ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δεν έχουν τελειωμό τα μέτρα – Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από σήμερα

Νέα μέτρα από σήμερα για τους ανεμβολίαστους. Έλεγχοι παντού από την αστυνομία.
Κορονοϊός: Δεν έχουν τελειωμό τα μέτρα – Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από σήμερα

Από το Σάββατο τα νέα μέτρα στην εστίαση, τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, κλπ., έχουν σφίξει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους.

Από σήμερα, οι πολίτες, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και θέλουν να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες ή υποκαταστήματα των τραπεζών, δε θα μπορούν να το κάνουν εάν δεν έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ κορονοϊού (PCR ή rapid test), μαζί με ταυτότητα, δίπλωμα ή διαβατήριο.

Οι εμβολιασμένοι, από την πλευρά τους πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητα σε κάθε τους δραστηριότητα.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τώρα είτε στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα χρειάζονται δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

Τα παιδιά έως 18 ετών θα μπαίνουν με self test στους μεικτούς χώρους, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στους ανοιχτούς (μεικτούς) χώρους ο ανώτατος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι είναι οι 10 πελάτες.

Πού δεν χρειάζονται rapid test οι ανεμβολίαστοι

Οι ανεμβολίαστοι δεν χρειάζονται rapid test σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Τα PCR τεστ πρέπει να έχουν διενεργηθεί μέσα στις τελευταίες 72 ώρες, ενώ τα rapid test εντός 48 ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση πρέπει να έχει εκδοθεί από το gov.gr και να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του πολίτη.

Το self-test πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι και 24 ώρες πριν και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Το πιστοποιητικό νόσησης, τέλος εκδίδεται μετά από τεστ PCR ή rapid test, μέσα σε 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δεν έχουν τελειωμό τα μέτρα – Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.