ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς με ένα κουμπί που λίγοι ξέρουν θα κάνετε οικονομία στη βενζίνη

H ιστοσελίδα express.co.uk ετοίμασε ένα άρθρο που πιθανότατα να βοηθήσει λίγο την κατάσταση με τη βενζίνη
Πώς με ένα κουμπί που λίγοι ξέρουν θα κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Η βενζίνη έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, επομένως οι οδηγοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους.

H ιστοσελίδα express.co.uk ετοίμασε ένα άρθρο που πιθανότατα να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, αφού για πολλούς η οδήγηση είναι απαραίτητη καθημερινή διαδικασία.

Ιδού τι αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Οι οδηγοί έχουν ενημερωθεί για ένα μυστικό κουμπί κλιματισμού που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου, ειδικά σε μικρές διαδρομές.

Το κουμπί όχι μόνο θα εξοικονομήσει καύσιμα, αλλά θα κάνει τους οδηγούς και τους επιβάτες να αισθάνονται πολύ πιο άνετα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών με αυτοκίνητο.

Δεν αποτελεί έκπληξη για τους οδηγούς ότι ένα σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιεί ισχύ κινητήρα σε αυτοκίνητα ντίζελ & βενζίνης και ισχύ μπαταρίας σε ηλεκτρικά οχήματα.

Για κινητήρες εσωτερικής καύσης, πιθανώς να καταγραφεί πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

Το σύστημα λειτουργεί συνήθως παίρνοντας τον εξωτερικό αέρα και μετά θερμαίνοντας ή ψύχοντάς τον.

Ωστόσο, οι οδηγοί έχουν πλέον ενημερωθεί ότι αυτή η μέθοδος καίει πολύ περισσότερο καύσιμο σε σύγκριση με την επιλογή που επιτρέπει στο σύστημα κλιματισμού να χρησιμοποιεί τον αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα κουμπί ειδικά σχεδιασμένο, το οποίο δίνει δικαίωμα επιλογής στους οδηγούς.

Εάν είναι ενεργοποιημένο, το κουμπί ανακυκλοφορίας αέρα επιτρέπει στο κλιματιστικό να χρησιμοποιεί τον αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τραβώντας τον μέσω των αεραγωγών.

Ταυτόχρονα, όμως, εμποδίζει τον εξωτερικό αέρα να εισέλθει.

Το κουμπί βρίσκεται συνήθως γύρω από το καντράν του κλιματισμού, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει την εσωτερική θερμοκρασία κι έχει μια εικόνα ενός αυτοκινήτου με ένα βέλος μέσα του.

Η χρήση του κουμπιού θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, καθώς επιβαρύνει λιγότερο τον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Η αρχή είναι η ίδια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς το κλιματιστικό θα επιβαρύνει λιγότερο την μπαταρία».

Και, βέβαια, μιας και μιλάμε για βενζίνη, δείτε κι αυτό:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πώς με ένα κουμπί που λίγοι ξέρουν θα κάνετε οικονομία στη βενζίνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.