ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ουλμ- Προμηθέας 65-71: Παίζει άμυνα και νικά

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Eurocup πέτυχε ο Προμηθέας που από τη μέρα που ανέλαβε ο Ηλίας Ζούρος παίζει άμυνα
Ουλμ- Προμηθέας 65-71: Παίζει άμυνα και νικά

Το ρόστερ που έχει ο Προμηθέας δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Του έλειπε όμως ένα στοιχείο που τελικά φαίνεται ότι το βρήκε.

Ο Προμηθέας πέρασε από τη Γερμανία (71-65) επικρατώντας της Ουλμ και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Eurocup. Πλέον βελτίωσε το ρεκόρ του σε 2-3 και βλέπει με άλλο μάτι τη διοργάνωση,

Που οφείλεται αυτή η αλλαγή; Στην άμυνα κι αυτό είναι ολοφάνερο. Κάτω από 70 πόντους δέχτηκε από την Ουλμ, όπως και από την Μπούρσασπορ (68 στην κανονική περίοδο, οι 80 ήταν στην παράταση). Είναι οι δύο αγώνες με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της ομάδας. Στους πρώτους τρεις αγώνες το παθητικό του Προμηθέα ήταν στους… 89,5 πόντους.

Αν υπάρχει αλλαγή, λοιπόν, αυτή είναι από την άμυνα. Κι αυτό πέτυχε η ομάδα της Πάτρας στη Γερμανία, ειδικά στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο. Τότε έχτισε την κυριαρχία της επί της Ουλμ.

Πρώτα με ένα σερί 11-0 όταν μετέτρεψε το 43-43 σε 54-43 και οι Γερμανοί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι θα έχουν δύσκολη βραδιά. Τα σερί τρίποντα των Μάιλς και Ρέι «έκοψαν τα πόδια» των γηπεδούχων που βρέθηκαν  να «κυνηγούν» τον αντίπαλο.

Ακόμα ένα τρίποντο από τον Ρέι έφερε τον Προμηθέα στο 66-53 στο 33’30’’ και ουσιαστικά ο αγώνας είχε τελειώσει. Δύο τρίποντα των Γερμανών έφεραν το σκορ στο 69-65 με 20’’ για το τέλος, αλλά οι 2 βολές του Αγραβάνη διέλυσαν κάθε υποψία ανατροπής.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 32-31, 46-54, 65-71

ΟΥΛΜ (Λάκοβιτς): Κριστόν 20, Φελίτσιο 4, Μπλόσομγκεϊμ 2, Γκούντερ, Ρατάι, Μπρέτζελ, Χέρκενχοφ 2, Κλέπεϊζ 22, Τζάλοου 4 Ζούγκιτς 11

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ζούρος): Ρέι 14, Σβαρτζ, Γκραντ 10, Γκάντι 3, Χαντ 4, Αγραβάνης 9, Γκίκας 8, Ρογκαβόπουλος 9, Μάιλς 11, Γιαννόπουλος 3

Τα στατιστικά της Ουλμ

Τα στατιστικά του Προμηθέα

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία στο Eurocup

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουλμ- Προμηθέας 65-71: Παίζει άμυνα και νικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.