ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η χρονιά έφυγε με δύο παγκόσμια ρεκόρ!

Η Εζεγκαγιέχου Ταγιέ και ο Μπερίχου Αρεγκάουι έσπασαν τις παγκόσμιες επιδόσεις στα 5χλμ. τερματίζοντας σε 14.18 και 12.50 αντίστοιχα.
Στίβος: Η χρονιά έφυγε με δύο παγκόσμια ρεκόρ!

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος η Βαρκελώνη έγινε μάρτυρας δύο παγκοσμίων ρεκόρ. Σημειώθηκαν σε αγώνα στα 5χλμ. στους άνδρες και στις γυναίκες!

Δύο αθλητές από την Αιθιοπία τα πέτυχαν στον αγώνα Cursa dels Nassos στην ισπανική πόλη. Η Εζεγκαγιέχου Ταγιέ και ο Μπερίχου Αρεγκάουϊ τερμάτισαν σε 14.18 και 12.50 αντίστοιχα.

Η 21χρονη Ταγιέ, είχε πετύχει νωρίτερα εθνικό ρεκόρ στα 3.000μ. με 8.19.52. Ήταν η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο στα 5.000μ. για το 2021. Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου το έκλεισε με εντυπωσιακή επίδοση. Είναι μόλις η δεύτερη διεθνή κούρσα της καριέρας της.

Από την άλλη ο 21χρονος Αρεγκάουϊ, κατέβηκε κατά ένα δευτερόλεπτο το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι. Ο δρομέας από την Ουγκάντα το είχε σημειώσει τον περασμένο μήνα σε αγώνα στη Λιλ.

Σε ότι αφορά τον αγώνα στη Βαρκελώνη, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες είχαν ταυτόχρονη εκκίνηση. Η Ταγιέ μπόρεσε και είχε σαν «λαγούς» τους άνδρες. Άνοιξε από την αρχή τη διαφορά από τη βασική της αντίπαλο, την Σουηδέζα Μέραφ Μπάχτα. Τερμάτισε σε 14.18 και έσπασε κατά 25 δευτερόλεπτα την προηγούμενη επίδοση που υπήρχε σε μικτή κούρσα. Την κατείχε η Νταβίντ Σεγιάουμ από την Αιθιοπία με 14.43 από τον αγώνα στη Βαλένθια. Η Μπάχτα ήταν δεύτερη σε 15.04.

Ο Αρεγκάουι είχε «λαγό» στην κούρσα, αλλά μετά το πρώτο χιλιόμετρο ακολούθησε το δικό του ρυθμό. Ο Αιθίοπας να θυμίσουμε ότι είχε κερδίσει φέτος τα 5.000μ. στη σειρά Diamond League. Τερμάτισε σε 12.50 και άφησε δεύτερο τον Κενυάτη Πίτερ Μαρού σε 13.30.

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ