STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Επιτέλους «διπλό»!

Δείτε videos από την αναμέτρηση Λαμία - Παναθηναϊκός
Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Επιτέλους «διπλό»!

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη Super League 1 από τον Φεβρουάριο πανηγύρισαν τη Δευτέρα οι «πράσινοι».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπατσάνα Αραμπούλι, προτού οι φιλοξενούμενοι απαντήσουν με Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, Φεντερίκο Μακέντα και Ζοζέ Μαουρίσιο.

Με αυτή τη νίκη στο Πανθεσσαλικό, ο Παναθηναϊκός επανήλθε στην 6άδα στη βαθμολογία της Super League 1, ενώ η Λαμία βρίσκεται στην 11η θέση.

Ο αγώνας

Σε διάταξη 3-5-2, που εναλλασσόταν με 5-3-2, παρέταξε τη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Στην κορυφή αγωνίστηκε το δίδυμο Γιώργος Μανούσος – Μπατσάνα Αραμπούλι, που έμελλε να αποδειχθεί θετικότατο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, από την πλευρά του, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, με σκοπό να αποκομίσει κέρδος από κάποια στατική φάση.

Επίσης, έδωσε φανέλα βασικού στον Λούκας Βιγιαφάνιες για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Άρη, σε αυτό το 4-3-3 που περιελάμβανε τον Ρούμπεν Πέρεθ στον άξονα και τους Τάσο Χατζηγιοβάνη-Ματέους Βιτάλ στα άκρα.

Στο α’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά καλή κυκλοφορία, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως δεν ήταν απειλητικός.

Ήταν ξεκάθαρη η εντολή Γρηγορίου για περιορισμό της δράσης του Χατζηγιοβάνη, τη στιγμή που ο Αραμπούλι περιόριζε τα ανεβάσματα του Κώτσιρα.

Ο Βιγιαφάνιες ανταποκρίθηκε, υπό την έννοια ότι είχε διάθεση να γυρίσει για να πάρει μπάλα και συνέβαλε στη γρήγορη κυκλοφορία.

Γενικώς αυτό το τρίγωνο με Πέρεθ, Βιγιαφάνιες και Λούντκβιστ απέδωσε στο κομμάτι του ρυθμού, όχι όμως και στο δημιουργικό σκέλος.

Δύο μακρινές προσπάθειες του Βιτάλ (24′, 33′) και άλλη μία του Χουάνκαρ στο 43′, έπειτα από υπέροχο τακουνάκι του Λούντκβιστ, ήταν οι σημαντικότερες επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων.

Ο τραυματισμός του Καρλίτος στο 25′, αυτομάτως, σήμαινε ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να πορευθεί χωρίς τον μοναδικό παίκτη του που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Αναγκαστική αλλαγή υποχρεώθηκε να κάνει και η Λαμία, με τον Ταϊρόν να αντικαθιστά έναν πρώην «πράσινο», τον Φάνη Τζανδάρη, στο 18′.

Το α’ ημίχρονο είχε σκορ. Ο Μανούσος σέντραρε ιδανικά από αριστερά, εκμεταλλευόμενος και τη νωθρότητα του Κώτσιρα, ο Αραμπούλι πήρε μία εύκολη κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο β’ μέρος, ο Βιγιαφάνιες άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων και έστρωσε στον Λούντκβιστ, ο οποίος ισοφάρισε με δυνατό σουτ.

Το μομέντουμ ανήκε στον βελτιωμένα δημιουργικά Παναθηναϊκό, που όμως αδυνατούσε να βγάλει αξιόλογες τελικές.

Ο Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στη μάχη τους Σεμπαστιάν Παλάσιος, Αϊτόρ και Ζοζέ Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν και σήμερα καταλυτικός, αφού έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε πέναλτι από τον Άνταμ Τζανετόπουλο.

Ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα στο 86′ και ανέτρεψε τα δεδομένα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Αϊτόρ γύρισε από δεξιά και ο Ιταλός έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαουρίσιο.

 

Λαμία – Παναθηναϊκός: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 35′ Αραμπούλι – 56′ Λούντκβιστ, 86′ πέν. Μακέντα, 87′ Μαουρίσιο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 85′ Προβυδάκης, 90′ Μανούσος – 39′ Σάρλια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Ζοζέ Μαουρίσιο. Μπήκε στο 77′, κέρδισε πέναλτι στο 83′, σκόραρε στο 87′

UP: Ο Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ. Πολύ καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με γκολ

DOWN: Ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Απρόσεκτο μαρκάρισμα σε ένα χρονικό σημείο που τέτοια λάθη πληρώνονται

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Στέφανος Κουμπαράκης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ορθώς δόθηκε το πέναλτι στο 83ο λεπτό

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (18′ Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Μπεχαράνο (73′ Σκόνδρας), Μανούσος, Αραμπούλι (70′ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Λούντκβιστ (77′ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (64′ Παλάσιος), Βιτάλ (77′ Μαουρίσιο), Καρλίτος (28′ Μακέντα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Επιτέλους «διπλό»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.