αιμορραγία» τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και σε παράλογη ταλαιπωρία τους μαθητές και τους φοιτητές.
Nέα ΚΥΑ – Ντροπή για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα – Εκπαιδευτικοί και μαθητές στη «μέγγενη» του εκβιασμού!

Η νέα ΚΥΑ – Ντροπή της κυβέρνησης για σχολεία και πανεπιστήμια που αναμένεται να εκδοθεί, αποδεικνύει πως δεν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής τσίπας στην ηγεσία αυτής της χώρας. Το θράσος τους να συνεχίζουν να εκβιάζουν, να στοχοποιούν και να διχάζουν πολίτες, ενόσω υπ’ ευθύνη τους κατακάηκε η μισή Ελλάδα, υπερβαίνει κάθε όριο λογικής.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, εξαναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς ή να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με διενέργεια 2 (!) rapid ή μοριακών τεστ την εβδομάδα, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους!

Ξεκάθαρα μιλάμε για στυγνό οικονομικό εκβιασμό, αν αναλογιστούμε πως οι εκπαιδευτικοί θα χρειάζονται τουλάχιστον 40 ευρώ έξοδα ανά εβδομάδα, ήτοι 160 ευρώ υγειονομικό χαράτσι τον μήνα!

Φορολογούμενοι πολίτες/εργαζόμενοι, που υποτίθεται πως πληρώνουν εισφορές για να τους παρέχει το κράτος, ασφάλιση στα έξοδα υγείας, τοποθετούνται στη μέγγενη ενός απροκάλυπτου κρατικού εκβιασμού, μέχρι να υποκύψουν από οικονομική αιμορραγία!

Και ενώ με τη μετάλλαξη Δέλτα αποδεδειγμένα πλέον νοσούν και μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι, το κράτος χωρίς ίχνος κοινής λογικής, τους εξαιρεί εντελώς (και) στα σχολεία από τη διαδικασία διενέργειας τεστ όπως θα όφειλε, και επικεντρώνεται στο να ταλαιπωρεί σκόπιμα και να… τιμωρεί μόνο τους «κακούς» ανεμβολίαστους!

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους μαθητές άνω των 12, άλλα και τους φοιτητές. Οι μη εμβολιασμένοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν 2 self test την εβδομάδα. Από τη στιγμή που μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι, μιλάμε για θέατρο παραλόγου, μια απόφαση με καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η κοινή λογική ορίζει πως θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ όλοι ανεξαιρέτως (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), αφού όλοι μεταδίδουν.

Φαίνεται σαν να μην την απασχολεί καν πλέον την κυβέρνηση, το να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την πανδημία, άλλα μόνο το να επιβληθεί ο ολοκληρωτισμός της παντού και να τιμωρηθεί ανελέητα κάθε φωνή αμφισβήτησης, σκεπτικισμού ή διαμαρτυρίας.

Μπολιάζουν καταστροφικό διχασμό μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Μέσα στα φυτώρια εκπαίδευσης των παιδιών μας. Προσποιούνται πως μάχονται κατά των διακρίσεων (φυλετικών, κοινωνικών κλπ) και την ίδια ώρα επιβάλλουν μια χυδαία διάκριση προς μια τεράστια κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιώντας μεθόδους φτηνού εκβιασμού.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να περιοριστεί σε αυστηρή αυτοκριτική και να προχωρήσει σε παραιτήσεις για τις ευθύνες της στην τεράστια καταστροφή της χώρας με τις πυρκαγιές, με αναίσχυντο τρόπο συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της τρομοκρατίας και του εκβιασμού του λαού, από εκεί που το άφησε.

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για παράταση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Silver Alert στις Σέρρες για την εξαφάνιση του 45χρονου Κωνσταντίνου Γκίνη, διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων. Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία