ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Η πλωτάρχης που έκλεψε την παράσταση στην ονοματοδοσία του ΑΙΑΣ

Μια γυναίκα ήταν εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Πολεμικό Ναυτικό: Η πλωτάρχης που έκλεψε την παράσταση στην ονοματοδοσία του ΑΙΑΣ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο λόγος για την Αναστασία Ψωμαδέλλη η οποία επιλέχθηκε ως ανάδοχος, της νέας Μονάδος του Ελληνικού Στόλου. Νέα δεδομένα λοιπόν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις καθώς πλέον είναι πιθανό σε λίγα χρόνια να έχουμε γυναίκα Ναύαρχο!

Συγκεκριμένα η πλωτάρχης στον βαθμό κυρία Ψωμαδέλλη επελέγη από το Πολεμικό Ναυτικό κατά την προ ημερών τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Στόλο του νέου Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ)
που πραγματοποιήθηκε στον στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

Σε μια εκδήλωση στην οποία ήταν παρούσα και η Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με την κομψότητα και το στυλ της η Αναστασία Ψωμαδέλλη τράβηξε πάνω της τα βλέμματα σε έναν τομέα όπως ο στρατός που στη συντριπτική του πλειοψηφία ανδροκρατείται.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Parapolitika» η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη  ανήκει στην πρώτη σειρά αποφοίτων της ιστορικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου γυναίκες και άνδρες ήταν απόφοιτοι τόσο στην κατηγορία των Μαχίμων όσο και στην κατηγορία των Μηχανικών.

Κάτι που θεωρητικώς και αν όλα εξελιχθούν ομαλώς σημαίνει ότι από τη σειρά αυτή των αποφοίτων ΣΝΔ 2006, το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει τις πρώτες γυναίκες ναυάρχους στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου, όπως για παράδειγμα Αρχηγός ή Υπαρχηγός Στόλου, Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Γενικός Επιθεωρητής Ναυτικού και σε τελική φάση – γιατί όχι – Αρχηγός ΓΕΝ.

Το 2002 όταν επετράπη με νόμο, εισήλθαν στις παραγωγικές Σχολές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο αγόρια, όσο και κορίτσια σε όλες τις κατηγορίες. Όπλων και Σωμάτων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Μάχιμοι και Μηχανικοί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Ιπτάμενοι και Μηχανικοί στη Σχολή Ικάρων κλπ.

Τη χρονιά αυτή , το 2002, εισήχθησαν στη ΣΝΔ τέσσερις 18χρονες κοπέλες. Δύο Μάχιμες και δύο Μηχανικοί, οι οποίες αποφοίτησαν μαζί με όλους τους άλλους άνδρες συμμαθητές τους ως Σημαιοφόροι Μάχιμοι και Μηχανικοί το καλοκαίρι του 2006.

Μία εκ των δύο Σημαιοφόρων Μηχανικών ήταν και η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη Π.Ν., η οποία μερικά χρόνια αργότερα, εν έτει 2021, είναι η πρώτη γυναίκα Μηχανικός απόφοιτος ΣΝΔ στην οποία έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα Α΄Μηχανικού σε μία μεγάλη μονάδα πρώτης γραμμής του Στόλου μας όπως είναι μία φρεγάτα!

 

Μια γυναίκα, συγκεκριμένα η Αναστασία Ψωμαδέλλη εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό. Μια γυναίκα, συγκεκριμένα η Αναστασία Ψωμαδέλλη εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό. Μια γυναίκα, συγκεκριμένα η Αναστασία Ψωμαδέλλη εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Αντί να κρεμάσουμε γούρια στην πόρτα να «κρεμάσουμε» την απροθυμία μας για πράξεις αγάπης - Η ελεημοσύνη είναι το μόνο «γούρι» που δεν σπάει ποτέ

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

«Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

Ένας από τους 87 οδηγούς που έπιασαν τα αλκοοτεστ, είχε πάνω από το όριο των 0,60 και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Η οικογένεια του νεαρού οδηγού μοτοσικλέτας κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για παράταση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Silver Alert στις Σέρρες για την εξαφάνιση του 45χρονου Κωνσταντίνου Γκίνη, διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων. Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης