STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα: Η καλοκαιρινή επιλογή και τα σημάδια αλλαγής

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε την να μην πουλήσει κάποιους ποδοσφαιριστές πέρυσι και τώρα τους χάνει ελεύθερους, κάτι που θέλει να μην επαναληφθεί.
ΠΑΣ Γιάννινα: Η καλοκαιρινή επιλογή και τα σημάδια αλλαγής

Το προηγούμενο καλοκαίρι έχοντας δει αρκετούς παίκτες να αποχωρούν, ο ΠΑΣ Γιάννινα για πολλούς λόγους επέλεξε να μην προχωρήσει σε πωλήσεις. Μάρβιν Πίρσμαν και Μανώλης Σάλιακας ήταν οι δύο που έφεραν προτάσεις, ενώ στη βιτρίνα μπορούσε να βγει και ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ήταν ξεκάθαρο πως για όλους θα βρεθεί κάτι. Οι δύο πρώτοι είχαν δείξει από πέρυσι την ποιότητά τους, ο τρίτος δεν χρειαζόταν ένα εξάμηνο για να πείσει κάποιον. Μιλούσε το βιογραφικό του. Ωστόσο, στον ΠΑΣ Γιάννινα το ρόστερ άλλαξε τόσο μεσοεπιθετικά, που στο κλαμπ θεώρησαν πως θα ήταν ρίσκο να γίνει και μεσοαμυντικά κάτι τέτοιο.

Μπήκαν πολλά στη ζυγαριά. Από τη μία το αγωνιστικό. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να παρουσιαστεί μία ομάδα που δεν θα κινδυνέψει και θα είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική. Πιθανότατα αυτό να συνέβαινε ακόμη και εάν αποχωρούσε κάποιος από τους προαναφερθέντες. Πολύ δύσκολα, όμως, θα γινόταν εάν έφευγαν περισσότεροι του ενός.

Άπαντες είδαν τον ρόλο που έπαιξαν φέτος οι Λοντίγκιν, Σάλιακας και Πίρσμαν στη φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα. Γι’ αυτό και ο πήχης για τους τελευταίους δύο τοποθετήθηκε αρκετά ψηλά σε οικονομικό επίπεδο. Τα χρήματα που ζητήθηκαν ήταν αρκετά, ενώ για τον Πίρσμαν οι Ηπειρώτες δεν έδειξαν ιδιαίτερα διαλλακτικοί ούτε τον Ιανουάριο, όταν ήξεραν πλέον ότι ο παίκτης έχει υπογράψει στον Άρη για το καλοκαίρι.

Τι κέρδισαν με αυτή την επιλογή; Την παραμονή και όσα έσοδα αυτή φέρνει και στη συνέχεια την είσοδο στα πλέι οφ που έχει επίσης ένα χρηματικό όφελος. Τα χρήματα που χάθηκαν για τους δύο πλάγιους μπακ ήταν κάτι λιγότερο από 400.000 ευρώ. Εάν υπήρχε κάποιο λάθος, αυτό ήταν πως αμφότεροι δεν κλήθηκαν νωρίτερα για να ανανεώσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάλιακας είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Ζανκτ Πάουλι και εκτός απροόπτου θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ο Πίρσμαν μετά το τέλος της σεζόν θα λογίζεται παίκτης του Άρη και για τον Λοντίγκιν η ελπίδα εντός της ΠΑΕ πεθαίνει τελευταία. Δεν είναι εύκολο, πάντως, με τέτοια σεζόν να παραμείνει ούτε εκείνος.

Τι κάνει από εδώ και πέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Για τα συμβόλαια που εκπνέουν στο φινάλε της σεζόν έχετε ενημερωθεί ποια είναι τα δεδομένα. Το σημαντικότερο είναι αυτό του Χουάν Ντομίνγκεθ. Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεσή του και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ο ποδοσφαιριστής σε διάφορες συζητήσεις με συμπαίκτες του καιρό τώρα λέει πως περνάει πολύ καλά στα Ιωάννινα. Του αρέσει η πόλη, ο κόσμος, η ομάδα. Εφόσον, συνεπώς, βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, δύσκολα θα αποχωρήσει.

Σε εκείνο που μπορεί κανείς να σταθεί είναι στην πρόθεση του κλαμπ να «δέσει» από τώρα τον Γιάννη Κάργα. Αυτό δείχνει ως έναν βαθμό ότι έπαθε και έμαθε. Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε αισθητά τις μετοχές του με τις φετινές του εμφανίσεις. Θεωρείται αρκετά πιθανό το να προκύψουν προτάσεις εντός και εκτός συνόρων για την απόκτησή του. Για να μη βρεθούν οι Ηπειρώτες σε θέση αντίστοιχη με τη φετινή των Πίρσμαν και Σάλιακα, θα του προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί αργότερα και με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Ανεξάρτητα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων, πάντως, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως όποιος θέλει έναν από τους δύο στυλοβάτες της άμυνας, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κλείνοντας, δεν είναι οι μοναδικοί για τους οποίους αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ : Δικαιολόγησε τον ντόρο ο Σαλσέδο

ΟΦΗ : Δικαιολόγησε τον ντόρο ο Σαλσέδο

Από τους παίκτες του ΟΦΗ που αρέσουν πολύ και στους μεγάλους ο Έντι Σαλσέδο, το δικαιολόγησε κόντρα στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το όνομα που δεν έχει βγει από την ατζέντα της!

ΑΕΚ: Το όνομα που δεν έχει βγει από την ατζέντα της!

Αν δεν στρώσει η κατάσταση με Γκρούγιτς και Ζοάο Μάριο, στην ΑΕΚ ξέρουν ήδη τον ποδοσφαιριστή που θα προσεγγίσουν το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Οι πράσινοι ζήτησαν από τον Ταμπόρδα να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από το τριφύλλι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Το καθάρισαν οι αλλαγές και οι… αποβολές!

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Το καθάρισαν οι αλλαγές και οι… αποβολές!

Οι αλλαγές του Παπαδόπουλου και οι αποβολές των Τιναλίνι (κυρίως) και του Γεωργιάδη έγραψαν την ιστορία στο Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

Οι οικονομικές εκκρεμότητες και η τάσεις φυγής του Σοφιάν Τσάκλα. Που δεν είναι ο μόνος που θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Τάισον και Κωνσταντέλιας κατέρριψαν το αφήγημα πολλών… αισιόδοξων στον Παναθηναϊκό, ότι πλέον η ομάδα τρέχει!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Σκέψεις να πάει δανεικός ο Γιαννιώτας!

Άρης: Σκέψεις να πάει δανεικός ο Γιαννιώτας!

Ορατό το σενάριο να παραχωρήσει δανεικό ο Άρης και τον Γιαννιώτα.

Ποδόσφαιρο
Media: Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Μπορεί στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά στα τηλεοπτικά ο Γιάννης Αλαφούζος κερδίζει τους αντιπάλους του

Media
Ποδόσφαιρο: Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Κάτι που δεν παρατήρησαν αρκετοί σημείωσε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στο OPEN για τη φάση του Μπιανκόν

Ποδόσφαιρο