ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Διαιτησία: Το οn field review για το πέναλτι της ΑΕΚ και η θέση της ΚΕΔ!

Το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της ΑΕΚ στη Λιβαδειά ο Βεργέτης, το on field review που πρότεινε ο Ζαμπαλάς και η άποψη της ΚΕΔ!
Διαιτησία: Το οn field review για το πέναλτι της ΑΕΚ και η θέση της ΚΕΔ!

Διαιτησία: Πρώτο on field review, χωρίς να αλλάξει η αρχική απόφαση, στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ. Το λάθος του Ζαμπαλά και η θέση της ΚΕΔ.

Διαιτησία: Το πρώτο on field review στη φετινή Super League, στο οποίο δεν άλλαξε απόφαση ο διαιτητής, είναι γεγονός και συνέβη στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ. Ο διαιτητής Βεργέτης καταλογίζει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ο Ζαμπαλάς τον… στέλνει στο μόνιτορ, αλλά το πέναλτι παραμένει πέναλτι!

Αν και στο 99,9% των περιπτώσεων, το μόνιτορ αλλάζει την αρχική απόφαση των διαιτητών, στη Λιβαδειά δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο διαιτητής Βεργέτης καταλογίζει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο μαρκάρισμα του Χάμοντ στον Γκατσίνοβιτς. Μετά από επικοινωνία με τον VAR Zαμπαλά πάει για on field review, αλλά η απόφαση για άσπρη βούλα δεν αλλάζει!

Αν και ο ρέφερι μετέφερε στον VARιστα οτι υπάρχει επαφή χαμηλά, ο Ζαμπαλάς δεν έκανε support. Αν και επαφή υπάρχει (light… ξε light δεν έχει σημασία) γίνεται ανασκόπηση της φάσης. Προφανώς ο VAR δεν πείστηκε από την περιγραφή που του έκανε ο ρέφερι, ή δεν είδε αυτό που του περιέγραψε ο διαιτητής.

Καταρχήν, άσχετα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει πέναλτι, δηλαδή αν η επαφή προκαλεί την ανατροπή του επιτειθέμενου, δεν υπάρχει το obvious mistake (ξεκάθαρο λάθος) που απαιτεί το πρωτόκολλο του VAR, για να γίνει το on field review.

Η ΚΕΔ, οπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο διαιτητών, άκουσε το ηχητικό και φαίνεται πως συμφωνεί με τον Βεργέτη που είδε τη φάση στο μόνιτορ και δεν άλλαξε την απόφαση του.

Σύμφωνα με την ΚΕΔ ο Ζαμπαλάς επρεπε να κάνει support στην απόφαση γηπέδου και να αποφύγει το on field review.

Τέτοιες διαφωνίες δίνουν «τροφή» για σχόλια χωρίς λόγο! Και δεν έχουν άδικο τα μέλη της ΚΕΔ.

Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διαιτησία - ΕΠΟ: Γι’  αυτό ο Λανουά έβαλε τέλος στα βίντεο με τις αναλύσεις των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

Γι’ αυτό ο Λανουά έβαλε τέλος στα βίντεο με τις αναλύσεις των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

H κεντρική επιτροπή διαιτησίας αποφάσισε να βάλει φρένο στην εβδομαδιαία ανάλυση των επίμαχων φάσεων της Super League από τον Στεφάν Λανουά...

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Δεν είδε πέναλτι στον Μπιανκόν η Ελένη Λαμπαδαρίου (vid)

Δεν είδε πέναλτι στον Μπιανκόν η Ελένη Λαμπαδαρίου (vid)

Με την απόφαση του διαιτητή στη φάση του Μπιανκόν συντάχθηκε και η Ελένη Λαμπαδαρίου…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα μπέρδεψε η Ελένη Λαμπαδαρίου για το γκολ του Γιόβιτς στο ΑΕΚ – ΟΦΗ : «Να μετρήσει. Όχι, τελικά να μη μετρήσει» (vid)

Τα μπέρδεψε η Ελένη Λαμπαδαρίου για το γκολ του Γιόβιτς στο ΑΕΚ – ΟΦΗ : «Να μετρήσει. Όχι, τελικά να μη μετρήσει» (vid)

Εστίασε σε άλλο γεγονός η Ελένη Λαμπαδαρίου στη φάση του γκολ του Γιόβιτς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Κάτι που δεν παρατήρησαν αρκετοί σημείωσε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στο OPEN για τη φάση του Μπιανκόν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ήταν κόκκινη το φάουλ πάνω στον Παβλένκα;

Ήταν κόκκινη το φάουλ πάνω στον Παβλένκα;

Ο Παναγιώτης Βαρούχας πήρε θέση για τη φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Γίρι Παβλένκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Κοφτός για το πέναλτι στον Μπιανκόν ο Παναγιώτης Βαρούχας

Ολυμπιακός : Κοφτός για το πέναλτι στον Μπιανκόν ο Παναγιώτης Βαρούχας

Σχολίασε τα πάντα ο Παναγιώτης Βαρούχας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κηφισιά και έκανε λόγο για πέναλτι στον Μπιανκόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Κανένα από τα γκολ της ΑΕΚ δεν έπρεπε να μετρήσει (video)

Ηλίας Σπάθας : Κανένα από τα γκολ της ΑΕΚ δεν έπρεπε να μετρήσει (video)

Κανένα γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ δεν έπρεπε να μετρήσει σύμφωνα με όσα είπε ο Ηλίας Σπάθας στο MEGA...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Κηφισιά : Διπλό πέναλτι στον Μπιανκον – 20 λεπτά καθυστερήσεις!

Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Κηφισιά : Διπλό πέναλτι στον Μπιανκον – 20 λεπτά καθυστερήσεις!

Ρέστα έδωσε ο Ηλίας Σπάθας στην ανάλυση της διαιτησίας για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Κηφισιά

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας : Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της ΑΕΚ (vid)

Παναγιώτης Βαρούχας : Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της ΑΕΚ (vid)

Για καθαρό φάουλ του Λιούμπισιτς πριν από το πρώτο γκολ της ΑΕΚ έκανε λόγο ο Παναγιώτης Βαρούχας…

Ποδόσφαιρο