ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (9/9/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (9/9/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η Βρετανίδα Τζόντι Γουίλιαμς, φιναλίστ στα 400μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκλήρωσε τη σεζόν της. «Δυστυχώς δεν θα αγωνιστώ στη Ζυρίχη, προσπάθησα μετά το Τόκιο, αλλά το σώμα μου άλλα λέει…», έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Η Κενυάτισσα δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000μ. Έλεν Ομπίρι θα πάρει μέρος στον ημιμαραθώνιο Great Run που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Νιούκαστλ. Θα αντιμετωπίσει την Βρετανίδα Έιλις Μακόλγκαν. Στους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του Βέλγου «χάλκινου» ολυμπιονίκη στο μαραθώνιο Μπασίρ Αμπνί με βασικούς αντιπάλους τον Αμερικανό Γκάλεν Ραπ, τον Βρετανό Μαρκ Σκοτ, αλλά και τον Αυστραλό Στιούαρτ Μακσουέιν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Κονστάντζ Κλόστερχαλφεν θα προσπαθήσει στις 17 Σεπτεμβρίου στο μίτινγκ στο Τρίερ να σπάσει το εθνικό ρεκόρ στα 2.000μ. που είναι 5.37.62.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ένα ακόμη μεγάλο όνομα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο μίτινγκ ISTAF ΣΤΟ Βερολίνο την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ο Κάρστεν Γουόρχολμ. Ο Νορβηγός ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια, θα τρέξει το καλό του αγώνισμα στον αγώνα της γερμανικής πρωτεύουσας και σε ένα στάδιο που πριν από τρία χρόνια είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Άλλα κορυφαίας ονόματα είναι η Ρωσίδα, που αγωνίζεται ως Ανεξάρτητη, ολυμπιονίκης του ύψους και πρόσφατα νικήτρια του τελικού της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ, Μαρίγια Λασίτσκενε. Ακόμη θα είναι η Γερμανίδα ολυμπιονίκης του μήκους Μαλάικα Μιχάμπο, η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης της δισκοβολίας Βάλαρι Άλμαν, αλλά και ο κορυφαίος Γερμανός ακοντιστής Γιόχανς Φέτερ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η πρώτη ημέρα του φετινού τελικού της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ διεξήχθη στη Ζυρίχη και τα αγωνίσματα έγιναν στο Sechelautenplatz παρουσία περίπου 2.500 θεατών. Η πίστα που στήθηκε εκτός σταδίου, ήταν 560,2μ., όπου έγιναν τα 5.000μ. ανδρών και γυναικών και η κατασκευή του έγινε μέσα σε 48 ώρες.

ΗΠΑ: Η Βρετανίδα Τζέμα Ρίκι, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 και Κ23 και 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 800μ., θα τρέξει στο Μίλι, που θα γίνει στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη την Κυριακή. Θα έχει βασικές αντιπάλους δύο συμπατριώτισσές της την Έιμι Ελοΐζ- Μάρκοφτς και Αλίσια Μονσόν. Στους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του Αμερικανού πρώην ολυμπιονίκη στα 1.500μ. Ματ Σέντροβις και του πολύ ικανού Μαροκινού δρομέα Αντέλ Μεχάαλ και του Αμερικανού Πολ Τσελίμο.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Με δεδομένο πως αναμένεται να επεκταθεί η περίοδος που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση το Τόκιο λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό, ο μαραθώνιος της ιαπωνικής πρωτεύουσας που ήταν να διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου ακυρώθηκε.

ΙΤΑΛΙΑ: Σε αγώνα επί κοντώ που έγινε στο Κιάρι νικήτρια ήταν η Ιταλίδα Ελίζα Μολινάρολο με 4,47μ., με δεύτερη με το ίδιο ύψος την Ελβετίδα Πασκάλ Στόκλιν, ενώ στους άνδρες κέρδισε ο Γάλλος Ματιέ Κολέ με 5,63μ.

ΚΕΝΥΑ: Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε ένωσε τις δυνάμεις του με προσωπικότητες της Κένυας σε μια εικονική εκδήλωση για να τιμηθεί η δεύτερη Διεθνή Ημέρα Καθαρού Αέρα για Μπλε Ουρανό στο Ναϊρόμπι. Στη διάρκεια της παρουσίασης ο Κενυάτης δύο φορές ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο, κάλεσε τους συμπατριώτες του να αφιερώσουν τα γενέθλια της ημέρας αυτής στη διατήρηση του περιβάλλοντος. «Φύτεψε ένα δέντρο τη ξεχωριστή σου μέρα και σε δύο χρόνια, θα αναπνέουμε καλύτερο αέρα. Αυτό δεν είναι επιστήμη πυραύλων», δήλωσε και συνέχισε, όπως αναφέρει η World Athletics: «Πρέπει να προστατέψουμε αυτό που μας παρέχει καθαρό αέρα, καθαρό νερό και είναι ένα τέλειο έδαφος προπόνησης για τους αθλητές μας».

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: «Μετά από την τριπλέτα στο Τόκιο, χρειάζομαι χρόνο για να συνέλθω. Ακόμη και με το Μίλι στις Βρυξέλλες, ήταν ακόμη δύσκολο για να συγκεντρωθώ. Αλλά θα προσπαθήσω στα 1.500μ.», δήλωσε η Σιφάν Χασάν, η κορυφαία Ολλανδή δρομέας που κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στα 5.000μ. και 10.000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και το χάλκινο στα 1.500μ. Στη Ζυρίχη τρέχει απόψε με στόχο να πάρει και το διαμάντι.

ΡΩΣΙΑ: Ο Ίλια Σκουρένιοφ κέρδισε το ρωσικό πρωτάθλημα ομάδων συνθέτων αγωνισμάτων που έγινε στο Άντλερ συγκεντρώνοντας 8.429β. Οι επιδόσεις του ήταν 11.00/-0,1-7,48μ./0,1-14,59μ.-2,09μ., 48.78-14,15μ. (0,0)- 48,20μ., 5,00μ., 58,54μ., 4.36.82. Στο έπταθλο νικήτρια ήταν η Κριστίνα Κορόλιοβα με 5.508β.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: «Η σεζόν μου ήταν μεγάλη, δεν θέλω να με συγκλονίσει αυτό που έχω πετύχει. Όταν η σεζόν τελειώσει μπορώ να φωνάξω…», είπε μεταξύ άλλων η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Ελέιν Τόμπσον- Χέρα. Θα προσπαθήσει απόψε στη Ζυρίχη να κερδίσει τα 200μ. και σκέφτεται πως στο αγώνισμα αυτό είναι πιο εύκολο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

 

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (9/9/2021)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.