ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (8/9/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (8/9/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ο Έρικ Φελίπε Καρντόσο που κέρδισε το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα Κ23 στη Μπραγκάντσα Παουλίστα με 10.01 στα 100μ., έχασε για 0.01 το ρεκόρ Ν. Αμερικής που κατέχει ο Ρόμπσον ντα Σίλβα από το 1988!

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Γάλλος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Κ20 στα 110μ. εμπόδια Σάσα Ζόγια μιλώντας στο «Athletics Weekly» τόνισε πως στα μελλοντικά του σχέδια είναι να κερδίσει ένα τίτλο σε κορυφαία διοργάνωση. Επίσης, θέλει να είναι ένας από τους σπουδαιότερους εμποδιστές όλων των εποχών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε αγώνα στο Γκροσολμέρσντορφ δύο σφαιροβόλοι έκαναν ατομικά ρεκόρ στη δισκοβολία, η Καταρίνα Μάις με 48,82μ. και η Κριστίνα Σβάνιτς με 48,42μ.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ο Αιθίοπας Ντετζίτου Αζμίριου επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο μαραθώνιο στο Λονδίνο και δεν θα τρέξει στο μαραθώνιο του Αμβούργου.

ΝΤΙΣΕΝ: Σε αγώνα στο Ντίσεν η νεαρή Γερμανίδα Μέρλιν Χούμελ έριξε στη σφυροβολία 80,73μ. (6κ.).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ο Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης στα 110μ. εμπόδια Χανσλ Πάρτσμεντ θα τρέξει στο μίτινγκ του Ζάγκρεμπ. Βασικοί του αντίπαλοι θα είναι ο συμπατριώτης του και «χάλκινος» στο Τόκιο, Ρόναλντ Λιβάι και ο Αμερικανός Ντέβον Άλεν.

ΜΟΝΑΚΟ: Το Ομάν θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα της σειράς της World Athletics και συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Βάδην στην πρωτεύουσα Μασκάτ στις 4-5 Μαρτίου του 2022.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μετά και την ολοκλήρωση του μίτινγκ στο Χορζόφ, με την παρουσία θεατών, ο κυβερνήτης της Σιλέσια Γιακούμπ Τσελστόφσκι ήταν ικανοποιημένος, καθώς η περιοχή της Πολωνίας φιλοξένησε τέσσερις σημαντικές διοργανώσεις. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το μίτινγκ Κουσοτσίνσκι και το μίτινγκ στη μνήμη Σκολιμόφσκα. Τα επόμενα πλάνα είναι να διεξαχθούν το 2023 όλες οι κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, σαν μέρος των Ευρωπαϊκών Αγώνων και πάλι το 2027 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2028. Επίσης, η Σιλέσια θέλει να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025. Ακόμη υπάρχει σκέψη το μίτινγκ στη μνήμη Σκολιμόφσκα να γίνει στο μέλλον μέρος της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ.

ΠΙΛΑ: Στον ημιμαραθώνιο που έγινε στην Πίλα νικητές ήταν οι Πολωνοί Τόμας Γκρίτσκο με 1:04.44 και στις γυναίκες η Μόνικα Γιακίεβιτς με 1:12.50.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στον ημιμαραθώνιο στο Βουκουρέστι ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Νικολάε Σοάρε κέρδισε σε 1:05.23 και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Άνκουτα Μπόμποτσελ σε 1:14.06.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Την Πέμπτη θα γίνει street αγώνας στο Κόζιτσε, όπου θα γίνουν και αγωνίσματα στις 60 Γιάρδες, με φαβορί στους άνδρες τον πρωταθλητή Σλοβακίας στα σπριντ Γιάν Βόλκο. Στο μήκος ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ρουμάνας Αλίνα Ροτάρου- Κότμαν και στους άνδρες του Πολωνού Αντρέι Κουτς και στο τριπλούν της Ουκρανής Τατιάνα Πτάσκινα.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σε κούρσα 10χλμ. επί δημοσίας οδού μόνο για γυναίκες που έγινε στην Στοκχόλμη πρώτη ήταν η Μέραφ Μπάχτα σε 32.41.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ County Yutes που δημιούργησαν ο τραγουδιστής Νάγκετ Γουόκερ με τον Γιουσέιν Μπολτ ξεπέρασε τον Μπομπ Μάρλεϊ στα τσαρτ στις ΗΠΑ στα iTunes άλμπουμ της ρέγκε. «Οποιαδήποτε σχέση με τον θρυλικό Μπομπ Μάρλεϊ είναι μία σημαντική ευλογία για εμάς. Είναι ένα πραγματικά ταπεινό συναίσθημα για μας», δήλωσε ο θρυλικός Τζαμαϊκανός σπρίντερ στο «Jamaica Observer».

ΤΣΕΧΙΑ: Σε μίτινγκ που έγινε στο Ταμπόρ ξεχώρισαν στους άνδρες οι Τσέχοι Τόμας Στάνεκ με 20,82μ. στη σφαιροβολία, Φίλιπ Σνέιντρ με 1.46.72 στα 800μ., Κριστίνα Μάκι με 2.02.29, Γιάν Βελέμπα με 10.39 (+0,6) στα 100μ. και στις γυναίκες η Τζαμαϊκανή Σασάλι Φορμπς στα 100μ. με 11.52 (+1,0) και στα 200μ. με 23.55 (+0,6).

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (8/9/2021)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.