ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Το ιατρικό ιστορικό του Γιόβιτς που προκαλεί προσευχές

Αν ήταν υγιής δε θα είχαμε απολύτως κανένα λόγο συζήτησης γιατί η αξία του είναι δεδομένη. Οι ενοχλήσεις στη γάμπα κόντρα στον Ηρακλή προκάλεσαν νέα σταυροκοπήματα και υπήρχε λόγος.
Το ιατρικό ιστορικό του Γιόβιτς που προκαλεί προσευχές

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε αναφέρει για τον Στέφαν Γιόβιτς αλλά και πως συνδυάζει την τελική εξάδα ξένων στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Εκείνο που προέχει για τον Γιόβιτς είναι να παραμείνει υγιής και το ιατρικό του ιστορικό δεν εμπνέει ιδιαίτερη σιγουριά. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι «πάγωσαν» στο «Ιβανώφειο» και στον αγώνα του Σαββάτου (14/5) με τον Ηρακλή όταν ο Σέρβος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα του.

Στο σημείο δηλαδή που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα κι έχασε σχεδόν μια σεζόν μέχρι να επιχειρήσει την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Ας δούμε όμως αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

O Στέφαν Γιόβιτς αντιμετώπισε μια πολύ δύσκολη κατάσταση από την περίοδο 2019-2020 και μετά. Ενώ είχε ήδη αρχίσει να φτιάχνει το όνομά του στην Euroleague η μετακίνηση στην Χίμκι αποδείχθηκε ότι δεν του έφερε τύχη.

Τη σεζόν 2020-2021 ο Γιόβιτς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις σε 8 αναμετρήσεις με την ομάδα της Ρωσίας στην Euroleague. Κι εκεί τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά. Ο Σέρβος «χτυπήθηκε» από covid-19 αλλά οι Ρώσοι δεν πίστευαν ότι ήταν θετικός!

«Μου έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα, μια απλή γρίπη έχεις την ίδια στιγμή που δυσκολευόμουν να αναπνεύσω και ο σφυγμός μου είχε φτάσει στο 200. Σε έναν αγώνα είχα 196 παλμούς μετά από ενάμιση λεπτό τρέξιμο. Αποφάσισα να ξεκουραστώ για τρεις εβδομάδες για να αποφύγω τις συνέπειες που αφήνει ο covid» είπε ο Γιόβιτς σε συνέντευξή του σε Σέρβικο Μέσο.

Οι παίκτες ήταν πολλούς μήνες «μέσα» στις πληρωμές ενώ ο αστράγαλός του είχε πληγωθεί βαριά (είχαν πειραχτεί τρεις σύνδεσμοι).

Η κατάσταση δε μπορούσε να γίνει ανεκτή και ο Γιόβιτς αποχώρησε και βρέθηκε στη Σερβία προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά και προετοιμαζόταν για το Προολυμπιακό Τουρνουά, ήρθε ακόμα μια ατυχία: Υπέστη θλαστικό τραύμα επάνω στο μυ της γάμπας. Ο τραυματισμός ήταν οριζόντιος και όπως λένε οι ειδικοί είναι πολύ δύσκολος στην αποθεραπεία!

Το Προολυμπιακό χάθηκε αλλά ο Γιόβιτς έκανε υπομονή προκειμένου να γίνει καλά και να συνεχίσει την καριέρα του σε μια άλλη ομάδα. Ήθελε να διαψεύσει και τις προβλέψεις των ειδικών που ανέφεραν ότι δύσκολα επιστρέφει κάποιος σε δράση στο 100% μετά από τέτοιο τραυματισμό.

Μαζί με τον Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, γιατρό της Εθνικής Σερβίας, επισκέφτηκε τον Δρ.Γιόχαν στο Μόναχο για να πάρει ακόμα μια εκτίμηση. Δεν του άρεσε αυτό που άκουσε. Ο Γερμανός γιατρός του είπε ότι θα μπορούσε να μείνει εκτός ακόμα και 15 εβδομάδες αλλά σίγουρα όχι λιγότερες από 13! Στη Σερβία του είχαν πει ότι μετά από 7 εβδομάδες θα επέστρεφε.

Ήθελε να είναι απόλυτα έτοιμος. Όπως ομολόγησε σε συνέντευξή του σε Μέσο της Σερβίας, ο Δρ.Γιόχαν του έκανε συνολικά 21 ενέσεις στην τραυματισμένη του γάμπα ώστε να τον βοηθήσει.

Ο Γιόβιτς είχε ήδη χάσει πολλούς μήνες όταν ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 7 Ιανουαρίου. Μετά από περίπου 20 ημέρες έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Μπασκόνια και είχε πολύ καλή απόδοση!

Αλλά τα άσχημα νέα δεν τον είχαν εγκαταλείψει. Ο Γιόβιτς υπέστη θλάση στον προσαγωγό στις 22 Φεβρουαρίου και τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Αν και η αρχική διάγνωση έλεγε 20 μέρες εκτός, η κατάσταση τράβηξε πολύ περισσότερο.

O Σέρβος παίκτης επανεμφανίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας στις 7 Μαϊου όπου αγωνίστηκε για 12’20’. Και το Σάββατο (14/5) με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 3’52’’ πριν αποχωρήσει με ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Σε πρώτη φάση ήταν προληπτική η κίνηση να αποσυρθεί στον πάγκο αλλά το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό δε μπορεί παρά να προβληματίζει.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ιατρικό ιστορικό του Γιόβιτς που προκαλεί προσευχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College