ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί στέλνουν μηνύματα πολέμου – Οι νέες απειλές της Άγκυρας

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με μπροστάρηδες τους Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί!
Ελληνοτουρκικά: Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί στέλνουν μηνύματα πολέμου – Οι νέες απειλές της Άγκυρας

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά, η Τουρκία που έχοντας ως μπροστάρηδες τους Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί στέλνει μηνύματα πολέμου στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αυτός που πρώτος σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τις νέες, αδιανόητα προκλητικές δηλώσεις του.

Μέσα από αυτές, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τη στάση της γειτονικής χώρας, επισημαίνοντας πως η Τουρκία δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες, αλλά «τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος τριών ηπείρων και επτά εποχών».

Ακόμη, πρόσθεσε πως η πόλη του Αριστοτέλη, η Άσσος και η πόλη του Ομήρου, η Τροία φέρουν πάνω τους την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και της ίδιας της Τουρκίας.

Ελληνοτουρκικά: Οι νέες απειλές της Άγκυρας και οι Τσαβούσογλου, Μπαχτσελί

Σαν να μην έφταναν τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σκυτάλη στην προκλητικότητα πήραν και οι Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών των τούρκων, κατηγόρησε ευθαρσώς την Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα μας είναι αυτή που δεν επιθυμεί την ειρήνη, βγάζοντας ουσιαστικά λάθος το συμπέρασμα της Κομισιόν, πως η Τουρκία θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους και να σταματήσει τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Μάλιστα, τον παραπάνω ισχυρισμό του, ο Τσαβούσογλου τον στηρίζει στην στρατικοποίηση των νησιών από την ελληνική πλευρά, κάτι που η Άγκυρα εκλαμβάνει ως απειλή ενώ ακόμη σχολίασε και την περίφημη ατάκα του Ερντογάν, «ξαφνικά ένα βράδυ», λέγοντας πως ισχύει στο 100%!

Παράλληλα, νέες απειλές εις βάρος της χώρας μας εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ο Μπαχτσελί τραβάει το σχοινί καθώς ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν απειλεί να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Φυσικά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή τη δήλωση αλλά πρόσθεσε ταυτόχρονα πως η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο της στην Τουρκία και να σταματήσει να εξαντλεί την υπομονή της.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά