ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Βόμβα για εμβόλιο Pfizer: Πέφτει η αποτελεσματικότητα του στη μη μετάδοση του ιού!

Νέα έρευνα μιλάει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer απέναντι στη μη μετάδοση του κορονοϊού και τα αποτελέσματα είναι σίγουρα ανησυχητικά.
Κορονοϊός – Βόμβα για εμβόλιο Pfizer: Πέφτει η αποτελεσματικότητα του στη μη μετάδοση του ιού!

Κορονοϊός: Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα μιας έρευνας που έγινε για το εμβόλιο της Pfizer και αφορά τη μετάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε πως η αποτελεσματικότητα του απέναντι στη μετάδοση πέφτει στο 47%, την ώρα που η πρόληψη της νοσηλείας και θανάτου πέφτει μέχρι το 90%.

Η δημοσίευση αυτή έγινε από ερευνητές του ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνια, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Σάρα Τάρτοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που αναλύθηκαν πάρθηκαν από περίπου 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 45 χρόνια από τον Δεκέμβριο του 2020, μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Το 5,4% είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, ενώ το 6,6 έπρεπε να νοσηλευτεί καθώς χρειαζόταν βοήθεια από τους γιατρούς.

Η μελέτη λοιπόν έδειξε ότι το πρώτο εξάμηνο μετά τον πλήρη εμβολιασμό, η αποτελεσματικότητα έναντι της λοίμωξης ήταν στο 73% και της νοσηλείας ήταν στο 90%.

Αυτό όμως στην πορεία αλλάζει αφού μετά τον πρώτο μήνα, η πιθανότητα λοίμωξης ήταν στο 88% και στο 47% μετά από πέντε μήνες.

Έτσι μάλλον το συμπέρασμα που δημιουργείται είναι ότι η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει μετά από μερικούς μήνες, προκειμένου να ενισχυθεί ξανά η αποτελεσματικότητα του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Βόμβα για εμβόλιο Pfizer: Πέφτει η αποτελεσματικότητα του στη μη μετάδοση του ιού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.