ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά – Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο

To Forbes αποκαλύπτει τo τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα - Τι είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
Eλληνοτουρκικά – Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο

Eλληνοτουρκικά – Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο εάν απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για F-16.

Σύμφωνα με το περιοδικο ,το σχέδιο της Άγκυρας για τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών F-16 και την αγορά νέων πολεμικών αεροσκαφών «βρήκε εμπόδια» κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, το Forbes τονίζει πως εξαιτίας αυτού, η αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν σκληρή, σημειώνοντα πως «δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα».

Στο άρθρο του Paul Iddon, αναφέρεται ότι από τη στιγμή που η Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς του προηγμένου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400, ερωτηματικά. έχουν προκύψει σχετικά με το μέλλον της αεροπορικής δύναμης της Άγκυρας.

Τα F-16 αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τουρκικής αεροπορίας όμως ειδικά τα μοντέλα Block 30 παλιώνουν ολοένα και περισσότερο.

Η Τουρκία ζήτησε 40 Block 70/72, καθώς και 80 κιτ εκσυγχρονισμού, αξίας περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν οι προσπάθειες του Μητσοτάκη να πείσει την Ουάσιγκτον να απορρίψει τη συμφωνία είναι επιτυχείς, η Τουρκία μπορεί να μείνει με τα F-16 στα χέρια της μέχρι το τέλος της δεκαετίας, χάνοντας το προβάδισμα από τα πολύ πιο προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη των δυτικών γειτόνων της», αναφέρει το άρθρο, γράφει το tolgaozbek.com.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, θα διαθέτει τα πιο εξελιγμένα F-16 της Ευρώπης καθώς και τα γαλλικά Mirage 2000s και Rafale.

Σημειώνεται στο άρθρο ότι το αμερικανικό Κογκρέσο έχει μπλοκάρει κρυφά τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία από το 2018 λόγω του θέματος των S-400 και άλλων διαφωνιών στην τουρκική πολιτική.

«Τα 134 μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας (σ.σ. F-16 Viper, Rafale και F-35) θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα καλύτερα αεροσκάφη της Τουρκίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε αριθμό», υπογραμμίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Τουρκικό drone πάνω από Μακρονήσι/Ανθρωποφάγους – Ρίξτε τα, λέει ο Μάζης

F-35 B: Το απίθανο σενάριο που όμως θα τελείωνε την Τουρκία

Eλληνοτουρκικά – Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά