STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Έστειλε τον Απόλλωνα στη Super League 2! (highlights)

Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Η Λαμία, όπως και πέρσι, έκανε διπλό στο Αγρίνιο, ρίχνοντας τον Απόλλωνα κατηγορία από την πρεμιέρα των play out!
Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Έστειλε τον Απόλλωνα στη Super League 2! (highlights)

ΠαναιτωλικόςΛαμία 1-2: «Ζωντανή» η Λαμία στη μάχη για την παραμονή, «τελειώνοντας» τον Απόλλωνα! Έκοψε τον αχίλλειο ο Μαλής, ανήμερα των γενεθλίων του!

Για τρίτη σεζόν στη σειρά στην πρεμιέρα των Play out της Super League, έπαιξαν αντίπαλοι ο Παναιτωλικός και η Λαμία.Η προϊστορία που θέλει τη Λαμία να κερδίζει στο Αγρίνιο και να μην χάνει γενικώς από τα «καναρίνια», επιβεβαιώθηκε. Με ένα εξαιρετικό γκολ του Μανούσου και άλλο ένα του Ελευθεριάδη η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 2-0, διατηρήθηκε στο -5 από τον Ατρόμητο, στέλνοντας μια ώρα αρχίτερα τον Απόλλωνα στη Super League 2, αφού το +8, μόνο… μαθηματικά μπορεί να καλυφθεί σε έξι ματς!

Σοκαριστικός ο τραυματισμος του Μαλή, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του, όπως αναφέρει η εκτίμηση του ιατρικού τιμ, έκοψε τον αχίλλειο, θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα μείνει εκτός για πολύ μεγάλο διάστημα!

Με τον Ανέστη στο τέρμα, Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα στην άμυνα, Μάρτνεσον, Φλόρες πίσω από τον Μεντόσα στον άξονα, τους Νταγκό, Ντουάρτε στα άκρα και τον Καρέλη φορ, η 11άδα του Παναιτωλικού.

Η Λαμία ξεκίνησε με Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τον Σιμόν να κάνει ντεμπούτο και , τους Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντά τους υπόλοιπους στην άμυνα, Μπεχαράνο, Τζανδάρη στον άξονα, τους Μπανγκουρά, Ρόμανιτς στα άκρα και τους Καραμάνο, Μανούσο στην επίθεση.

Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, μέχρι το 20ο λεπτό το παιχνίδι στο Αγρίνιο. Πολλές διακοπές, πολλά σφυρίγματα από τον Παπαδόπουλο και καθόλου φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η αναμέτρηση.

 

Λάθος Αντέτζο και… ήρωας Σαράνοφ!

H πρώτη… χαμένη ευκαιρία στο ματς για λογαριασμό της Λαμίας, με τον Λούκας να βγάζει τον Καραμάνο στη «πλάτη» της άμυνας του Παναιτωλικού στο 24′ και τον τελευταίο να αστοχεί!

Άουτ και το φαλτσαριστό σουτ που δοκίμασε ο Ντουάρτε, ένα λεπτό αργότερα, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων.

Ο Παναιτωλικός ανεβάζει «στροφές» και κάνει άλλες δύο τελικές στα επόμενα λεπτά, αρχικά με το σουτ του Κορνέλιους που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ και στη συνέχεια με τον Νταγκό και τον τερματοφύλακα της Λαμίας να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια!

Στο ημίωρο η χαμένη ευκαιρία του αγώνα! Ο Αντέτζο κάνει «έγκλημα», ο Καρέλης κλέβει τη μπάλα, βγαίνει μόνος του με τον Σαράνοφ, αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων κάνει μεγάλη απόκρουση!




Γκολάρα Μανούσου και 1-0 η Λαμία!

Το 0-0 δείχνει οτι θα είναι και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, αλλά στο 45′ ο Μανούσος βάζει μπροστά τη Λαμία! Μετά από μια εκπληκτική ενέργεια πάνω στη γραμμή του άουτ και αφού τον βοηθάνε και οι κόντρες, περνάει τη μπάλα από το… μάτι στη βελόνα και τη στέλνει στα δίχτυα του Ανέστη.




Πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης τα «καναρίνια», σκοράρει η Λαμία, μειώνει ο Παναιτωλικός!

Σε θέση άμυνας η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο, με τους… σοκαρισμένους από τον τραυματισμό του Μαλή, γηπεδούχους, να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 55′ ο Μεντόσα… αποπειράθηκε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Μπεχαράνο του έβαλε την κόντρα και η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στην εστία του Σαράνοφ!

Ο Παναιτωλικός διατηρεί τη μπάλα στο μισό γήπεδο που αμύνεται μαζικά η Λαμία, αλλά χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση που θα βάλει δύσκολα στον εξαιρετικό Σαράνοφ. Στο 70′ ο Αναστασίου παίζει τα τελευταία του «χαρτιά» στο ματς, βάζοντας Βέργο, Μπαρμπόσα και Αντούνες, αλλά οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο αντέχουν αλλά βρίσκουν και δεύτερο γκολ!

Εξαιρετική ασίστ Τζανδάρη, ωραία προσποίηση Ελευθεριάδη στον Ανέστη και 0-2 η Λαμία στο 77′!




Το ματς όμως δεν τελειώνει. Με τη σέντρα, αφού χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά για να ελεγχθεί το γκολ της Λαμίας, ο Ντουάρτε με έναν «κεραυνό» μειώνει άμεσα σε 2-1 για τον Παναιτωλικό και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον στο ματς!




Άλλες… συγκινήσεις δεν προέκυψαν στην αναμέτρηση, με τη Λαμία να ξεκινάει με νίκη στα play out, συνεχίζοντας την προσπάθεια να αποφύγει το μπαράζ!

 

Παναιτωλικός – Λαμία – Η κάρτα του αγώνα

MVP: Γιώργος Μανούσος. Στη φάση του γκολ κάνει φοβερή ενέργεια, τον βοηθάει και η τύχη για να γίνει ξανά κάτοχος της μπάλας, αλλά κάνει εξαιρετικο τελείωμα.

UP: Σιμόν. Ντεμπούτο με τη Λαμία και έδειξε οτι μπορεί να βοηθήσει πολύ. Με εξαίρεση μια φάση, έβγαλε εκτός ματς τον Νταγκό, ενώ και επιθετικά ήταν αρκετά δραστήριος.

DOWN: Ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Μαλή. Ο αμυντικός του Παναιτωλικού που είχε και τα γενέθλια του, αποχωρεί με δάκρυα στα μάτια, καταλαβαίνοντας και ο ίδιος οτι η ζημιά είναι μάλλον σοβαρή. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σοβαρή ζημιά στον αχίλλειο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα τον κρατήσει αρκετό καιρό εκτός!




ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο διεθνής ρέφερι σφύριξε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε κι άλλη επιλογή. Δυνατό το ματς στο Αγρίνιο. Στη φάση του Μαλή δεν υπήρχε τραυματισμός στο κεφάλι, γι’ αυτό και δεν διέκοψε άμεσα το ματς. Ο Μανούσος σκοράρει από θέση οφσάιντ, αλλά γίνεται κάτοχος της μπάλας από παίξιμο παίκτη του Παναιτωλικού. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ελευθεριάδη, αφού ο Ρόμανιτς ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.  Οι γραμμές του VAR δικαίωσαν ξανά τον βοηθό Κούλα που κράτησε κάτω τη σημαία του στο 2-0.

ΣΚΟΡΕΡ: 83′ Ντουάρτε – 45′ Mανούσος, 77′ Μανούσος, 90+2′ Μπεχαράνο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68΄Κορνέλιους

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (42′ Αποστολάκης), Περέιρα (71′ Αντούνες), Κορνέλιους, Λάρσον, Φλόρες, Μάρτενσον (70′ Μπαρμπόσα), Νταγκό (81′ Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (70′ Bέργος).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά (46′ Eλευθεριάδης), Ρόμανιτς (85′ Τζανετόπουλος), Μανούσος (63′ Tάιρον, 85′ Προβυδάκης), Καραμάνος (80′ Βέλλιος).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Έστειλε τον Απόλλωνα στη Super League 2! (highlights)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!