ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ: Αποκλεισμός-σοκ από τη Ζανκτ Πάουλι

Νοκ-άουτ από το Κύπελλο Γερμανίας η Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ: Αποκλεισμός-σοκ από τη Ζανκτ Πάουλι

Ντόρτμουντ: Θύμα οδυνηρής έκπληξης στο DFB Pokal έπεσε η ομάδα της Βεστφαλίας, καθώς την Τρίτη (18/1) αποκλείστηκε από τη Ζανκτ Πάουλι.

Η φάση των «16», θεωρητικά τουλάχιστον, φάνταζε βατή για την παρέα του Έρλινγκ Χάαλαντ, όμως αυτό δεν αποδείχθηκε στο χορτάρι του «Μίλερντορ».

Μόλις στο 4ο λεπτό, η Ζανκτ Πάουλι κατέστησε σαφές στην Ντόρτμουντ ότι δεν θα περάσει εύκολα, αφού ο Ετιέν Αμενίντο άνοιξε το σκορ.

Ο Άξελ Βίτσελ συνέβαλε στον αποκλεισμό της ομάδας του, έστω και ακούσια, με το αυτογκόλ που έβαλε στο 40ό λεπτό.

Η Ντόρτμουντ χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά διεκδίκησης, και το πέτυχε στο 58′ με πέναλτι του Χάαλαντ.

Πράγματι, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έλαβε την απαιτούμενη ώθηση που χρειαζόταν, όμως τα λεπτά κυλούσαν και το 2-2 δεν ερχόταν.

Χαρές στο Αμβούργο, πίκρα στο Ντόρτμουντ

Κατά συνέπεια, η Ζανκτ Πάουλι κράτησε αυτό το πολύτιμο 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και πέρασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας.

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια κύλησαν από την τελευταία παρουσία της νυν πρωτοπόρου της 2. Bundesliga στους «8» του θεσμού, επομένως οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι.

Ήταν μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη, δεδομένου ότι ο ισχυρός αντίπαλος κατέβηκε με όλα του τα όπλα στο χορτάρι.

Σπουδαία βραδιά για την πόλη του Αμβούργου, αφού και η ομώνυμη ομάδα πέρασε στα προημιτελικά, επικρατώντας 4-3 της Κολωνίας στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Τρίτη (18/1)

  • Μόναχο 1860 – Καρλσρούη 0-1
  • Κολωνία – Αμβούργο 3-4 πέν. (1-1 κ.δ.)
  • Ζανκτ Πάουλι – Ντόρτμουντ 2-1
  • Μπόχουμ – Μάιντς 3-1

Τετάρτη (19/1)

  • Ανόβερο – Γκλάντμπαχ
  • Λειψία – Χάνσα Ροστόκ
  • Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ
  • Χέρτα – Ουνιόν Βερολίνου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντόρτμουντ: Αποκλεισμός-σοκ από τη Ζανκτ Πάουλι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.