ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο FUEL PASS – Ποιους θα αφορά – Πότε θα δοθεί – Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης

Ένα νέο, τρίτο Fuel Pass, φέρεται να βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης για επιδότηση απευθείας στην αντλία τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη.
Έρχεται νέο FUEL PASS – Ποιους θα αφορά – Πότε θα δοθεί – Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης

Με την ακρίβεια στην χώρα μας να παραμένει στα ύψη η Κυβέρνηση προσπαθεί να… γυρίσει το χαρτί είτε με το «καλάθι» εξαθλίωσης στα σούπερ μάρκετ είτε με επιδόματα, όπως ένα νέο «Fuel Pass», τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη.

Οι τιμές των καυσίμων που κινούνται στο επίπεδο των 2 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να πληρώνουν αναλογικά την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, οδηγούν σε νέα μέτρα – μερικής έστω οικονομικής ανακούφισης – νοικοκυριών και επιχειρηματιών.

Έτσι βρίσκεται στα σκαριά το Fuel Pass 3, αλλά και η μείωση-επιδότηση κατά 15 λεπτά το λίτρο της τιμής του πετρελαίου κίνησης στην αντλία, όπως ίσχυε και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ποσό της επιδότησης στην αντλία να διαμορφωθεί ακόμα υψηλότερα αν οι διεθνείς τιμές ξεφύγουν περισσότερο. Η νέα επιδότηση στα καύσιμα αναμένεται να καλύψει το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2022, ενώ η μείωση της τιμής του πετρελαίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου.

Fuel Pass: Οι δικαιούχοι

Από τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση «κλειδώσει» το νέο μέτρο ελάφρυνσης, δικαιούχοι του Fuel Pass 3 θα είναι το σύνολο των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ.

Σκοπός φυσικά η συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022.

Τα ποσά ενίσχυσης αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα του Fuel Pass 2, δηλαδή 65 ευρώ για όσους έχουν την 1η κατοικία τους στην ηπειρωτική χώρα και 85 ευρώ στα νησιά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχεται νέο FUEL PASS – Ποιους θα αφορά – Πότε θα δοθεί – Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.