ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κοντογιάννης: «Στην ίδια βρύση»

(Νέο digital single & music video) Σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη!
Δημήτρης Κοντογιάννης: «Στην ίδια βρύση»

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Στην ίδια βρύση».

Ο πηγαίος ερμηνευτής και μουσικός συναντά και πάλι τον Χρήστο Νικολόπουλο, μαζί με τον οποίο, απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και για μεγάλο διάστημα, κατέθεσαν ξεχωριστά δείγματα γραφής που αγαπήθηκαν και κέρδισαν τη μάχη με το χρόνο.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι του συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη, που επίσης με τη σειρά του έχει συνεργασθεί με τον Νικολόπουλο υπογράφοντας ανάμεσα στ’ άλλα και τη βιογραφία του.

«Στην ίδια βρύση» αναδύονται πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας με λεπτή αλλά βαθιά κοινωνική ματιά και ερωτικό χαρακτήρα συνάμα, για αυτό και σε αυτή ξεδιψούν μαζί «Ανατολή και Δύση».

Για τις ικανότητες και τα «γαλόνια» των συντελεστών κάθε σχόλιο περιττεύει.

Ο Κοντογιάννης απ’ τα χρόνια της ευρηματικής Ρεμπέτικης Κομπανίας και στη συνέχεια στην αυτόνομη πορεία του που φτάνει μέχρι και τις μέρες μας, έχει αποδείξει με τις επιλογές και την προσωπικότητά του πόσο μεστός και ουσιαστικός τραγουδιστής είναι. Με τις γνώσεις, τη μαστοριά και το μεράκι του έχει κερδίσει πιστούς ακροατές και ταυτόχρονα την εκτίμηση των ομότεχνών του.

Ο δε Νικολόπουλος, δικαίως χαρακτηρίζεται από κοινό και κριτικούς, ως «ο Τσιτσάνης» των καιρών μας. Τέλος ο Μπαλαχούτης πέρα από τις αξιοπρόσεκτες δράσεις του ως ερευνητής του τραγουδιού διακρίνεται πλέον και στο στιχουργικό στίβο.

Στην ηχογράφηση του τραγουδιού «Στην ίδια βρύση» το παρών δίνουν ξεχωριστοί σολίστες μουσικοί:

Μπουζούκια & Τζουράς – Δημήτρης Ρέππας
Ακορντεόν – Τάσος Αθανασιάς
Κιθάρες – Δημήτρης Κοντογιάννης & Δημήτρης Ρέππας
Κρουστά – Ανδρέας Παππάς
Μidi, Πιάνο, Μπάσο – Φαίδων Λιονουδάκης

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης