STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ- Κολοσσός 86-80: Με άσο Τζόουνς και κρυφά χαρτιά

Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες λύσεις από τον Κολοσσό στα καθοριστικά σημεία του αγώνα κι έφτασε στη νίκη.
ΠΑΟΚ- Κολοσσός 86-80: Με άσο Τζόουνς και κρυφά χαρτιά

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «δαμάσει» τον Κολοσσό που αντιστάθηκε σκληρά και με 86-80 έφτασε στην 4η νίκη του στην Basket League.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους αλλά στο τέλος βρήκε τις απαραίτητες λύσεις ώστε να φτάσει στη νίκη. Κι αυτό διότι δίπλα στον σταθερά πολύ καλό Μάρβιν Τζόουνς προστέθηκαν οι Τολιόπουλος και Γιώργος Καμπερίδης που με μεγάλα σουτ έδωσαν αέρα στην ομάδα τους. Όπως και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τον Ντιμίτρι Ρίβερς στο τελευταίο δεκάλεπτο που έδωσαν ακόμα περισσότερες λύσεις στον ΠΑΟΚ. Μαζί με τον σταθερό Γιάνκοβιτς ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα σημεία αναφοράς. Και φυσικά να καλύψει την πολύ κακή παρουσία του Ζερμέιν Λοβ (1/8 σουτ).

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν 12-0 στο 4’ καθώς ο Κολοσσός δε μπορούσε να βρει καλάθι. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε με τα σουτ τριών πόντων και με τον Φλόιντ που κράτησε την ομάδα του στο δύσκολο διάστημα. Με 9/15 τρίποντα «μάζεψαν» την κατάσταση στο πρώτο μέρος (44-39 για τον ΠΑΟΚ). Ενώ με σερί 12-0 στα πρώτα 5’30’’ της επανάληψης πέρασαν μπροστά με 51-44.

Παρά την απώλεια του Ξανθόπουλου (αποβλήθηκε στα μισά της δεύτερης περιόδου με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή) οι Ροδίτες είχαν τον έλεγχο με τα σουτ τριών πόντων. Είχαν 13/21 μέχρι το σημείο που ήταν μπροστά με 59-54 αλλά ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση στο τέλος της 3ης περιόδου κατάφερε να περάσει μπροστά με 62-61.

Στην τελευταία περίοδο έγινε αυτό που προαναφέραμε με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερες λύσεις και με τον Κολοσσό να έχει παιχνίδι μόνο από το τρίποντο. Οι 48 από τους 80 πόντους των φιλοξενούμενων ήταν εκτός 6,75μ. ενώ είχαν μόλις 18 πόντους μέσα από τη ρακέτα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις ώστε να φτάσει σε μια σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 44-39, 62-61, 86-80

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Λοβ 4, ΝτιΛέο 3, Μάντζαρης 6, Τζόουνς 20, Γιάνκοβιτς 15, Ρίβερς 14, Λι 2, Χριστοδούλου, Καμαριανός, Γ.Καμπερίδης 10, Τολιόπουλος 12

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καντζούρης): Μομίροφ 6, Γουίλιαμς 9, Τιλί 9, Σλαφτσάκης 4, Ποτ 5, Ξανθόπουλος 2, Μίλερ 7, Μαργαρίτης 15, Μπιλής 3, Φλόιντ 20, Χατζηδάκης

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Τα στατιστικά του Κολοσσού

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ- Κολοσσός 86-80: Με άσο Τζόουνς και κρυφά χαρτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.