ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός: Όλες οι λεπτομέρειες για το σύγχρονο κολυμβητήριο που θα γίνει στο ΣΕΦ (pics)

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα δημιουργήσει τελικά στο ΣΕΦ το κολυμβητήριο που έψαχνε να αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια
Ολυμπιακός: Όλες οι λεπτομέρειες για το σύγχρονο κολυμβητήριο που θα γίνει στο ΣΕΦ (pics)

Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει σύγχρονο κολυμβητήριο σε έκταση που είναι στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, λύνοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Έγινε γνωστό πως ο Ερασιτέχνης είναι ο ανάδοχος για την εκμίσθωση του χώρου μετά από σχετικό διαγωνισμό. Μια κίνηση που χαιρέτησε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον ιδιοκτήτης της Βαγγέλη Μαρινάκη, να είναι αρωγός σε όλο αυτό.

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την εκμίσθωση και κατασκευή Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα δημιουργηθεί υπερσύγχρονο κολυμβητήριο με δυο πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων και δυο βοηθητικές δεξαμενές για την χρήση από τις Ακαδημίες καθώς και υποστηρικτικοί χώροι.

Η διαγωνιστική διαδικασία έγινε για πρώτη φορά με καινοτόμο και απόλυτα διαφανή και αυστηρό τρόπο, που ξεκίνησε αρχικά με πρόσκληση γενικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και ακολούθησε ο διαγωνισμός με συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος.

Ο ανάδοχος είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, ο οποίος και κατέθεσε πληρέστατο φάκελο!»

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο θα εξασφαλίσει τη μελλοντική ανάπτυξη των υδάτινων σπορ ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή και ένα αθλητικό κόσμημα για την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους που με σκληρή δουλειά συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών.

Εγγυητής του όλου εγχειρήματος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς την υποστήριξη του οποίου δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο όνειρο της Ολυμπιακής οικογένειας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί για μια ακόμα φορά ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και κάνει πραγματικότητα κάθε μέρα το όραμά του για έναν Ολυμπιακό που θα κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σε όλα τα σπορ».

Αυτό είναι το έργο

Για να καταλάβει κανείς χωροταξικά που θα γίνει το έργο, πρόκειται για έκταση πίσω από το Δελφινάριο το οποίο θα εκτείνεται έως το μικρό λιμανάκι.

Θα έχει 4 πισίνες. Δύο Ολυμπιακών διαστάσεων και άλλες δύο για εκμάθηση. Θα χρησιμοποιείται από τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και τα τμήματα κολύμβησης, όπως και τις ακαδημίες.

Η μία πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων θα είναι κλειστή (δυνατότητα ανογόμενου στεγάστρου) και χωρητικότητας 3000 θεατών.

Η άλλη πισίνα ανάλογης διάστασης θα είναι χωρητικότητας 1500 θεατών, ανοικτή και θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις. Αλλά και για διεθνη τουρνουά κολύμβησης.

Οι άλλες δύο πισίνες θα είναι για εκμάθηση και με διαστάσεις 10,00μ. Χ 12,50μ.

Αναφορικά με το κόστος της κατασκευής το πλάνο αναφέρει πως θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλια. Αλλά και κεφάλαια από τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας. Και όποια άλλη πηγή εσόδων μπορεί να βρεθεί.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Έντονη αθλητική δράση, με πλούσιο πρόγραμμα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Από τις μάχες της Super League και της Premier League μέχρι τα μεγάλα ντέρμπι σε Serie A, La Liga, Bundesliga και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Μεταδόσεις
Πόλο: Εθνικός και Χανιά «βούτηξαν» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης

Εθνικός και Χανιά «βούτηξαν» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης

Μεγάλα ματς στη Νέα Σμύρνη και την Ηλιούπολη: Ο Εθνικός νίκησε τον Πανιώνιο 11-9 και τα Χανιά επικράτησαν 9-8, εξασφαλίζοντας θέση στην οκτάδα του Κυπέλλου Γυναικών.

Πόλο
Σπορ: Χίος: Φοβερό! Το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια για θεατές, χωρίς κόσμο το ΝΟ Χίου – Παναθηναϊκός

Χίος: Φοβερό! Το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια για θεατές, χωρίς κόσμο το ΝΟ Χίου – Παναθηναϊκός

Το 2025 η Χίος δεν μπορεί να παίξει με κόσμο τα ματς στο πρωτάθλημα πόλο γιατί το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια για θεατές

Σπορ
Σπορ: Πόλο: Δύο Ελληνίδες υποψήφιες για την καλύτερη παίκτρια του κόσμου

Πόλο: Δύο Ελληνίδες υποψήφιες για την καλύτερη παίκτρια του κόσμου

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική πόλο Γυναικών εκπροσωπείται από δύο παίκτριες, ως υποψήφιες για την καλύτερη φέτος στον πλανήτη

Σπορ
Πόλο: Επική ανατροπή της Βουλιαγμένης μέσα στη Βουδαπέστη

Επική ανατροπή της Βουλιαγμένης μέσα στη Βουδαπέστη

Η Βουλιαγμένη νίκησε τη Φερεντσβάρος 19-18 στα πέναλτι στη Βουδαπέστη ξεκινώντας με θρίαμβο το Champions League Γυναικών.

Πόλο
Πόλο: Ασταμάτητος ο Εθνικός με πέντε στα πέντε στην Α1 Γυναικών

Ασταμάτητος ο Εθνικός με πέντε στα πέντε στην Α1 Γυναικών

Ο Εθνικός συνέχισε αήττητος στην Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών με 17-12 επί του ΠΑΟΚ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας.

Πόλο
Πόλο: Εντυπωσιακός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άλιμο με 18-7

Εντυπωσιακός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άλιμο με 18-7

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το Champions League Γυναικών νικώντας με 18-7 τον Άλιμο, δείχνοντας ανωτερότητα και κυριαρχία από το πρώτο λεπτό.

Πόλο
Πόλο: Η Χίος πήρε την πρώτη της νίκη στην Α1 ανδρών, 13-11 τα Χανιά

Η Χίος πήρε την πρώτη της νίκη στην Α1 ανδρών, 13-11 τα Χανιά

Η Χίος νίκησε 13-11 τα Χανιά σε εξ αναβολής ματς της Α1 ανδρών, με κορυφαίο τον Παπαγεωργίου που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Πόλο
Πόλο: Επιβλητικός ο Άλιμος, εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο στην Α1 γυναικών

Επιβλητικός ο Άλιμος, εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο στην Α1 γυναικών

Ο Άλιμος διέλυσε τη ΝΕ Πατρών με 18-7 και ο Πανιώνιος νίκησε 13-9 την Ηλιούπολη για την Α1 γυναικών, πριν τη δράση του Champions League.

Πόλο