ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Τόσο έχει το αρνί το κιλό

Τι είπε ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, εν όψει Πάσχα
Πάσχα: Τόσο έχει το αρνί το κιλό

Πάσχα: Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και οι πολίτες της χώρας προμηθεύονται σιγά-σιγά όσα χρειάζονται για να στήσουν το πασχαλινό τραπέζι.

Το κακό είναι ότι η ακρίβεια έχει γονατίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά όλα να γίνονται μετ’ εμποδίων.

Όπως αναφέρεται σε όλα τα ρεπορτάζ, η τιμή του πασχαλινού αρνιού αυξάνεται.

Ήδη οι κρεοπώλες το πωλούν ακόμα και πάνω από 13 ευρώ το κιλό, με την τιμή να δείχνει πως θα έχει ανοδική πορεία, όπως λένε.

Παράλληλα, εκτός από το αρνί, αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές όλων των προϊόντων, από τις πασχαλινές λαμπάδες μέχρι τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά.

Τι είπε ο Σάββας Κεσίδης εν όψει Πάσχα

Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ιδού:

«Ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον, τα πάντα αυξάνονται. Αν ‘πεθάνει’ ο κτηνοτρόφος, ‘πεθαίνει’ και ο κρεοπώλης και γι’ αυτόν το λόγο βάζουμε όλοι πλάτη για να συγκρατήσουμε το κόστος.

Καταθέσαμε πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία να τεθεί ανώτατη τιμή σε όλη την αλυσίδα της αγοράς ενόψει των εορτών του Πάσχα για να μην υπάρξει κερδοσκοπία.

Η τιμή που θα πληρώσει ο καταναλωτής, θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες. Αν γεμίσει η αγορά με ρουμανικά αρνιά, η προσφορά θα αυξηθεί και αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Εκεί θα κριθούν όλα».

Πέρυσι τέτοια ημέρα, οι παραγγελίες για αμνοερίφια ήταν διπλάσιες. Ο τζίρος στα κρεοπωλεία είναι σήμερα μειωμένος κατά 30%-40% σε όλα τα κρέατα, έναντι του 2021».

 

Ειδήσεις σήμερα

Masterchef spoiler: Αυτοί κέρδισαν σήμερα!

Τηλεθέαση: Ποιος ήταν ο νικητής της Τετάρτης;

Το SDNA κάνει προπαγάνδα ακόμα και με τον Κώστα Τσιμίκα!

 

Δείτε ρεπορτάζ:

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Καταπληκτικό επίπεδο δημοσιογραφίας - Ο Πορτοσάλτε διαδίδει φήμες που φαντάζεται ο ίδιος και μετά επιτίθεται σύμφωνα με αυτές

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Την ώρα που οι ΗΠΑ στρέφονται προς την παραδοσιακή διατροφή, η ΕΕ εισάγει «θάνατο» από τη Λατινική Αμερική και τελειώνει τους αγρότες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Ο 59χρονος αυτόχειρας ήταν απαρηγόρητος μετά τον χαμό των ζώων του - Τον βρήκε απαγχονισμένο ο αδερφός του

Κοινωνία
Κοινωνία: Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Η Ιωάννα Κ. Λάππα επιμελήθηκε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Ο Παύλος Μαρινάκης κουνά το δάχτυλο στους αγρότες και προειδοποιεί με βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου «αποφάσισε» ότι οι χαροκαμένοι γονείς δεν αρμόζει να πολιτεύονται, αλλά θα πρέπει μόνο να θρηνούν άπραγοι

Κοινωνία
Κοινωνία: Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία για έναν πρωθυπουργό με πλήθος συμβούλων - Ο Άγγελος Συρίγος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Μητσοτάκη, αλλά τον εξέθεσε χειρότερα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

«Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

Χιλιάδες συντηρητικοί Γάλλοι χρησιμοποιούν το application «mafrance.app» για να παρακολουθούν την πληθυσμιακή αλλοίωση της Γαλλίας

Ελευθέριος Ανδρώνης