ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

O Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής! Να το θυμάστε…

Πίσω από τα λόγια και τα συναισθήματα ήταν ολοφάνερο ότι εν ευθέτω χρόνο ο Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής! Το θέλει, είναι ξεκάθαρο και (αφού το θέλει) θα γίνει!
O Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής! Να το θυμάστε…

Σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής του διαδρομής, ο Βασίλης Σπανούλης υπήρξε υπόδειγμα θέλησης και κυρίως έκανε εντύπωση με τη διαρκή του προσπάθεια να τρυπήσει το ταβάνι του.

Ο Σπανούλης υπήρξε εκφραστής στο ότι «όριο είναι ο ουρανός»! Και βέβαια ότι πρέπει να ακολουθείς τα όνειρά σου, να διεκδικείς τη δική σου θέση στον αθλητισμό, στην κοινωνία, στην ιστορία. Ο ίδιος δε δίστασε να πάρει τολμηρές αποφάσεις αφού είχε δείξει ότι… δε μάσαγε!

Το έδειξε όταν πάτησε παρκέ για πρώτη φορά στην Α1 με το Μαρούσι! Το έδειξε στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακή παρουσία ως ρούκι στην Euroleague. Το έδειξε όταν έκανε πραγματικότητα το όνειρό του και μετακόμισε στο NBA.

Το έδειξε όταν το 2009, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ακόμα ένα τρόπαιο Euroleague. Ένα χρόνο αργότερα το… έδειξε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, παίρνοντας μια πολύ δύσκολη απόφαση! Μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό, αποφασισμένος να αλλάξει την ιστορία της ομάδας. Και την άλλαξε…

Αυτή τη στιγμή ο Βασίλης Σπανούλης θεωρείται ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα το όνειρό του: Αγάπησε το μπάσκετ, το υπηρέτησε, το χάρηκε και ποτέ δε δίστασε.

Οι πρόσφατες κουβέντες του Σπανούλη, ως… πολίτη πια και για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, φανέρωσαν ότι σύντομα θα δούμε τον… κόουτς Σπανούλη. Είναι ξεκάθαρο ότι το θέλει και ο ίδιος. Κι όταν θέλει κάτι, το πετυχαίνει. Αυτός μας το έμαθε.

Και είναι κάτι που του πάει…

Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι… τρελός με το μπάσκετ! Στα 39 του χρόνια κι ενώ δεν είχε τίποτα να αποδείξει, ήταν ο πρώτος που πήγαινε στην προπόνηση και ο τελευταίος που έφευγε (όπως πάντα)!

Είναι ένας άνθρωπος που κοιμάται και ξυπνάει έχοντας το μπάσκετ στο μυαλό του. Δεν πρόκειται να απομακρυνθεί απ’ αυτό που αγάπησε και σίγουρα… δεν του ταιριάζει τόσο το… διοικητικός παράγοντας. Όσο το «προπονητής»…

Και μπορεί να υπήρξαν επαφές με την ΕΟΚ που δεν προχώρησαν (κατόπιν επιθυμίας του ιδίου) αλλά είναι δεδομένο ότι η στιγμή που ο Σπανούλης θα αποφασίσει να γίνει προπονητής δεν είναι μακριά.

Και δεν είναι μόνο θέμα διαίσθησης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής! Να το θυμάστε…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College