ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικές εκλογές 2021: Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Όλαφ Σολτς – Πανωλεθρία για CDU/CSU!

Τεράστιος θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς στις γερμανικές εκλογές του 2021!
Γερμανικές εκλογές 2021: Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Όλαφ Σολτς – Πανωλεθρία για  CDU/CSU!

Οι Σοσιαλδημοκράτες ήταν οι μεγάλοι νικητές στις Γερμανικές εκλογές του 2021, με όλες τις ψήφους να έχουν πλέον καταμετρηθεί.

Συγκεκριμένα, το SPD  του Όλαφ Σολτς κατάφερε να πάρει τον 25,7% των ψήφων του γερμανικού λαού, κάτι που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών.

Από κει και πέρα, ο  συνασπισμός CDU/CSU υπό τον Άρμιν Λάσετ έλαβε 24,1%, παρουσιάζοντας μία μείωση τη τάξεως του -8,9% σε σχέσεις με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ αυτή είναι η χειρότερο επίδοση μετά από 16 χρόνια.

Ακόμα έχουμε τους Πράσινους, με το υψηλότερο ποσοστό μετά την ίδρυση τους, αφού πήραν 14,8% και είναι πλέον η τρίτη δύναμη.

Τέλος, το 11,5% συγκέντρωσε το  κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έπεσε στο 10,3% , ενώ το κόμμα Η Αριστερά πέφτει στο 4,9%.

Τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Αρκετά από κει και πέρα είναι τα σενάρια για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αφού θα χρειαστεί ένας συνασπισμός.

Σίγουρα θα είναι αρκετές οι διαπραγματεύσεις, με τον υποψήφιο των CDU/CSU Άρμιν Λάσετ, να φαίνεται ότι θέλει σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα του, τους Πράσινους αλλά και το FDP.

Φυσικά ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Όλαφ Σολτς μιλά για κυβέρνηση «φανάρι» (SPD, Πράσινοι, FDP), χωρίς ωστόσο να αποκλείει και τη συμμετοχή του Die Linke.

Μάλιστα και το ίδιο το Die Linke έχει ζητήσει ξεκάθαρα να συμπεριληφθεί στη νέα κυβέρνηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γερμανικές εκλογές 2021: Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Όλαφ Σολτς – Πανωλεθρία για CDU/CSU!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.